Κατάρα Μόγιες, OFF η Γιουνάιτεντ (vids)

Gazzetta team
Κατάρα Μόγιες, OFF η Γιουνάιτεντ (vids)

bet365

Η Εβερτον νίκησε (1-0) μετά από 21 χρόνια στο Μάντσεστερ και άφησε τον «πρώην» στο -12 από την κορυφή. Νίκες Αρσεναλ, Τσέλσι, Σίτι, Λίβερπουλ.

Στον πάγκο της βρισκόταν ο Χάουαρντ Κένταλ (μετέπειτα κόουτς της Ξάνθης). Ηταν η παρθενική σεζόν της Πρέμιερλιγκ και η Εβερτον είχε ακόμα ανταγωνιστική ομάδα, ώστε να μπορεί να κάνει τέτοιες νίκες. Εκείνο το 0-3 στο «Ολντ Τράφορντ» έμελλε ωστόσο, να είναι και η τελευταία επιτυχία της στο για άλλους «Θέατρο των Ονείρων», για εκείνη «Πάλκο για Εφιάλτες». Χρειάστηκε να μετακομίσει ο δικός της αγαπημένος σύγχρονος προπονητής και να γίνει οικοδεσπότης στο εν λόγω γήπεδο, για να μπορέσει να συμβεί ξανά το θαύμα. Τα Ζαχαρωτά έκαναν εξαιρετικό ματς, στάθηκαν τυχεροί, όταν το χρειάστηκαν και πέρασαν νικηφόρα 1-0, σκοτώνοντας τη Γιουνάιτεντ και τον Ντέιβιντ Μόγιες, αφήνοντας τους στο -12 από την κορυφή και ουσιαστικά εκτός τίτλου.

Βλέπετε ο Μόγιες ως τεχνικός της Εβερτον μετρούσε εκεί 8 ήττες και 3 ισοπαλίες. Οπότε θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για «κατάρα», «τιμωρία» και κάθε τι παρεμφερές. Οι δικοί του πάντως ήταν εκείνοι που είχαν ξεκινήσει καλύτερα, με τον Χάουαρντ να έχει του κόσμου τη δουλειά και να βγάζει τα σουτ των Ρούνεϊ (16'), Καγκάβα (22') και με την κεφαλιά του Γκιγκς (24') να περνάει ξυστά από την εστία του. Στο 29' ξεκίνησαν τα τυχερά του, καθώς ο Ρούνεϊ (και αφού άλλαξε πορεία η μπάλα στο πόδι του Γιαγκέλκα) σημάδεψε το αριστερό δοκάρι. Η πρώτη δειλή απόπειρα των φιλοξενούμενων ήρθε με ένα σουτ του Μπάρκλεϊ (38') και του Λουκάκου (40') που έβγαλε ο Ντε Χέα, ο οποίος στο 69' σταμάτησε σε τετ α τετ τον φουριόζο Ντεουλοφέου.

Στο μεθεπόμενο λεπτό θα στεκόταν ξανά τυχερός ο Χάουαρντ. Αφού θα έβγαζε την κεφαλιά του Εβρά, θα έβλεπε πεσμένος τον Γουέλμπεκ να σημαδεύει σε κενή εστία το οριζόντιο σίδερο. Στο 85' θα τον μιμούνταν με εκτέλεση φάουλ ο πολύ καλός Κέβιν Μιραλάς και στην εξέλιξη της φάσης θα ερχόταν το γκολ της νίκης. Ο Λουκάκου έκανε ένα γύρισμα στα τυφλά και ο Οβιέδο μόνος του με το αριστερό πλάσαρε, σκοράροντας σε δεύτερο σερί ματς, αντικαθιστώντας τέλεια τον τραυματία Λέιτον Μπέινς. Λίγο πριν το τελικό σφύριγμα η κάμερα συνέλαβε τον Μόγιες να φεύγει έξαλλος για τα αποδυτήρια. Εξίσου θυμωμένοι ήταν και οι απανταχού οπαδοί της ομάδας του που βάσει λογικής αποχαιρετάει το πρωτάθλημα και θα πρέπει να εστιάσει στο πως θα μπει στην τετράδα, από την οποία απέχει πέντε βαθμούς. Εκεί φιλοδοξεί πλέον να βρεθεί και η εκπληκτική φέτος Εβερτον του Ρομπέρτο Μαρτίνες που συγκατοικεί στην 4η θέση με τη μισητή συμπολίτισσα της.

