Εκαναν δώρα Χριστουγέννων, αλλά...

Εκαναν δώρα Χριστουγέννων, αλλά...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Εκαναν δώρα Χριστουγέννων, αλλά...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ που όπως και να’ χει κερδίζει και τους παίκτες της που χάνουν μοναδική ευκαιρία!

Θέλω να αρχίσω τούτο το blog λίγο ανάποδα και να εστιάσω στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που δείχνουν να μην έχουν καταλάβει σε καμία περίπτωση τη μοναδική ευκαιρία που έχουν και τη σπαταλάνε τη σεζόν που διανύουμε.

Πρώτος εγώ έχω σημειώσει από τις πρώτες ώρες της χρονιάς που τρέχει πως το ρόστερ της Ενωσης είναι μίας χρήσης και γνωρίζω καλά πως αυτό δεν μπορεί να το σημειώσεις τόσο εύκολα και αβίαστα από τις πρώτες μέρες του βασικού σταδίου προετοιμασία και δη απ’ τη στιγμή που δεν είχα (όλοι μας) ιδέα γύρω από τα δεδομένα της ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Κι όμως δυστυχώς επιβεβαιώθηκα (κι εγώ αλλά και όσοι το σημείωναν επίσης μια και υπήρχαν κι άλλοι) αφού οι ποδοσφαιριστές που απέκτησε η ΑΕΚ είχαν μοναδική ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα να αποτελέσουν ικανό μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος και να γίνουν απαραίτητοι για την ομάδα...

Αντί αυτού οι ποδοσφαιριστές της Ενωσης στην πλειονότητα των αγώνων έως τώρα –συμπεριλαμβανομένου και αυτού με την Κηφισιά– αποδεικνύουν πως δεν μπορούν να υπολογίζονται ούτε καν για λύσεις ανάγκης σε ρόστερ ομάδας Β΄ κατηγορίας. Και αυτό είναι τραγικό ακόμη και για την πορεία της καριέρας τους (ειδικά εκείνων που αποκτήθηκαν για να κάνουν τη διαφορά και πλην του Κορδέρο και του Γεωργέα έχουν αποδειχθεί λίγοι).

Υπάρχει χρόνος. Πλέον λιγότερος. Αλλά χρόνος υπάρχει να κερδίσουν το στοίχημα και να αποκτήσουν μία ακόμη ευκαιρία για να βρίσκονται στην ΑΕΚ, μακάρι να μας διαψεύσουν όλους και να το πετύχουν. Προσωπικά το βλέπω χλωμό έως απίθανο... Ειδικά αν κρίνω από τις εμφανίσεις της ομάδας στα τελευταία ματς.

Στο ματς με τον Α.Ο. Κηφισιάς, που οφείλουμε να αναφέρουμε πως πρόκειται για την καλύτερη ομάδα που πέρασε απ’ το ΟΑΚΑ με σούπερ πρέσινγκ και με σωστή τακτική, ανοιχτό ωραίο ποδόσφαιρο με άριστη συνεργασία τα γραμμών και ορθόδοξη ανάπτυξη από άκρα και άξονα, η ΑΕΚ είχε ένα ιδανικό ξεκίνημα και μία τραγική συνέχεια.

Κι αυτό διότι μετά το 1-0 με την όμορφη κεφαλιά του Τσούπρου (από στημένες φάσεις πέτυχε δυο γκολ η ΑΕΚ, πολύ καλό μαντάτο, βέβαια το δεύτερο που το σημειώνει ο Τσουκαλάς, κοινώς το δεξί μπακ, μάλλον περισσότερο τυχερό είναι) και την ενέργεια του Γροντή το σουτ του οποίου πέρασε άουτ, η ομάδα ήταν σαν να υπέστη... εγκεφαλικό. Αποτέλεσμα; Δυο γκολ ο αντίπαλος. Το πρώτο προσφορά (κυρίως) του Βούρα.

Όμως γενικά στην ΑΕΚ έχοντας σε κάκιστη μέρα τους Γεωργέα, Πλατέλλα, Ντακόλ, Σταθάκη (ισορρόπησε μετά το πρώτο μισάωρο αλλά ήταν κακός γενικά) και σε μέτρια όλους τους υπόλοιπους, αλλά όλους, μάλλον πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι υπήρξε αντίδραση και τελικά η ομάδα έφτασε στη νίκη.

Οι Κιτρινόμαυροι έκαναν δώρα Χριστουγέννων ωστόσο ο αντίπαλος όσο κι αν ήταν καλή ομάδα δεν μπορούσε να τα εκμεταλλευτεί στον απόλυτο βαθμό αφού από το 60΄ και μετά αποδείχτηκε ότι πρόκειται για ομάδα-ρόστερ ερασιτεχνικού σωματείου.

Επιπρόσθετα η ΑΕΚ είχε και τον Μπρέσεβιτς. Για μένα δεν είναι κάτι σπουδαίο αγωνιστικά. Όμως ματώνει και δίνει το 110% των δυνατοτήτων του. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τον εκτιμούν και αγαπούν άπαντες στα Σπάτα. Σε κάθε ομάδα – ρόστερ είναι απαραίτητο στα αποδυτήρια να υπάρχουν τόσο καλά παιδιά (σε χαρακτήρα) διότι διαμορφώνουν το κλίμα στην ομάδα και ταυτόχρονα σχετικά με τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά πρόκειται για φορ που στο... κουτί θα κάνει γκολ τις 2 από τις 3 φάσεις που θα του παρουσιαστούν.

Δεν χρειάζεται να... πούμε περισσότερα θαρρώ. Η ΑΕΚ βγάζει τις ‘’υποχρεώσεις’’ της στο γήπεδο, κερδίζει όπως είναι υποχρεωμένη να κάνει και της μένει ένα ακόμη ματς στις 29/12 στην Θεσσαλονίκη (ματς για το Κύπελλο που θα παρακολουθήσετε από το gazzetta.gr) για να βγάλει το πρώτο μισό της πιο δύσκολης και επίπονης χρονιάς στη συγκεκριμένη πρωτόγνωρη εμπειρία της σε αγωνιστικό επίπεδο.

Υγ: Δεν είναι μόνο μία η μεγάλη πρόταση που έχει στα χέρια του ο Μελισσανίδης για το γήπεδο και την ονομασία αυτού. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός από προσφορά που αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ θα υπάρξει άμεσα κάποια που θα την ξεπερνάει... Δεν βιάζεται το αφεντικό της ΑΕΚ, άλλωστε εκείνος ξέρει καλύτερα απ’ όλους μας τα συγκεκριμένα deal και πως πρέπει να κινηθεί για να αποτελεί το deal απόλυτη επιτυχία...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...