Μπαρτσελόνα – Αλμερία 4-1

Μπαρτσελόνα – Αλμερία 4-1

bet365

Η Μπάρτσα νίκησε εύκολα 4-1 την Αλμερία, εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία στη Μαδρίτη και μείωσε στον πόντο την απόσταση της από τη Ρεάλ.

Το απόγευμα κάθισαν και απόλαυσαν το Ατλέτικο-Ρεάλ, το αποτέλεσμα ήταν αυτό που περίπου ήθελαν (σ.σ.: λογικά η νίκη της Ατλέτικο θα ήταν το ιδανικό) και το βράδυ έβγαλαν την... υποχρέωση. Αλλωστε το να επικρατήσει η Μπαρτσελόνα εντός έδρας της Αλμερία δεν ήταν κάτι δύσκολο, μιας και πρόκειται για μία από τις ομάδες που έχει νικήσει όλες τις φορές που επισκέφθηκαν το «Καμπ Νόου» (για την Αλμερία ήταν η 5η). Οπως συμβαίνει συνήθως, ούτε αυτή τη φορά το σκορ κρατήθηκε χαμηλά. Το 4-1 που ουσιαστικά διαμορφώθηκε λίγο πριν το φινάλε, οι Καταλανοί που δεν πάτησαν γκάζι σε κανένα σημείο του αγώνα, πήραν το «τρίποντο» και μείωσαν στο -1 (64 Ρεάλ, 63 Μπαρτσελόνα, 61 Ατλέτικο) από την κορυφή, όπου στρογγυλοκάθονται μόνοι τους οι Μερένγκες.

Στο 9' ήρθε γρήγορα το 1-0. Ο Νεϊμάρ έδωσε στον Φάμπρεγας που σούταρε, ο Εστέμπαν δεν έδιωξε καλά και στην επαναφορά από πλάγια ο Αλέξις Σάντσες βρήκε δίχτυα. Στο 24' ήταν η ώρα του Μέσι να σκοράρει με φάουλ (το 12ο του στην Πριμέρα). Το χτύπημα του ήταν εξαιρετικό, με τη μπάλα να φαίνεται πως πηγαίνει έξω και τα φάλτσα να τη στέλνουν λίγο κάτω από το δεξί παραθυράκι. Ηταν το Νο 229 τέρμα του Αργεντινού στην Πριμέρα Ντιβισιόν, με το οποίο ξεπέρασε τον Ραούλ και βρέθηκε μόνος 3ος στην ιστορική κατάταξη των σκόρερ του πρωταθλήματος (Τέλμο Θάρα 251, Ούγκο Σάντσες 234).

Σχεδόν άμεση ήταν η αντίδραση των φιλοξενούμενων που χτύπησαν εκεί όπου πονάνε οι αντίπαλοι τους: στα στημένα. Μετά από κόρνερ (27') ο Τρουχίγιο κάρφωσε με κεφαλιά τον Βαλδές και αυτό ήταν το 8ο γκολ που δέχονται με αυτό τον τρόπο οι Μπλαουγκράνα στη Λίγκα (σ..σ.: τα διπλάσια από την αμέσως επόμενη). Στο 36' ο Αλέξις Σάντσες έχασε μία απίστευτη κεφαλιά και από εκεί και μετά ο ρυθμός έπεσε υπερβολικά πολύ. Ο Νεϊμάρ έμοιαζε να παλεύει να σκοράρει, αλλά σε κάθε καλή στιγμή στην οποία συμμετείχε, δεν την τελείωνε καλά.

Λίγο πριν το φινάλε ήρθαν και τα άλλα δύο γκολ. Στο 83' ο Μέσι μετά από κόρνερ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πουγιόλ έβαλε το πρώτο του τέρμα στη σεζόν (σ.σ.: είχε 12 χρόνια να σκοράρει με το καλό του πόδι που είναι το δεξί)! Στο 89' ήταν η σειρά του Τσάβι με σουτ από το ημικύκλιο να κλείσει το καρέ της νίκης.

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Πουγιόλ, Μασεράνο, Αντριάνο, Ντάνι Αλβες, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγας (79' Ινιέστα), Αλέξις Σάντσες (72' Πέδρο), Νεϊμάρ (87' Τέγιο), Μέσι

Αλμερία: Εστέμπαν, Τορσιλιέρι, Τρουχίγιο, Ραφίτα, Ντουμπαρμπιέρ, Αζίζ (80' Σούσο), Κορόνα (72' Τέμπαρ), Βέρθα, Βιδάλ, Γιόναταν, Ρόδρι (62' Μπαρμπόσα).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα