Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-1 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-1 (vids)

bet365

Ο Παναιτωλικός έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, προηγήθηκε, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» με δύο στημένες φάσεις (κόρνερ, πέναλτι) πήραν την νίκη (2-1)!

Ζορίστηκε αισθητά αλλά νίκησε. Ο Ολυμπιακός βρήκε απέναντί του έναν καλό και αξιόμαχο Παναιτωλικό που το πάλεψε μέχρι τέλους και έχασε οριακά με σκορ 2-1 από τα γκολ των Ολαϊτάν και Κάμπελ. Οι Αγρινιώτες είχαν προηγηθεί με τον Καμαρά. Μετά από αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος στο Καραϊσκάκη για έναν χρόνο.

Βασικός Σέποβιτς, εκτός ο Ντομίνγκες

Ο Μίτσελ επεφύλαξε δύο εκπλήξεις. Η πρώτη ήταν πως ξεκίνησε βασικό φορ τον Σέποβιτς, μεταφέροντας τον Ολαϊτάν στα άκρα. Η δεύτερη πως άφησε τελείως εκτός τον Τσόρι Ντομίνγκες. Ο σχηματισμός των Πειραιωτών ήταν 4-4-1-1.

Η διάταξη του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Σαλίνο, αριστερά ο Χολέμπας, στο κέντρο της άμυνας οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μανωλάς, στον άξονα οι Σάμαρης και Μανιάτης, στα δύο άκρα οι Κάμπελ και Ολαϊτάν και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σέποβιτς ο Σαβιόλα.

Πως άρχισε ο Παναιτωλικός

Ο Μάκης Χάβος κατέβασε τον Παναιτωλικό με σύστημα 4-2-3-1. Ο Ράφαελ κάτω από τα δοκάρια για Παναιτωλικό, δεξί μπακ ο Γκάλο, Κούσας και Μπικέι οι στόπερ, αριστερό μπακ ο Ανέν, στο κέντρο οι Γοδοϊ και Σφακιανάκης, στα δύο άκρα οι Κουτρουμάνος και Μπακάκης, επιτελικός ο Θεοδωρίδης και φορ ο Καμαρά.

Ξεκίνημα με γκολ από τους Αγρινιώτες

Οι Αγρινιώτες μπήκαν... φουριόζοι και πολύ ανεβασμένοι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό από την άλλη να παρουσιάζει αρκετά προβλήματα από το ξεκίνημα του αγώνα. Το αποτέλεσμα ήταν να βρουν δίχτυα. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Μανιάτης έκανε λάθος, χάνοντας την μπάλα από τον Γοδόι ο οποίος πάσαρε στον Καμαρά που από κοντά έκανε το 0-1. Οι παίκτες του Παναιτωλικού βρέθηκαν έτσι μπροστά στο σκορ, πανηγυρίζοντας έξαλλα την επίτευξη του τέρματός τους.

Ο Ολαϊτάν την λύση για το 1-1

Οι Πειραιώτες αν και με προβλήματα σε άξονα και όχι μόνο, έχοντας ως αιχμές του δόρατος τον κινητικό Κάμπελ, τον Ολαϊτάν αλλά και τον έμπειρο Σαβιόλα άρχισαν να ανεβαίνουν και να πιέζουν για την ισοφάριση, σε ένα σημείο πάντως που και ο Παναιτωλικός πρέσαρε και ανέβαινε ψηλά με τον Καμαρά να είναι πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Τελικώς ήρθε το 1-1. Στο 26' ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει μετά από μία φάση διαρκείας. Ύστερα από κόντρες και καραμπόλες η μπάλα έφτασε στον Μανωλά που έκανε το γύρισμα για το κεφάλι του Σέποβιτς και εκείνος τροφοδότησε αμέσως τον Ολαϊτάν, που από κοντά με κεφαλιά ισοφάρισε τον αγώνα σε 1-1.

Ο Ολυμπιακός στην συνέχεια του Α' μέρους βελτίωσε την εικόνα του. Έκανε ευκαιρίες και με τον Μανιάτη (31') και με άλλους παίκτες του, όμως δεν κατάφερε κάτι παραπάνω από το 1-1. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με ισόπαλο σκορ.

Καλός ρυθμός και φάσεις και στην επανάληψη

Ο Παναιτωλικός ήταν μία από τις λίγες ομάδες που πήγε στο Καραϊσκάκη για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να προσπαθήσει να "κλέψει" αποτέλεσμα. Αυτό βοήθησε ώστε να παιχθεί καλή μπάλα κατά διαστήματα τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος αλλά και να υπάρχει καλός ρυθμός στον αγώνα.

Την στιγμή που ο Ολυμπιακός έψαχνε για γκολ, ο Καμαρά έχασε φοβερή ευκαιρία στο 54' με τον Ρομπέρτο να αποκρούει το πλασέ του. Στο 58' ο Ολαϊτάν απώλεσε μεγάλη ευκαιρία μετά από 1-2 με τον Σάμαρη με το σουτ του να φεύγει άουτ. Ο Αφρικανός από μέρους προσπάθησε πολύ για να βάλει και 2ο γκολ χωρίς όμως να το σημειώσει.

Αντίδραση Μίτσελ με αλλαγές και ντεμπούτο Βαλντές

Στο 60ό λεπτό ο Μίτσελ έκανε δύο μαζεμένες αλλαγές ρίχνοντας στην... μάχη τους Βαλντές και Ιμπαγάσα με τον πρώτο να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός τεχνικός με τις αλλαγές του ήθελε να δώσει άλλον επιθετικό και δημιουργικό... αέρα στην ομάδα του. Ο Βαλντές ωστόσο δεν μπόρεσε να δείξει κάτι ουσιαστικό στο διάστημα που αγωνίστηκε και ας προσπάθησε ενώ προς το τέλος του αγώνα έδειχνε να έχει πρόβλημα καθότι έπιανε το πόδι του. Ο Παραγουανός πάντως έβγαλε διάθεση και όρεξη, κάτι θετικό.

Σκόρερ με πέναλτι ο Κάμπελ

Στο 70ό λεπτό ο Ολυμπιακός κερδίζει πέναλτι για χέρι του Μπακάκη στην μικρή περιοχή. Ένα λεπτό μετά ο Κάμπελ αξιοποίησε την ευκαιρία που του δόθηκε για να κάνει το 2-1. Το γκολ του Κοσταρικανού έβαλε τον πρωταθλητή Ελλάδας σε θέση οδηγού και τον οδήγησε στη νίκη. Ήταν ένα "τρίποντο" που μόνο εύκολα δεν ήρθε.

Man of the match: Ο Κάμπελ. Έχει τραβήξει μεγάλο... κουπί στην επίθεση. Συνέβαλλε σε μεγάλο βαθμό στο δημιουργικό και το επιθετικό κομμάτι ενώ έβαλε και γκολ από την άσπρη βούλα. Ακόμα μία καλή εμφάνιση για τον διεθνή χαφ.

Στο ύψος τους: Για τον Ολυμπιακό οι Ολαϊτάν και Ιμπαγάσα έχουν κάνει καλό παιχνίδι με συμβολή στο επιθετικό και δημιουργικό κομμάτι και με τον πρώτο να σκοράρει και τον δεύτερο να δίνει... πνοή στον οργανωτικό τομέα για τον Ολυμπιακό και ας μην ήταν ο γνωστός Ιμπαγάσα. Θετικό πρόσημο για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που ήταν ο καλύτερος ερυθρόλευκος αμυντικός στον αγώνα. Ο Σέποβιτς αν και έδειξε πως έχει πρόβλημα στην τελική προσπάθεια είναι δημιουργός στο τέρμα του Ολαϊτάν.

Επίσης είναι ένας παίκτης με καλό κοντρόλ και δυνατότητα στο να ξεμαρκαρίζεται πολύ εύκολα και να δημιουργεί έτσι φάσεις. Από μεριάς Παναιτωλικού οι Ράφαελ, Γοδοϊ και ο σκόρερ Καμαρά ξεχώρισαν για τα καλά ενώ προσπάθησε αρκετά και ο Σφακιανάκης. Εάν κάποιος πάντως μπορεί να θεωρηθεί κορυφαίος από τους φιλοξενούμενους ήταν ο Καμαρά.

Αδύναμος κρίκος: Οι Μανιάτης και Σάμαρης είχαν πολλά προβλήματα στον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Ο πρώτος κάνει το λάθος στο τέρμα του Καμαρά και ο δεύτερος έκανε αρκετά λάθη και εύκολα φάουλ. Γενικότερα το κέντρο του Ολυμπιακού δεν ήταν στο επίπεδο που έπρεπε. Ειδικότερα ο Μανιάτης ήταν ιδιαίτερα αρνητικός.

Η γκάφα: Την έχει κάνει ο Μανιάτης στην φάση του γκολ του Καμαρά. Έχει κάνει λάθος, χάνοντας την μπάλα από τον Γοδόϊ. Σε αυτήν την κατηγορία μπαίνει και ο Μπακάκης λόγω του πέναλτι.

Το στραγάλι: Ο ρέφερι Μήτσιος με τους βοηθούς του δεν είχαν και τόσο καλή εικόνα. Έκαναν αρκετά λάθη στον πειθαρχικό τομέα και σε επίπεδο καρτών και για τις δύο ομάδες. Η... ευαισθησία στον Σάμαρη ήταν εμφανής, καθώς ο διεθνής μέσος θα μπορούσε να είχε δεχθεί τουλάχιστον μία κίτρινη κάρτα για ένα από τα πολλά φάουλ που έκανε, ενώ και ο Μπικέι που πήρε κίτρινη, είχε σκληρά μαρκαρίσματα στο ενεργητικό του.

Ο Ολυμπιακός φωνάζει για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπικέι πάνω στον Αβραάμ Παπαδόπουλο ενώ ο Παναιτωλικός έχει τις... ενστάσεις του για το πέναλτι που δόθηκε για χέρι του Μπακάκη (σ.σ. φάση στην οποία όμως φαίνεται να υπάρχει παράβαση) ενώ διαμαρτύρεται και για ένα οφσάιντ που σφυρίχθηκε πάνω στον Θεοδωρίδη, φάση στην οποία το ριπλέι δεν έδειξε οφσάιντ.

Το ταμείο του Gazzetta: Ένας πολύ καλός συνολικά Παναιτωλικός έχασε πολύ δύσκολα από έναν Ολυμπιακό που σίγουρα δεν ικανοποίησε και τόσο με την απόδοσή του. Δεν είναι υπερβολή να τονιστεί πως οι Αγρινιώτες ήταν αν όχι η καλύτερη ομάδα που πέρασε το τελευταίο διάστημα από το Καραϊσκάκη σε επίπεδο πρωταθλήματος, μία εκ των καλύτερων.

Οι Πειραιώτες προβλημάτισαν σε αρκετές στιγμές, είχαν έναν άξονα που δεν τράβηξε, όμως παρόλα αυτά κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση της νίκης με 2-1, παίζοντας καλά για ένα μικρό διάστημα. Ήταν μία νίκη που ήρθε με πολλά... ζόρια απέναντι σε μία ομάδα, που άφησε την καλύτερη δυνατή εικόνα. Σύμφωνα με το πρόσωπο των δύο αντιπάλων ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να είχε φύγει με την ισοπαλία από το Φάληρο. Ίσως το πιο δίκαιο σκορ ήταν το 1-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (71’ Μασάντο), Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Ολαϊτάν, Κάμπελ, Σαβιόλα (60’ Ιμπαγάσα) και Σέποβιτς (60’ Βαλντές).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ραφαέλ, Κουτρουμάνος (68’ Καλί), Κούσας, Καμαρά, Θεοδωρίδης (75’ Νταλμά), Γοδόι, Σφακιανάκης (79’ Μπόγιοβιτς), Γκάλο, Μπακάκης, Ανέν και Μπικέι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα