Παναιτωλικός-Άρης 0-0

Φώτης Καρακούσης
Παναιτωλικός-Άρης 0-0

bet365

Ο Παναιτωλικός είχε τις κλασσικές ευκαιρίες, όμως ο Άρης με... σύμμαχο το γήπεδο-βούρκο έφυγε από το Αγρίνιο με βαθμό (0-0) και κρατάει ζωντανές τις λιγοστές ελπίδες παραμονής!

Όταν ο στόχος είναι η σωτηρία και κυρίως όταν είσαι τελευταίος με μόλις 13 βαθμούς, κάθε πόντος σε κάθε ματς είναι πολύτιμος. Και για τον Άρη αυτό το 0-0 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο σίγουρα μόνο ως κέρδος μπορεί να πιαστεί. Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης θα λέγαμε πως χάρηκαν περισσότερο στο τέλος, καθώς οι ομόχρωμοι τους του Αγρινίου έμειναν με την πικρή γεύση της ισοπαλίας, έχοντας χάσει μοναδικές ευκαιρίες για να πάρουν το τρίποντο που και θα τους εξασφάλιζε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή, αλλά και θα τους έδινε το δικαίωμα να κοιτάξουν και το κάτι παραπάνω.

Τραγικός αγωνιστικός χώρος...

Στην πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας αυτός που κέρδισε σήμερα ήταν ο κακός αγωνιστικός χώρος. Με την βροχή να πέφτει από το πρωί στην πόλη, υπήρχαν σημεία που δεν μπορούσε η μπάλα να κυλήσει, ενώ πολλές ήταν και οι φορές που κόπηκαν έτσι επιθέσεις και των δύο ομάδων. Ένας τραγικός αγωνιστικός χώρος που θα λέγαμε πως έκανε καλό στους φιλοξενούμενους, καθώς οι γηπεδούχοι έχουν πιο τεχνική ομάδα και σε αυτό το χορτάρι δεν μπορούσαν να παίξουν όπως έκαναν με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Αν δεν κόλλαγε η μπάλα...

Μπορεί στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός να είχε τον απόλυτο έλεγχο, αλλά στο πρώτο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ και μάλιστα τρεις φορές. Στις δύο, μία ο Τσουμάνης και μία ο Μανιάς, είδαν την μπάλα να κολλάει στο νερό και να μην μπορούν να κάνουν την τελική προσπάθεια και να απειλήσουν από εξαιρετικές θέσεις. Στην άλλη που ήταν και η μεγαλύτερη, ο Μανιάς στο 37' έκανε το γύρισμα και ο Μπακασέτας για εκατοστά δεν πρόλαβε την μπάλα και δεν μπόρεσε να την στείλει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα. Στο διάστημα αυτό οι Αγρινιώτες το μόνο που είχαν κάνει ήταν μια κεφαλιά του Καμαρά που πέρασε λίγο άουτ.

Μόνο μια ομάδα στο γήπεδο

Από την στιγμή που κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το μηδέν και παρότι θα λέγαμε πως άξιζε περισσότερο το γκολ, ο Άρης μπήκε στο δεύτερο μέρος με μοναδική σκέψη να μην δεχθεί τέρμα. Οι «κίτρινοι» ήταν όλοι πίσω και περίμεναν τους αντιπάλους τους, που από την πλευρά τους πίεζαν συνέχεια για να πετύχουν ένα γκολ. Ένα γκολ που δεν ήρθε είτε γιατί ο Διούδης όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί, είτε γιατί τα... καναρίνια δεν μπορούσαν να σκοράρουν, όπως έγινε με τον Μπόγιοβιτς στο 72' που από το ύψος της μικρής περιοχής κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ. Έτσι έμεινε το μηδέν με τους ανθρώπους του Άρη να νιώθουν χαρούμενοι για τον βαθμό και αυτούς του Παναιτωλικού στεναχωρημένοι με βάση την εικόνα του δευτέρου μέρους.

Man of the match: Όταν χρειάστηκε ήταν εκεί κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του. Ο λόγος για τον Διούδη που δικαίως αναδεικνύεται σε πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος: Ο αγωνιστικός χώρος ήταν ο αδύναμος κρίκος σήμερα. Πολλές φορές οι παίκτες και των δύο ομάδων σταμάτησαν στο νερό χάνοντας ευκαιρίες να πετύχουν γκολ.

Στο ύψος του: Ο Θεοδωρίδης για τους γηπεδούχους προσπάθησε περισσότερο ειδικά στην επανάληψη και μπορεί να μην πανηγύρισε ένα τέρμα, αλλά σίγουρα στάθηκε στο ύψος του.

Η γκάφα: Στην γκάφα θα βάλουμε το σουτ του Μπόγιοβιτς στην επανάληψη με τον επιθετικό του Παναιτωλικού να... καταφέρνει να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Το στραγάλι: Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Γιάχου, που βέβαια δεν είχε και την μεγάλη φάση, παρότι λόγω αγωνιστικού χώρου θα μπορούσε να δυσκολευτεί.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Άρης αρχικά μπήκε για τη νίκη, ενώ στο δεύτερο για την ισοπαλία. Ο Παναιτωλικός και στα δύο προσπάθησε, αλλά η λευκή ισοπαλία είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα σε έναν αγωνιστικό χώρο που και να ήθελες δεν μπορούσες να παίξεις μπάλα.

Συνθέσεις ομάδων

Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Γκάλο, Κούσας (90'+1 Μαρτίνες), Μπικέ, Ανέν, Ζούνιορ, Σφακιανάκης (78' Παπουτσογιαννόπουλος), Μπακάκης (68' Νταλμά), Θεοδωρίδης, Καμαρά, Μπόγιοβιτς

Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Γιαννίτσης, Μπουγαΐδης (45' Νταμαρλής), Βανγκέλι, Τσιάρας, Πουλίδο, Παπαδόπουλος (75' Σουνάς), Μπακασέτας (90'+3 Αγγελούδης), Τσουμάνης, Μανιάς

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα