Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 2-3

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 2-3

bet365

Η Βαλένθια έκανε την έκπληξη, νίκησε 3-2 στο «Καμπ Νόου» μετά από 10 χρόνια και μπορεί οι Μπλαουγκράνα Κυριακή βράδυ να βρίσκονται στην 3η θέση!

Το ενός λεπτού σιγή δεν ήταν από εκείνα που τα προσπερνάς εύκολα. Η κάμερα εστίασε στο πρόσωπο του Τσάβι και την έκφραση του που αποτύπωνε απόλυτα τη θλίψη που σκόρπισε ο θάνατος του Λουίς Αραγονές. Αυτό ήταν το φυσιολογικό. Εκείνο όμως που δεν περίμενε κανείς ήταν ότι και μετά το τέλος της εντός έδρας αναμέτρησης με τη Βαλένθια, ο Τσάβι, οι συμπαίκτες και άπαντες σε πάγκο και εξέδρα είχαν ακριβώς την ίδια... μούρη. Γι' αυτό φυσικά δεν έφταιγε η μεγάλη απώλεια για το ισπανικό ποδόσφαιρο, αλλά η απίθανη σφαλιάρα των Νυχτερίδων που έκαναν την τεράστια έκπληξη και πέρασαν νικηφόρα από το «Καμπ Νόου», βάζοντας τρελή τρικλοποδιά στην πορεία της Μπαρτσελόνα προς τον τίτλο. Αλλωστε, την Κυριακή κοντά στα μεσάνυχτα, μπορεί να έχει κατρακυλήσει ακόμα και στην 3η θέση.

Και όμως τίποτα στο ξεκίνημα δεν συνηγορούσε για αυτό που θα ακολουθούσε. Οι Μπλαουγκράνα μπήκαν σούπερ και είχαν πατήσει τους φιλοξενούμενους τους. Ακόμα και το 1-0 νωρίς νωρίς το πέτυχαν. Μόλις στο 7' ο Αλέξις Σάντσες με ένα περίεργο ψηλοκρεμαστό πλασέ από δύσκολη γωνία κρέμασε τον Ντιέγκο Αλβες και πανηγύρισε το 13ο γκολ του στη λίγκα. Η Μπαρτσά είχε σανιδωμένο το γκάζι και είχε βαλθεί να καθαρίσει το παιχνίδι άμεσα. Οι συνδυασμοί ασταμάτητοι και οι Βαλενθιάνοι να μην μπορούν καν να περάσουν τη σέντρα. Στο 20' ο Ντιέγκο Αλβες έσωσε στη γραμμή την κεφαλιά του Αλέξις και στο 37' ήρθε η πρώτη προειδοποίηση από τις Νυχτερίδες ή για την ακρίβεια από τον Βαλδές: ότι κάτι δεν θα πήγαινε καλά...

Ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα έκανε έξοδο τροχονόμου, αλλά ο Ματιέ ολομόναχος σημάδεψε άουτ. Στο 44' όμως ο Παρέχο αφού έπαιξε το 1-2 με τον Φεγκουλί σημάδεψε σωστά, εκθέτοντας την άμυνα που απλά τον κοιτούσε να εφορμά κάθετα. Στην επανάληψη θα έρχονταν τα χειρότερα. Ο Βαλδές αναποφάσιστος μεταξύ του... βγαίνω, δεν βγαίνω, έμεινε σε λάθος θέση και ο πιο κοντός παίκτης του γηπέδου, ο Πιάτι τον κρέμασε με κεφαλιά στο 49'. Τρία λεπτά αργότερα θα ερχόταν η άδικη ισοφάριση. Ο Πέδρο έστειλε τη μπάλα στον ώμο του Ρικάρντο Κόστα και ο διαιτητής... ονειρεύτηκε παράβαση που φυσικά δεν υπήρχε. Ο Μέσι δεν χαρίστηκε και από τα 11 βήματα σκόραρε ξανά στο πρωτάθλημα μετά από 606 λεπτά (σ.σ.: το χειρότερο σερί του από το 2008).

Η αδικία κράτησε ωστόσο, λίγο. Στο 59' η άμυνα κοιμήθηκε πραγματικά. Ο Φεγκουλί πέρασε μέσα από τρεις(!), γύρισε τη μπάλα στον Αλκάθερ που λες και έπαιζε Pro, σημάδεψε ανενόχλητος για το 2-3. Από εκεί και μετά το παιχνίδι έγινε ροντέο. Η Μπάρτσα πίεζε και η Βαλένθια απειλούσε στην κόντρα. Ειδικά μετά και την αποβολή με 2η κίτρινη του Ζόρντι Αλμπα για φράγμα (78') οι κενοί χώροι μεγάλωσαν. Η ισοπαλία βέβαια θα μπορούσε να έχει έρθει με επικό τρόπο, αλλά στις καθυστερήσεις και αφού Μέσι, Αλέξις, Ντάνι Αλβες έκρυψαν το τόπι, ο πρώτος το έστειλε ξυστά από το δεξί δοκάρι.

Με αυτό τον βασανιστικό τρόπο οι Βαλενθιάνοι πέρασαν για πρώτη φορά νικηφόρα από το «Καμπ Νόου» μετά από 10 χρόνια, ενώ πανηγύρισαν κόντρα στη Μπάρτσα ανεξαρτήτου έδρας μετά το 2007. Οι Νυχτερίδες μπορεί να βρίσκονται σε κακή κατάσταση, αλλά θύμισαν σε όλους ότι έχουν βαριά φανέλα. Αλλωστε έφτασαν τι 12 νίκες σε έδρα πρωτοπόρου, κάτι που δεν έχει κάνει κανείς άλλος στην Ισπανία (Μπάρτσα και Ρεάλ από 10). Οσο για τη Μπαρτσελόνα που έβαλε τέλος στο σερί των 31 αγώνων χωρίς ήττα στο σπίτι της, έχει πετάξει τους επτά από τους 12 τελευταίους πόντους και αναμενόμενο είναι να πέσει από την κορυφή (σ.σ.: λογικά θα συμβεί). Αυτό εφόσον συμβεί θα σημάνει ότι δεν θα είναι στην 1η θέση για πρώτη φορά μετά από 59 διαδοχικές αγωνιστικές!

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Μασεράνο, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Ντάνι Αλβες, Μπουσκέτς, Τσάβι (64' Ινιέστα), Φάμπρεγας (76' Τέγιο), Αλέξις Σάντσες, Πέδρο, Μέσι

Βαλένθια: Ντιέγκο Αλβες, Ματιέ, Ρικάρντο Κόστα, Μπαραγάν, Μπερνάτ, Χάβι Φουέγο, Ρομέου, Παρέχο (90' Μίτσελ), Πιάτι (86' Φέδε), Φεγκουλί, Αλκάθερ (78' Βάργας).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα