Χαλ - Τσέλσι 0-2

Γιώργος Κοντογεώργης
Χαλ - Τσέλσι 0-2

bet365

Με επαγγελματική εμφάνιση και όπλο την καλή άμυνα η Τσέλσι πέρασε από την έδρα της Χαλ (0-2) και είναι μόνη πρώτη στην Premier League.

Σαν να μην πέρασε μία μέρα από το τελευταίο της ματς, η ομάδα του Μουρίνιο μετά τη νίκη με την Σαουθάμπτον (0-3) πήρε ένα ακόμα σημαντικό διπλό στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Μπλε μετά από ένα διάστημα με λάθη και ένα μέτριο πρώτο μέρος έφτασαν στη νίκη με γκολ των Αζάρ και Τόρες στην επανάληψη και με ματς περισσότερο βρίσκονται στο Νο1 της Premier League. Για ακόμα ένα ματς η άμυνα έκανε τη διαφορά για την Τσέλσι που στα τελευταία 6 παιχνίδια έχει δει την εστία της να παραβιάζεται μόλις δύο φορές (4 σερί νίκες στην PL).

Δεν είχε πολλές καθαρές φάσεις το ματς, με την Τσέλσι να έχει στο πρώτο κομμάτι προβλήματα από ατομικά λάθη, τα οποία δεν της κόστισαν. Ο Τόρες κοντραρίστηκε σε σουτ μέσα από την περιοχή (11'), ο Τσεχ είπε εντυπωσιακά «όχι» σε πολύ καλό σουτ του Λίβερμορ (22') και μετά από γκάφα του Τέρι ο Σαγκμπό έστειλε τη μπάλα άουτ (26').

Στο 33' είδαμε μία από τις κορυφαίες επεμβάσεις ολόκληρης της σεζόν. Ο Ασλεϊ Κόουλ ύψωσε υπέροχα στον Αζάρ, ο Βέλγος γύρισε στο πέναλτι, ο Οσκαρ έκανε το βολέ όμως ο ΜακΓκρέγκορ με μαγικά αντανακλαστικά και δυνατά χέρια έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του! Στο 45' ο κίπερ της Χαλ έβγαλε δύσκολα και το φάουλ του Νταβίντ Λουίζ.

Το ξεκίνημα της επανάληψης είδε τον Αζάρ να μην βρίσκει στόχο (50') και τον ΜακΓκρέγκορ να αποκρούει ξανά φάουλ του Νταβίντ Λουίζ (52'). Στο 57'ο Αζαρ ανέλαβε να καθαρίσει για την Τσέλσι και αφού συνέκλινε, έκανε τρομερή προσποίηση και σουτ -από την τρύπα της βελόνας- νικώντας τον ανίκητη ΜακΓκρέγκορ (0-1). Ο Βέλγος με αυτό έφτασε τα 10 γκολ στην Premier League.

Από το σημείο εκείνο ο Μουρίνιο κλείδωσε το ματς. Με σωστές επιστροφές και μηδενικό ρίσκο οι Λονδρέζοι δεν επέτρεψαν το παραμικρό παρατράγουδο στα μετόπισθεν ενώ στο 77' μπήκε ο Μίκελ για να παίξει η Τσέλσι με τρία χαφ. Στο 87' ο Τόρες με ωραία κίνηση και αριστερό στην κλειστή σφράγισε τη μεγάλη νίκη και έγραψε το τελικό 0-2.

Χαλ (Στιβ Μπρους): ΜακΓκρέγκορ, Φιγκερόα, Κέρτις Ντέιβις, Αλεξ Μπρους, Τσέστερ (77' Φριατ), Ελ Μοχαμαντί, Μέιλερ (67' Κόρεν), Λίβερμορ, Σαγκμπό, Μπόιντ (83' Κουίν).

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Ασλεϊ Κόουλ, Τέρι, Κέιχιλ, Νταβίντ Λουίζ, Αθπιλικουέτα, Γουίλιαν (88' Σίρλε), Ραμίρες (90' Εσιέν).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα