Αστον Βίλα – Τσέλσι 1-0

Αστον Βίλα – Τσέλσι 1-0

bet365

Ο Γουίλιαν άφησε τους Μπλε να παλεύουν με παίκτη λιγότερο και ο «Χωριάτης» Ντελφ με φοβερό τακουνάκι σταμάτησε (1-0) το αήττητο σερί τους στα 14 ματς.

Ηταν η 2η αγωνιστική της σεζόν, όταν ο διαιτητής με το όνομα Friend έκανε ό,τι μπορούσε για να χαρίσει τη νίκη (2-1) στην Τσέλσι κόντρα στην Αστον Βίλα. Τώρα λοιπόν ήταν η ώρα να αντιστραφούν οι όροι. Εντάξει, ο διαιτητής δεν έκανε κάτι τόσο εξόφθαλμο όσο σε εκείνο το παιχνίδι, αλλά με την μάλλον υπερβολική αποβολή του Γουίλιαν στο 68' (σ.σ.: 2η κίτρινη για ελαφρύ τράβηγμα στον Ντελφ) συνέβαλε τα μέγιστα στο να ηττηθούν οι Μπλε 1-0 στο «Βίλα Παρκ», με την Αστον Βίλα να βάζει τέλος στο αήττητο σερί τους που μετρούσε 14 αγώνες.

Ηταν πραγματικά μία απρόσμενη ήττα που επιτρέπει για τα καλά στη Μάντσεστερ Σίτι (σ.σ.: έχει τρία ματς λιγότερα και βρίσκεται στο -6), αλλά και στις Λίβερπουλ, Αρσεναλ (σ.σ.: την Κυριακή έχουν εξόδους σε Γιουνάιτεντ και Τότεναμ αντίστοιχα) να ονειρεύονται τον τίτλο. Η αλήθεια είναι πως η Τσέλσι δεν ήταν καθόλου καλή. Ειδικά το Α' μέρος το σπατάλησε δίχως να στήσει έστω μία καλή ευκαιρία. Στο 41' της ακυρώθηκε γκολ για χέρι του Μάτιτς (σωστή απόφαση) και αυτό ήταν το μόνο ενδιαφέρον σε αυτό το διάστημα. Στην επανάληψη ωστόσο, έγινε ένας κακός χαμός.

Στο 50' ο Γκουζάν με διπλή επέμβαση απέτρεψε το 0-1 και στο 66' ήρθε η πρώτη απειλή από τους γηπεδούχους που είχαν πάρει μέτρα στο γήπεδο, με το σουτ του Μπεντέκε να ξύνει το δεξί δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η αποβολή του Γουίλιαν που παραδόξως έκανε τους Λονδρέζους να ανεβάσουν ταχύτητα. Οσο όμως και να πίεζαν, φάση δεν έφτιαχναν. Αντιθέτως, ο Φλάαρ με κεφαλιά (81') πήγε να τους κάνει ζημιά. Αυτή τελικά θα γινόταν από τον κορυφαίο παίκτη του αγώνα. Ο Ντελφ που έκανε πράματα και θάματα, πήρε τη μπάλα από το κέντρο, πέρασε έναν αντίπαλο, την έσπασε αριστερά και ο Ολμπραϊτον του την επέστρεψε. Τότε ο μέσος της Βίλα που είχε πλάτη στο τέρμα, αντί να κοντρολάρει έκανε ένα εκπληκτικό τακουνάκι εν κινήσει και έστειλε το τόπι να αναπαυτεί πλάι στη ρίζα του αριστερού δοκαριού. ΦΟΒΕΡΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ!!!!!!!!!!

Το γκολ έφερε την Τσέλσι μαζικά μπροστά, με συνέπεια στις καθυστερήσεις ο Ντελφ να βρει ξανά χώρο, με το πλασέ του να σταματάει πάνω σε αντίπαλα σώματα και στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι. Στη ροή της φάσης ο Ραμίρες έτρεjε με τη μπάλα, την έχασε και πάτησε (μου φαίνεται εσκεμμένα) το καλάμι του Ελ Αχμαντί. Αμέσως αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα και λίγο αργότερα τον ακολούθησε και ο Ζοσέ Μουρίνιο εξαιτίας των διαμαρτυριών του. Το φινάλε βρήκε τους Λονδρέζους να αποχωρούν από το «Βίλα Παρκ» με σκυμμένο κεφάλι για μόλις δεύτερη φορά από το 2009. Ισως σε αυτή την περίπτωση η «μαυρόγατα» να είναι ο ίδιος ο Μουρίνιο που σε πέντε επισκέψεις στο... χωριατόσπιτο, δεν έχει νικήσει ποτέ (3 ισοπαλίες, 2 ήττες).

Αστον Βίλα: Γκουζάν, Φλάαρ, Γουέστγουντ, Μπακούνα, Μπένετ (78' Κλαρκ), Μπέικερ, Ελ Αχμαντί, Ντελφ, Βάιμαν, Μπεντέκε, Αγκμπονλαχόρ (74' Ολμπραϊτον)

Τσέλσι: Τσεχ, Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Ραμίρες, Γουίλιαν, Οσκαρ (67' Μπα), Αζάρ, Τόρες (67' Σίρλε).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα