Οι αριθμοί στο Όλντ Τράφορντ

Βασίλης Γαλούπης Βασίλης Γαλούπης
Οι αριθμοί στο Όλντ Τράφορντ

bet365

Πόσο έτρεξαν Ολυμπιακός και Μάντσεστερ; Πόσα χιλιόμετρα έκανε ο Γκιγκς; Τι έδειξαν συνολικά οι αριθμοί στο Όλντ Τράφορντ; Γράφει ο Β. Γαλούπης.

Όπως κάνουμε κάθε φορά μετά τα παιχνίδια τσάμπιονς λιγκ, ας ρίξουμε μια ματιά και στους αριθμούς για το Μάντσεστερ – Ολυμπιακός 3-0, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να σχηματίσει μια όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένη εικόνα, έχοντας ήδη παρακολουθήσει και το ματς.

Κατ’ αρχήν, στα τρεξίματα οι δυο ομάδες δεν είχαν διαφορές. Ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της ΟΥΕΦΑ, έκανε 110 χλμ. και η Μάντσεστερ 110,9. Ωστόσο και οι δυο ομάδες έτρεξαν λιγότερο απ’ ό,τι στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Επίσης, δεν υπήρξαν διακυμάνσεις ανάμεσα στα δυο ημίχρονα. Ο Ολυμπιακός έκανε 55,1 χλμ. στο α’ μέρος και 54,9 στο β’. Ήταν σταθερός. Το ίδιο και η Γιουνάιτεντ που έβγαλε αντίστοιχα 55,6 χλμ. και 55,3.

Στις τελικές προσπάθειες ο Ολυμπιακός είχε 14 (5 στο α’ και 9 στο β’), με τους γηπεδούχους στις 12 (8 και 4).

Η κατοχή συνολικά ήταν 49-51 υπέρ του Ολυμπιακού, που ανέβασε τα ποσοστά του στο β’ όταν και πίεσε να βάλει ένα γκολ.

Η αγγλική ομάδα είχε 275 επιτυχημένες πάσες και η ελληνική 298.

Πόσο έτρεξε ο κάθε παίκτης

Ρομπέρτο 4,7

Σαλίνο 7,9*

Μανωλάς 9,5

Μαρκάνο 10,6

Χολέμπας 10,2

Μανιάτης 10,5

Ντινγκά 11

Τσόρι 10,4

Φουστέρ 10*

Πέρες 6,9*

Κάμπελ 10,1

ΑΛΛΑΓΕΣ

Μασάντο 2,3

Βαλντές 4,1

Βέργος 1,4

Ο Γκιγκς

Από την Γιουνάιτεντ μπορούμε να σταθούμε λίγο περισσότερο στον Γκιγκς που ουσιαστικά έκανε και τη διαφορά με τις μπαλιές που έβγαλε στο ματς. Αν και ήδη είναι 40 ετών, παρά ταύτα έτρεξε περισσότερο στο β’ μέρος απ’ ό,τι στο α’. Στο α’ ημίχρονο έκανε 5 χλμ. και στο β’ 5,5 (σύνολο 10,5).

Ο «βιονικός» Γκιγκς ήταν ο 4ος σ’ αυτόν τον τομέα από την πλευρά της Μάντσεστερ, πίσω από τον κορυφαίο του γηπέδου στα τρεξίματα Ρούνεϊ (11,9), τον Κάρικ (11,4) και τον Φαν Πέρσι (11,1).

Στο πρώτο ματς

Για να υπάρξουν συγκριτικά στοιχεία, στο πρώτο ματς των δυο ομάδων στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη φετινή του «επίδοση» στο τσάμπιονς λιγκ όσον αφορά τα τρεξίματα με 115,5 χλμ. (111,1 η Γιουνάιτεντ). Στο β’ μέρος, μάλιστα, έτρεξε 3,3 χλμ. περισσότερα απ’ ό,τι στο α’!

Στο α’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε κάνει 56,17 χλμ. και η Μάντσεστερ 54,29. Στην επανάληψη ο γηπεδούχος είχε βγάλει 59,4 χλμ. και η φιλοξενούμενη 56,8. Αυτοί που τρέξανε περισσότερο για τον Ολυμπιακό ήταν οι Μανιάτης και Εντινγκά με 11,9 και 11,8 χλμ. αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός είχε 12 τελικές (8 προς την εστία), ενώ η αγγλική ομάδα μόλις 5 (2). Η κατοχή μπάλας ήταν σχετικά ισορροπημένη (46-54 υπέρ της Μάντσεστερ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Γαλούπης
Βασίλης Γαλούπης

Από πιτσιρίκι στα γήπεδα και στα τσικό του Αστέρα Ζωγράφου μεταπήδησε ως έφηβος στην πυγμαχία και τα ρίγκ. Με το που γράφτηκε σε σχολή δημοσιογραφίας έπιασε ταυτόχρονα δουλειά στον "Φίλαθλο" το 1990, σε ηλικία 19 ετών, κάνοντας αρχικά βαρέα αθλήματα και περνώντας σταδιακά από ρεπορτάζ ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλπ.

Από τον Μάιο του 2001 απέκτησε την δική του στήλη “ΝΤΟΠΕρμαν” κάνοντας προολυμπιακά άνω – κάτω τον ελληνικό αθλητισμό με διαδοχικές αποκαλύψεις σκανδάλων ντόπινγκ, σοκάροντας το πανελλήνιο με τις φριχτές παρενέργειες της χρήσης αναβολικών. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην κοινωνική διάσταση του αθλητισμού, όπως και σε θέματα επιστήμης των σπορ (τραυματισμοί, φυσική κατάσταση, προπόνηση, τεχνολογία, στατιστικές αναλύσεις, αιφνίδιοι θάνατοι κλπ.), αλλά και σε καυτά εξωαθλητικά ζητήματα (θέματα υγείας, οικονομική κρίση στην Ελλάδα, σκάνδαλο Siemens, διεθνή γεγονότα όπως ο πόλεμος στο Ιράκ, διαφθορά, μεταλλαγμένα κλπ.).

Αρθρογράφησε από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της στην κυριακάτικη εφημερίδα "Real News", ενώ είχε καθημερινή παρουσία για μεγάλο διάστημα στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sprint fm", όπως και στον "Champions 89.2".

Έχει συνεργαστεί με το μουσικό περιοδικό "Ποπ&Ροκ", με το ειδικό κοινωνικοπολιτικό μηνιαίο ένθετο της "Ελευθεροτυπίας" «Κοντέινερ» κλπ.

Η... χαλαρή συνεργασία του με το "Gazzetta" ξεκίνησε με παρεμβάσεις για θέματα της επικαιρότητας, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2011 παρουσίασε, μαζί με τον Μιχάλη Στεφάνου, το καθημερινό μαγκαζίνο του web radio “Gazzetta On Air”.