Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου 4-0

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου 4-0

bet365

Με 4 γκολ σε ένα ημίχρονο (4-0 τον Ολυμπιακό Βόλου), ο Παναθηναϊκός έκανε τυπική την ρεβάνς, πέρασε στους 4 και πλέον στο μυαλό όλων είναι ο τελικός του Κυπέλλου! Τράβηγμα ο Πράνιτς, δύο δοκάρια οι «πράσινοι»!

Τα... όχι των Γεωργίου και Κουκουλάκη!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε... φουριόζος στη Λεωφόρο και αποφασισμένος να τελειώσει από νωρίς την υπόθεση-πρόκριση, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Ειδικά στο πρώτο τέταρτο το «τριφύλλι» είχε πολύ καλό ρυθμό, δημιούργησε πολύ καλές στιγμές αλλά ο Γεωργίου ήταν ανίκητος, με αποκορύφωμα την απόκρουση στο κοντινό σουτ του Ατζαγκούν από το ύψος της μικρής περιοχής. Σε παράσταση για έναν ρόλο ήταν το παιχνίδι, καθώς οι Θεσσαλοί δεν μπορούσαν να... ξεμυτίσουν από την περιοχή τους.

Οι «πράσινοι» που έβλεπαν τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει στήσει το... πούλμαν και να περιμένει με όλους τους παίκτες πίσω από την σέντρα, έπαιξε από τα άκρα, με τον Ζέκα να μοιράζει σωστά το παιχνίδι αλλά τις επιλογές να μην είναι αυτές που πρέπει στην τελική πάσα. Οι στόπερ των φιλοξενούμενων καθάριζαν εύκολα τα γεμίσματα των «πρασίνων».

Το «τριφύλλι», πάντως, είχε ένα πολύ καλό σουτ του Σπυρόπουλου που πέρασε λίγο άουτ αλλά παράλληλα έχει και κάθε δίκιο να διαμαρτύρεται για τις αποφάσεις του Κουκουλάκη! Στο 42' ο Μελίσσης τραβάει τον Μπεργκ στο τετ-α-τετ που βγάζει τελικά ο Γεωργίου ενώ στο φινάλε του πρώτου μέρους υπάρχουν δύο πεντακάθαρα τραβήγματα μέσα στην περιοχή πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο και τον Μπεργκ αλλά ο ρέφερι δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, λες και αντί για ποδόσφαιρο παιζόταν μπάσκετ!

Τον διέλυσε και πέρασε στους «4»!

Ότι δεν πήρε από το πρώτο ημίχρονο χάρη στην ανωτερότητα του, το πήρε στην επανάληψη ο καταιγιστικός Παναθηναϊκός που δεν σταμάτησε να ψάχνει το γκολ, ακόμη και όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά τον τραυματισμό του Ντάνιελ Πράνιτς που υπέστη τράβηγμα και αποχώρησε με φορείο. Στο 48' ο Ατζαγκούν έδωσε την λύση, το «τριφύλλι» βρήκε αυτό που ήθελε και η συνέχεια ήταν μια πολιορκία για την άμυνα των φιλοξενούμενων που σε κανένα σημείο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μπάλα και να πάρουν ανάσα.

Με κορυφαίο τον Ζέκα, οι γηπεδούχοι έκλεισαν στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό, και το πρώτο γκολ του Μπαϊράμι με την πράσινη φανέλα στο 57' διαμόρφωσε το 2-0. Ο Σουηδός εξτρέμ επιστρέφει με... φόρα από τον τραυματισμό του και δείχνει πως θα βοηθήσει. Στο 73' ο Μάρκους Μπεργκ εκτέλεσε με το κεφάλι μετά από φοβερή σέντρα του Λαγού από δεξιά και το... κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Νίκο Καρέλη στα τελευταία λεπτά.

Το 4-0 ίσως και να αδικεί τον Παναθηναϊκό αλλά είναι υπεραρκετό, ώστε το «τριφύλλι» να πάει στον Βόλο για... τουρισμό σε ένα αδιάφορο παιχνίδι. Αποστολή εξετελέσθη...


MAN OF THE MATCH: Στο υπ' αριθμόν 100 παιχνίδι του με την φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν απολαυστικός. Καταπληκτικό παιχνίδι από τον Ζέκα που έζησε την βράβευση... έκπληξη προς τον ίδιο πριν την έναρξη του ματς και στην συνέχεια προσέφερε μία από τις πιο γεμάτες του εμφανίσεις. Αρχοντικός στο χώρο του κέντρου, πάτησε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του. Από δική του καταπληκτική ενέργεια ξεκινά το δεύτερο γκολ της ομάδας του ενώ από φοβερή μπαλιά το τέταρτο. Σπουδαίο ματς από τον αρχηγό του «τριφυλλιού».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ήταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή. Το γκολ που άνοιξε το σκορ και έδιωξε το άγχος από τον Παναθηναϊκό ήρθε από τον Ατζαγκούν! Ο Νιγηριάνος έλυσε τον γόρδιο δεσμό στην άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου ενώ και η γενικότερή του παρουσία ήταν θετική, παίζοντας πίσω από τον Μπεργκ.

Επίσης πολύ καλή παρουσία στο δεξί άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού από τον Τάκη Σπυρόπουλο. Τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά, ο νεαρός άσος ήταν όπως έπρεπε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η... κατάρρευση στην επανάληψη για τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι πρωτοπόροι της Β' Εθνικής ήρθαν να παίξουν «ταμπούρι» στην Αθήνα. Στο πρώτο μέρος την γλίτωσαν, στην επανάληψη, όμως, δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην ανωτερότητα του Παναθηναϊκού.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Κουκουλάκη, ο οποίος δεν είδε τα πέναλτι που έγιναν μέσα στην περιοχή υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο ρέφερι από το Ηράκλειο πήγε να τινάξει το ματς στον... αέρα αλλά το «τριφύλλι» του δευτέρου μέρους δεν άφησε κανένα περιθώριο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Θέλησε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναμέτρηση. Στο πρώτο ημίχρονο υπάρχουν δύο πεντακάθαρα τραβήγματα μέσα στην περιοχή σε Τριανταφυλλόπουλο και Μπεργκ στο 44' και το 45' αλλά δεν έδωσε τις παραβάσεις. Από κει και πέρα, ο δεύτερος επόπτης Βλάσσης σταματά με ανύπαρκτο οφ-σάιντ τον Σουηδό στράικερ του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Πανα8ηναϊκός ήταν εξ΄αρχής το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως, πρέπει να το δείχνεις στο γήπεδο. Το «τριφύλλι» το έκανε με τον πιο πειστικό τρόπο που θα μπορούσε. Έβαλε τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο, είχε δύο δοκάρια και επί της ουσίας πήρε από απόψε το... εισιτήριο για την επόμενη φάση. Μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς στον Βόλο και συνεχίζει ακάθεκτος προς τον τελικό, που αποτελεί τον πιο μεγάλο και εφικτό στόχο της φετινής αγωνιστικής περιόδου μαζί με την κατάκτηση του τροπαίου, φυσικά...

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα