Ρωμαϊκή επιστροφή με Ντέστρο!

Θάνος Σαρρής
Ρωμαϊκή επιστροφή με Ντέστρο!

bet365

Εξαιρετικό ματς στο Ολίμπικο, με τη Ρόμα να νικά 2-1 τη Φιορεντίνα χάρη στο πρώτο φετινό γκολ του Ντέστρο και να επιστρέφει στις νίκες και στο -3 από τη Γιουβέντους!

Μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες, οι Τζιαλορίσι επέστρεψαν στις νίκες, κάμπτοντας με μεγάλη δυσκολία την αντίσταση της μαχητικότατης Φιορεντίνα, σε ένα πραγματικά «γεμάτο» ματς. Οι Ρωμαίοι προηγήθηκαν με τον Μαϊκόν, οι Βιόλα απάντησαν με τον Βάργκας και έχασαν ευκαιρίες, ωστόσο με ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο καθολικής υπεροχής στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που με τον Ντέστρο πήραν το τρίποντο!

Η Ρόμα ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Ντε Σάνκτις κάτω από τα δοκάρια και τους Μαϊκόν, Μπενατιά, Καστάν και Ντοντό στην άμυνα. Ο Πιάνιτς με τον Στρούτμαν και τον Ντε Ρόσι ήταν στη μεσαία γραμμή, οι Φλορέντσι και Ζερβίνιο στα «φτερά» και ο πρώην βιόλα Λιάγιτς στην κορυφή, με τον Τότι να μένει στον πάγκο για πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα. Για τη Φιορεντίνα, ο Μοντέλα επέστρεψε στο Ολίμπικο επιλέγοντας σχήμα με τετράδα στην άμυνα. Ο Νέτο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Σάβιτς με τον Ροντρίγκες κεντρικό δίδυμο, ο Τόμοβιτς δεξιά και ο Πασκουάλ αριστερά. Ο Αμπροζίνι με τον Μπόρχα Βαλέρο (πιο προωθημένο) και τον πρώην Τζιαλόσο Ακουιλάνι στη μεσαία γραμμή, αριστερά ο Βάργκας, δεξιά ο Κουαδράδο και στην κορυφή ο Ρόσι.

«Ζημιές» με Ζερβίνιο!

Η Φιορεντίνα μπήκε πιο δυνατά στο ματς, είχε μια προσπάθεια του Κουαδράδο στο 2' που πέρασε άουτ και ένα σουτ στην κίνηση του Βάργκας στο επόμενο λεπτό ,το οποίο μπλόκαρε ο Ντε Σάνκτις. Γιια ένα ακόμα ματς, όμως, έδειξε αδυναμίες στην άμυνα. Η Ρόμα, ασκώντας έξυπνο πρέσινγκ και βγάζοντας αντεπιθέσεις με κύριο εκφραστή τον ταχύτατο Ζερβίνιο, ήταν εκείνη που μετά το πεντάλεπτο κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της. Στο 6', έπειτα από ένα διάστημα κατοχής των Τζιαλορόσι, το σουτ του Στρότμαν κατέληξε στα χέρια του Νέτο. Στο επόμενο λεπτό, ο Μαϊκόν σέντραρε από τα δεξιά και η μπάλα πέρασε από όλους για να φτάσει στον Ζερβίνιο. Με μια επίδειξη υψηλής τεχνικής ο Ιβοριανός «χόρεψε» τον Τόμοβιτς και γύρισε τη μπάλα. Ο Φλορέτσι άθελά του έδωσε ασίστ στον Μαϊκόν, ο οποίος προσποιήθηκε και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα! Έτσι, συνέχισε την παράδοση της ομάδας του, που για 21ο παιχνίδι στο Πρωτάθλημα με αντίπαλο την ομάδα της Τοσκάνης κατάφερε να σκοράρει. Το παιχνίδι έδειχνε να βγαίνει στους Ρωμαίους και στο 11`, έπειτα από νέα χορευτική ενέργεια του Ζερβίνιο, η άμυνα της Φιορεντίνα τα έχασε, ο Φλορέντσι σούταρε και πήρε το κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Νέτο απέκρουσε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Ντε Ρόσι.

Αντίδραση και χτύπημα με Βάργκας

Η Φιορεντίνα με τον Μπόρχα Βαλέρο playmaker προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα κυρίως από τα δεξιά. Το κατάφερε στο 21', όταν από συνεχόμενα λάθη των αμυντικών της Ρόμα ο Ρόσι, ο οποίος ήταν πολύ καλά κλεισμένος, βγήκε μόνος του απέναντι στον Ντε Σάνκτις, με τον Μπενατιά να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή να του βάζει την κόντρα. Ο Ζερβίνιο στο 26' βγήκε με ωραία κάθετη απέναντι στο Νέτο, αλλά την τελευταία στιγμή γλίστρησε, ενώ στο 28' ένα πλάγιο σουτ του Μαϊκόν, ο οποίος συμμετείχε πολύ στο παιχνίδι της ομάδας του, πέρασε άουτ. Οι Βιόλα κατάφεραν να απαντήσουν στο 29`. Μετά από λάθος του Ντοντό, ο Τόμοβιτς μπήκε στην περιοχή, κινήθηκε παράλληλα με την τελική γραμμή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα. Ο Ρόσι δεν κατάφερε να τη βρει, αλλά ο Βάργκας με «κεραυνό» ισοφάρισε για την ομάδα του. Αυτό ήταν το τέταρτο φετινό γκολ του Περουβιανού. Η Φιορεντίνα σταδιακά κέρδιζε μέτρα και μετά το γκολ πήρε αρκετές πρωτοβουλίες, έχοντας αποτελεσματικά μαρκαρίσματα στη μεσαία γραμή. Στο 34` ο Κουαδράδο συνεργάστηκε όμορφα με τον Ρόσι, αλλά το δύσκολο σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία. Ένα μακρινό σουτ του Κολομβιανού πέρασε άουτ και ένα λεπτό πριν τη λήξη ο Μπενατιά πήρε την κεφαλιά στην περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ, χωρίς να βρει στόχο.

«Βιόλα» ξεκίνημα, ρωμαϊκή πίεση

Οι παίκτες του Μοντέλα μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος. Στο 47' ο Ρόσι με έξυπνη κίνηση έπειτα από σέντρα του Μπόρχα Βαλέρο έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό, μετά από ένα πολύ έξυπνο γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε για πολύ λίγο από τους Ακουιλάνι και Ρόσι που καραδοκούσαν. Ο κόσμος ζητούσε την είσοδο του Τότι, ωστόσο μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Ρόμα ανέβασε εντυπωσιακά στροφές. Στο 57' ο Ζερβίνιο μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, άλλαξε πόδι και σούταρε, με τον Νέτο να αποκρούει και στη συνέχεια να μαζεύει τη μπάλα. Αμέσως μετά την ευκαιρία, ο Φλορέντσι, που κινήθηκε σε ρηχά νερά, άφησε τη θέση του στον Ντέστρο. Στο 60` οι Βιόλα έδειξαν τα δόντια τους, με τον Κουαδράδο να βρίσκει τον Ακουιλάνι στην «καρδιά» της περιοχής, αλλά το πλασέ του στην κίνηση δεν βρήκε δίχτυα. Η πίεση των Τζιαλορόσι, στο μεταξύ, αυξανόταν. Στο 61` ο Λιάγιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νέτο και στην εξέλιξη της φάσης ο Στρότμαν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!

Λύση με Ντέστρο!

Στο 67' ο Ιβοριανός και πάλι βρήκε τον Μαϊκόν από τα δεξιά, με τον συμπατριώτη του τερματοφύλακα της Φιορεντίνα να αποκρούει το δυνατό του σουτ. Στη συνέχεια της φάσης όμως, ο νεαρός κίπερ δε μπόρεσε να αντιδράσει. Ο Ζερβίνιο γύρισε τη μπάλα και ο Ντέστρο πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του! Για τρίτη φορά στα τέσσερα τελευταία ματς που έχει παίξει στο Ολίμπικο, ο Ντέστρο βρήκε δίχτυα! Η Φιορεντίνα, με τον Πισάρο στη θέση του Ακουιλάνι, πήγε να απαντήσει με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πασκουάλ, που ανάγκασε τον Ντε Σάνκτις σε πολύ δύσκολη απόκρουση και στο 77' ο Μοντέλα έβαλε τον Χοακίν στη θέση του Αμπροζίνι. Ο Ντε Ρόσι έκοψε την τελευταία στιγμή στο 82' το επικίνδυνο γύρισμα του Μπόρχα Βαλέρο και πέντε λεπτά αργότερα η Ρόμα έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Πιάνιτς. Οι φιλοξενούμενοι τα έπαιξαν όλα για όλα. Πολιόρκησαν τους Ρωμαίους, με τον Γκαρσία να κάνει αλλαγή στην αλλαγή και να βάζει τον Μπράντλεϊ αντί του Ντέστρο. Στο 92' με σωτήριο τάκλιν που το πανηγύρισε σαν γκολ ο Καστάν σταμάτησε τον Ρόσι πριν σουτάρει από καλή θέση, διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του!

Ρόμα: Ντε Σάνκτις, Μαϊκόν, Μπενατιά, Καστάν, Ντοντό, Πιάνιτς, Ντε Ρόσι, Στρούτμαν, Φλορέντσι (58' Ντέστρο) (90' Μπράντλεϊ), Λιάγιτς (72' Ταντέι), Ζερβίνιο

Φιορεντίνα: Νέτο, Τόμοβιτς, Σάβιτς, Ροντρίγκες, Πασκουάλ, Ακουιλάνι (73' Πισάρο), Αμπροσίνι (79' Χοακίν), Μπόρχα Βαλέρο, Ρόσι, Βάργκας (86' Μάτος)

 

SERIE A Τελευταία Νέα