Μαν. Γιουνάιτεντ (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Βίντιτς, Σμολινγκ, Εβρά, Ράφαελ (58' Γιάνουζαϊ), Φελαϊνί, Γκιγκς, Βαλένσια, Καγκάβα (58' Νάνι), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (80' Ερνάντες)

Εβερτον (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Χάουαρντ, Ντεστέν, Γιαγκέλκα, Κόλεμαν, Οβιέδο, ΜακΚάρθι, Μπάρι, Μπάρκλεϊ (69' Ντεουλοφέου), Πίενααρ (80' Οσμαν), Μιραλάς (90'+2' Νέισμιθ), Λουκάκου.

Mαγεία Σουάρες, απίθανο καρέ!
Ο Στάριτζ τραυματίας και ο Σουάρες έπαιξε και γι' αυτόν. Ο Σουάρες ήταν μια Λίβερπουλ μόνος του και απέναντι στην.... πελάτισσά του Νόριτς έκανε το παιχνίδι της ζωή τους. Τέσσερα τέρματα, πεντάρα (5-1) η Λίβερπουλ που διατηρήθηκε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Καρέ γκολ, ασίστ και ο Ουρουγουανός με την εμφάνισή του τρέλανε όλη την Πρέμιερ Λιγκ. Οσο για τους αριθμούς, ήταν το 5ο του χατ τρικ, ενώ τα 3 από αυτά τα έχει πετύχει απέναντι στη Νόριτς (10 γκολ σε 4 ματς). Το 2ο καρέ γκολ, είχαν προηγηθεί αυτά τα ματς κόντρα στη Χιλή το 2011 και με Σλόβαν το 2009 (ως παίκτης του Αγιαξ). Παράλληλα, έγινε ο 1ος Λατινοαμερικάνος που πετυχαίνει καρέ στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και ο 3ος παίκτης της Λίβερπουλ στην Πρέμιερ Λιγκ με καρέ (Φάουλ και Οουεν οι άλλοι δυο).

Στο αγωνιστικό, ο Σουάρες το πήρε πάνω του και το πάρτι άρχισε στο 15' με απίστευτο σουτ από 40 μέτρα, ενώ στο 29' από ασίστ του Κουτίνιο πέτυχε το 2-0. Εξαιρετική ατομική ενέργεια στο 35' και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Λίβερπουλ αλλά και της Πρέμιερ Λιγκ που πετυχαίνει χατ-τρικ τρεις φορές κόντρα στην ίδια ομάδα. Ο Σουάρες ήταν σούπερ και στην επανάληψη, νικήθηκε δυο φορες από τον Ράντι, αλλά στο 74' με απίστευτο φάουλ πέτυχε το 4-0. Η Νόριτς φάνηκε στο γήπεδο στο 83', με τον Τζόνσον να μειώνει σε 4-1. Ωστόσο, ο Σουάρες είχε όρεξη, δεν έμεινε όμως στα γκολ, αφού στο 88΄με ασίστ στον Στέρλινγκ διαμορφώθηκε το 5-1 που κράτησε τη Λίβερπουλ στην τετράδα, αλλά και στο -7 από την κορυφή.

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Αγκερ, Σκρτελ, Φλάναγκαν, Τζέραρντ, Αλεν, Χέντερσον (70' Λουίς Αλμπέρτο), Κουτίνιο, Κουτίνιο, Στέρλινγκ, Σουάρες (91' Ασπας)

Νόριτς: Ράντι, Ολσον, Μπασόνγκ, Μπενετ, Μάρτιν, Χούλαχαν (62' Μέρφι), Φερ (72' Γουιτάκερ), Χάουσον, Τζόνσον, Ρέντμοντ, Ελμάντερ (69' Χούπερ)

Με... Μπέντνερ η Άρσεναλ!
Ο Νίκλας Μπέντνερ ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ από τον Δεκέμβριο του 2010 και χρειάστηκε 93” για να σκοράρει! Ναι, όσο... απίστευτο και αν ακούγεται ο Δανός έκανε το 1-0 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τζένκινσον έκανε το 1-0 και άνοιξε τον δρόμο για την άνετη και δίκαιη νίκη της Άρσεναλ επί της Χαλ. Οι παίκτες του Βενγκέρ έπαιξαν σε εξαιρετικό τέμπο στο πρώτο μέρος, κυριάρχησαν και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει αρκετές ακόμη φορές. Ράμσεϊ, Μπέντνερ έχασαν τις σημαντικότερες, με το γήπεδο να έχει... γείρει στο μισό των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες του Μπρους δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν στον ίδιο ρυθμό και ήταν ακίνδυνοι, έχοντας μόλις μία καλή στιγμή με τον Γκρέιαμ.

Στην επανάληψη οι κανονιέρηδες τελείωσαν τα πάντα από νωρίς. Στο 47' ο Οζίλ μετά από εξαιρετικό συνδυασμό με τον Ράμσεϊ (έβγαλε την ασίστ) έκανε και το 2-0 (στο ξεκίνημα της φάσης δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν η μπάλα έχει βγει πλάγιο, πριν ο Μονρεάλ δώσει την μπάλα στον Γερμανό). Η εικόνα δεν άλλαξε. Μπέντνερ και Καθόρλα είχαν τις καλύτερες στιγμές μέχρι το τέλος, με τον Μπέντνερ να αποθεώνεται στο 73', όταν ο Γουόλκοτ πήρε τη θέση του. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι Λονδρέζοι συνεχίζουν στο +4 από την 2η Τσέλσι.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Τζένκινσον, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Φλαμινί, Ράμσεϊ (80' Αρτέτα), Οζίλ, Ροσίτσκι (73' Γουίλσιρ), Καθόρλα, Μπέντνερ (73' Γουόλκοτ)

Χαλ (Στιβ Μπρους): ΜακΓκρέγκορ, Φιγκερόα, Μπρους, Τσέστερ, Χάντλστοουν, Λίβερμορ, Μέιλερ, Μπρέιντι (58' Ροσίνιορ), Ελ Μοχαμάντι, Σαγκμπό (90+4' Χέντο), Γκρέιαμ (58' Μπόιντ)

The... Blues of Hazard!
Αν και ο Ζοσέ Μουρίνιο θα τα έχει πάρει στο κρανίο με την άμυνα, η Τσέλσι κατάφερε να βάλει περισσότερα απ' όσα δέχθηκε και έφυγε με ένα πολύ δύσκολο διπλό (3-4) από το «Stadium of Light» κυρίως χάρη στον μαγικό Εντέν Αζάρ, που πέτυχε δύο εξαιρετικά γκολ και έδωσε μία ασίστ. Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για τους Λονδρέζους που παρέμειναν στο -4 από την πρωτοπόρο Αρσεναλ που δεν έχασε βαθμούς από την Χαλ.

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το ματς για την Τσέλσι αφού στο 14' μετά το φάουλ του Ντοσένα η μπάλα κόντραρε στο τείχος, πήγε στον Κόλμπακ που έδωσε στον Αλτιντορ, ο οποίος γύρισε και με καλό αριστερό άνοιξε το σκορ (1-0). Η συνέχεια ήταν εκπληκτική για τους Μπλε, αφού όπως όταν βρέθηκαν πίσω με την Σαουθάμπτον, έδειξαν μέταλλο πρωταθλητή και σε ένα 20λεπτο πήραν προβάδισμα. Στο 17' ο Αζάρ βγήκε αριστερά, έκανε τη σέντρα και ο Λάμπαρντ ξεχασμένος στη μικρή περιοχή ισοφάρισε με κεφαλιά και στο 36' ο Βέλγος με πολύ όμορφη προσπάθεια και σουτ στη γωνία έδωσε προβάδισμα για το 1-2 που έμεινε για πρώτα 45'.

Τα γκολ έπεσαν βροχή και στο δεύτερο μέρος, το οποίο ξεκίνησε και αυτό με γκολ για την Σάντερλαντ. Στο 50' μετά από κακή λειτουργία της άμυνας των Μπλε ο Τζον Ο' Σέι με σουτ από κοντινή απόσταση έγραψε το 2-2, που όμως δεν έμεινε για πολύ καθώς ο Αζάρ μετά το υπέροχο τακουνάκι του Λάμπαρντ έκανε ξανά πλάκα στους γηπεδούχους και έγραψε το 2-3 με πειστικό τελείωμα.

Στο 65' ο Μουρίνιο αποφάσισε να βγάλει τον Τόρες που έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες (33', 57'), πέρασε στο ματς τον Ντεμπά Μπα και ο Σενεγαλέζος είχε και αυτός δύο καλές στιγμές (74', 80') για να γίνει το 2-4 με αυτογκόλ από τον Μπάρντσλεϊ (84'), ο οποίος όμως... απάντησε με κανονικό γκολ (86') για το 3-4 που παρέμεινε παρά την πολιορκία των γηπεδούχων στο τέλος.

Σάντερλαντ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μανόνε, Μπράουν, Ο Σέι, Ντοσένα, Μπάρντσλεϊ, Γκάρντνερ (80' Φλέτσερ), Σουνγκ-Γιονγκ Κι, Κόλμπακ (58' Λάρσον), Τζιακερίνι (65' Ανταμ Τζόνσον), Αλτιντορ, Μπορίνι.

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Λάμπαρντ, Γουίλιαν (90' Σίρλε), Ραμίρες, Αζάρ, Τόρες (65' Μπα), Μάτα (81' Μίκελ).

Τέλος στο σερί της Νιούκασλ
Επιστροφή στις νίκες για την Σουόνσι και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, με την ομάδα του Λάουντρουπ να επικρατεί 3-0 της φορμαρισμένης, Νιούκασλ. Οι «κύκνοι» ειχαν τον έλεγχο καθ' όλη τη διάρκεια του ματς με την ομάδα του Άλαν Πάρντιου να γνωρίζει την ήττα έπειτα από τέσσερις διαδοχικές νίκες και να μένει στους 23 βαθμούς. Η Σουόνσι μπήκε δυνατά, πίεσε και στο 18' ο Αλβαρο έχασε καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Μάλιστα, λίγο αργότερο τραυματίστηκε και βγήκε εκτός γηπέδου. Ωστόσο, οι Ουαλοί στις καθυστερήσεις του α' μέρους πήραν το προβάδισμα με τον Ντάιερ, ο οποίος λίγο πριν είχε μπει ως αλλαγή. Η Νιούκασλ προσπάθησε στην επανάληψη, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Αμεόμπι, αλλά στο 67' είδε τον Ντεμπισί να στέλνει τη μπάλα στο τέρμα της ομάδας του για το 2-0. Ο Σέλβεϊ στο 81' διαμόρφωσε το 3-0.

Ανάσταση Τότεναμ, βασικός Κάρα
Η φυγή του Μάρτιν Γιολ από τον πάγκο της Φούλαμ και η αντικατάσταση του από τον βοηθό του, άφησε με αγωνιστικές απορίες τον Φερνάντο Σάντος, τον Γιώργο Καραγκούνη και ακόμα και τον Παναθηναϊκό (ελπίζει να μην παίζει, ώστε να επιστρέψει τον Γενάρη ενόψει Μουντιάλ). Στο ντεμπούτο του ο Ρενέ Μιούλενστιν έδειξε πως υπολογίζει τον Ελληνα μέσο, ξεκινώντας τον κόντρα στην Τότεναμ. Ωστόσο, ο Κάρα δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του (αντικαταστάθηκε στο 62') να αποσπάσει έστω και βαθμό και μοιραία παρέμεινε κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Πάντως οι Κότατζερς προηγήθηκαν με τον Ντεζάγκα, αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα τους. Το μακρινό σουτ του Κίρικες (73') και το παρθενικό γκολ του Χόλτμπι στην Πρέμιρλιγκ γύρισαν το παιχνίδι (2-1) και έβαλαν τέλος στις τέσσερις αγωνιστικές δίχως «τρίποντο» για το σύνολο του Βίλας-Μπόας.

Τα κατάφερε και εκτός έδρας η Σίτι!
Νίκη εκτός έδρας για τη Σίτι!!! Οι «Πολίτες» κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εφιάλτη των ματς μακριά από το Ετιχαντ και επικράτησαν 3-2 της Γουέστ Μπρομ. Διατηρήθηκε στο -6 από την κορυφή, με τον Αγουέρο να αφήνει στην άκρη τα σενάρια για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ και να βοηθά στην έυκολη νίκη. Παράλληλα, ο Γιάγια Τουρέ έφτασε τις 150 συμμετοχές ως βασικός στη Σίτι και το γιόρτασε με δυο γκολ! Η Σίτι ήταν πολύ δυνατή και στο 9' ο Αγουέρο από ασίστ του Ζαμπαλέτα άνοιξε το σκορ. Στο 24' ο εξαιρετικός συνδυασμός Νασρί - Κολάροφ - Αγουέρο έιχε ως αποδέκτη τον Τουρέ που πέτυχε το 2-0. Οι «Πολίτες» είχαν τον απόλυτο έλεγχο, ο Αγουέρο και ο Τζέκο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε δυο περιπτώσεις και η Γουέστ Μπρομ γλίτωσε ένα τρίτο τέρμα.

