Το... μπάχαλο της Μπάρτσα και το οφ σάιντ της Ρεάλ! (vids+pics)

Γιώργος Φραδελάκης
Το... μπάχαλο της Μπάρτσα και το οφ σάιντ της Ρεάλ! (vids+pics)

bet365

Δύο γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσουν σημείωσε η Μπαρτσελόνα, ακόμα ένα της ακυρώθηκε κακώς, ενώ ο Ρονάλντο σκόραρε από θέση οφ σάιντ.

Τα παρατράγουδα της διαιτησίας δεν αποτελούν... ελληνικό προνόμιο, αφού και στην Ισπανία υπήρχαν σημαντικές φάσεις, στα παιχνίδια μάλιστα των δύο «μεγάλων», που ίσως και να διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Η Ρεάλ κατάφερε να φύγει με ένα αγχωτικό διπλό από τη Βαλένθια (2-3), αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο κάνει το 1-2 για τη «βασίλισσα» στο 40' από ξεκάθαρη θέση οφ σάιντ. Το αξιοσημείωτο είναι πως τη στιγμή της σέντρας από την Ντι Μαρία ακόμα τρεις συμπαίκτες του φαίνονται εκτεθειμένοι, με το γκολ ωστόσο να μετράει κανονικά.

Οι περισσότερες «φωνές» ωστόσο υπάρχουν στο παιχνίδι της Χετάφε με τη Μπαρτσελόνα, όπου οι Καταλανοί επικράτησαν με 5-2 παρ' ό,τι βρέθηκαν να χάνουν με 2-0. Η φάση που πέρασε από όλους -σχεδόν- απαρατήρητη, αλλά έχει «φωτογραφήσει» η μαδριλένικη «As», είναι στο πρώτο γκολ με το οποίο μειώνει σε 2-1 ο Πέδρο, αφού ξεκινάει με ένα πλάγιο υπέρ των γηπεδούχων που ποτέ δεν δόθηκε. Συγκεκριμένα σε μία μονομαχία στην αριστερή πτέρυγα της Χετάφε, ο Αλέξις Σάντσες διατηρεί τη μπάλα στην κατοχή του, αλλά αυτή είχε περάσει την πλάγια γραμμή. Το ματς συνεχίστηκε κανονικά, έδωσε στον Φάμπρεγας, εκείνος έβγαλε την ασίστ στον Πέδρο και ήρθε το τέρμα με το οποίο ξαναμπήκαν στο ματς οι «μπλαουγκράνα».

Νωρίτερα όμως και συγκεκριμένα στο 22' ο Πέδρο παίζοντας στο όριο του οφ σάιντ, βγήκε μόνος του απέναντι στον Μογιά και σκόραρε, αλλά το σημαιάκι του βοηθού κακώς σηκώθηκε, αφού τελικά καλυπτόταν (δείτε στη φώτο που ακολουθεί). Από εκεί και πέρα απολύτως ξεκάθαρη είναι η φάση του τέταρτου γκολ της Μπαρτσελόνα, μιας κι ο Φάμπρεγας είναι σε ολοφάνερη θέση οφ σάιντ.

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν τις φάσεις (στην πρώτη είναι το πλάγιο που δεν δόθηκε με τον Σάντσες, ακολουθεί το γκολ του Πέδρο που κακώς δεν μέτρησε, έπειτα το οφ σάιντ του Φάμπρεγας και τέλος του Ρονάλντο):

 

LA LIGA Τελευταία Νέα