Ο Λονγκ διαμαρτυρήθηκε σωστά στο 46' για πέναλτι έπειτα από μαρκάρισμα του Κολάροφ, αλλά ήταν και μόνη φάση της στην εστία της Σίτι. Στο 73' ο Κολάροφ κέρδισε πέναλτι και ο Τουρέ πέτυχε το 3-0. Οι «Baggies» ξύπνησαν αργά, στο 85' ο Παντιλιμόν έκανε δώρο το 3-1 και στο 4ο λεπτό ο Ανιτσέμπε με το πρώτο του γκολ στη Γουέστ Μπρομ διαμόρφωσε το 3-2.

Γουέστ Μπρομ: Μίχιλ, Ριντ, ΜακΌλεϊ, Όλσον, Ρίτζουελ, Γιάκομπ, Μπραντ, Αμαλφιτανό (76' Βίντρα), Μόρισον (64' Γκέρα), Μπεραΐνο, Λονγκ (65' Ανιτσέμπε)

Μάντσεστερ Σίτι: Παντίλιμον, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κολάροφ, Φερναντίνιο, Γιάγια Τουρέ (Ρόντγουελ), Νάβας, Νασρί (77' Γκαρσία), Αγουέρο (69' Μίλνερ), Τζέκο

Τέλος στο αήττητο της Σαουθάμπτον
Λίγες μέρες μετά την ανατροπή που δέχθηκε από την Τσέλσι, η Σαουθάμπτον έχασε το εντός έδρας αήττητο, αφού παρότι μπόρεσε να ισοφαρίσει δύο φορές, έχασε στο «Σεντ Μέρις» από την Αστον Βίλα (2-3) και υποχώρησε σημαντικά στη βαθμολογία της Premier League. Τη νίκη στους Χωριάτες πέτυχε στο 80' ο Ντελφ με ένα εκπληκτικό γκολ, το οποίο ήταν το πρώτο του στο πρωτάθλημα. Μεγάλο μερίδιο για το διπλό πηγαίνει στο τεχνικό των φιλοξενούμενων, Πολ Λαμπέρτ, ο οποίος άφησε στον πάγκο τον Μπεντέκε μετά από από 7 αγώνες χωρίς γκολ και είδε τον Λίμπορ Κόζακ (που πήρε τη θέση του Βέλγου) να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα για την Βίλα. Τα γκολ των Αγίων πέτυχαν οι Τζέι Ροδρίγες (48') και Πάμπλο Οσβάλντο (69'), ενώ πριν τον Ντελφ για την Βίλα σκόραραν οι Αγκμπονλαχόρ (15') Κόζακ (64').

Όλα μηδέν
Η Στόουκ ήταν πιο επιθετική, έχασε τις καλύτερες ευκαιρίες, όμως «κόλλησε» στο 0-0 με την Κάρντιφ, που πήρε ακόμη έναν πολύτιμο βαθμό. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια και στο πρώτο μέρος πλησίασαν κοντά στο γκολ λίγο πριν το μισάωρο με τον Αρναούτοβιτς στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Η συνέχεια βρήκε τον Κάμερον να σκοράρει, όμως το γκολ του να ακυρώνεται για οφσάιντ του... Κράουτς. Στην επανάληψη οι παίκτες του Χιουζ πίεσαν ακόμη περισσότερο, όμως η κατάληξη ήταν η ίδια. Ο Αρναούτοβιτς είχε ξανά την πρώτη ευκαιρία, όμως οι Ουαλοί άντεχαν. Ο Μάρσαλ δεν χρειάστηκε να κάνει άλλη απόκρουση μέχρι το 90', όταν έβγαλε το σουτ του Τζον για να κρατήσει το 0-0.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα