Όλα είναι στο χέρι του!

Όλα είναι στο χέρι του!

Νίκος Αθανασίου
Όλα είναι στο χέρι του!

bet365

Το gazzetta.gr καταγράφει τα δεδομένα για την εμπλοκή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι εδώ και μια διετία οριακή. Ο Γιάννης Αλαφούζος μαζί με την βοήθεια των «Συμμάχων» κράτησαν το καράβι στην επιφάνεια. Αποσόβησαν το... κανόνι που ερχόταν με μαθηματική ακρίβεια και έβαλαν τον σύλλογο σε ένα αναγκαστικό «μνημόνιο», με στόχο την επόμενη τριετία να βγει από το τούνελ της κρίσης. Το «τριφύλλι» θα πορευόταν σε αυτό τον δρόμο. Η παρουσία, όμως, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, το «είμαι εδώ» που επιβεβαίωσε και ο ίδιος με δηλώσεις του έξω από τον «Τάφο του Ινδού» το απόγευμα του Σαββάτου αλλάζουν τα δεδομένα. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι έτοιμος, έχει το πλάνο για να βοηθήσει το ποδοσφαιρικό «τριφύλλι» και το gazzetta.gr αναλύει τα δεδομένα της υπόθεσης.

Το πάνω χέρι

Το οικονομικό τέλμα, στο οποίο βρίσκεται η ΠΑΕ, χρήζει όποιον θέλει να βοηθήσει οικονομικά ως απόλυτο αφεντικό της όποιας συζήτησης. Εδώ δεν μιλάμε, πλέον, για τα... ανέκδοτα του Βλάση Τσάκα και τους Πρίγκιπες από το Ζέφυρι αλλά για τον Δημήτρη, την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία εδώ και τριάντα χρόνια προσφέρει στον σύλλογο και ιδιαίτερα στον Εξάστερο με την γνωστή τεράστια επιτυχία. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ έχει το πάνω χέρι. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα.

Είτε θελήσει να πάρει την ΠΑΕ, όπως ελπίζει ο κόσμος, είτε θελήσει να μπει με ένα συγκεκριμένο ποσό, είτε προσφέροντας κάποια χορηγία. Όπως ξεκαθαρίζει και ο Γιάννης Αλαφούζος στο περιβάλλον του «είναι ευπρόσδεκτος». Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε ξεκαθαρίσει πως είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση που μπορεί να βγάλει τον Παναθηναϊκό από το αδιέξοδο.

Ραντεβού- έλεγχος- ΑΜΚ

Από κει και πέρα, τα σενάρια θα πάψουν να είναι σενάρια όταν πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Αλαφούζο και ξεκαθαρίσει το τοπίο. Μόνο όταν καθίσουν οι δύο άνδρες στο ίδιο τραπέζι θα μπορούμε να πούμε με σιγουριά τι περιλαμβάνει το πλάνο του. Σε περίπτωση, λοιπόν, που ο Γιαννακόπουλος θελήσει να κάνει... χοντρό μπάσιμο, τότε θα ακολουθήσει οικονομικός έλεγχος. Το χρέος της ΠΑΕ σύμφωνα με την συνέντευξη Αλαφούζου στο ραδιόφωνο της «13» το περασμένο καλοκαίρι, ανέρχεται στα 24εκ. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το χρέος έχει πέσει κάπου κοντά στα 20, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη ενημέρωση. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως χωρίς έλεγχο δεν γίνεται τίποτα. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Γιαννακόπουλος και ο κάθε Γιαννακόπουλος να βάλει χρήματα στην ΠΑΕ χωρίς να γνωρίζει το άνοιγμα της. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε όπως συνηθίζεται θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, στην οποία δεν θα συμμετάσχει η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» για να αλλάξουν άρδην τα μετοχικά ποσοστά.

Κατά πολλούς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θεωρεί πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, ώστε να γίνει το απόλυτο αφεντικό της ΠΑΕ. Ότι ποτέ δεν θα έκανε κάτι, ώστε να μπει σε ένα στυλ πολυμετοχικότητας με συμπαίκτη τον Αλαφούζου. Ο ίδιος, εξάλλου, κατά το παρελθόν ήθελε να βγει μπροστά μαζί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Σύμφωνα με την δική του εκδοχή ο «mr. Mig» είχε αρνηθεί την «βάζω 30 και βάζεις 30» πρόταση που του είχε κάνει για τον απόλυτο έλεγχο της ΠΑΕ.

Δίνει όραμα και ελπίδα

Κακά τα ψέμματα, ο κόσμος του Παναθηναϊκός έχει μάθει να βλέπει την ομάδα του πρωταγωνίστρια. Όσο και αν είναι λογικό και αναγκαίο το πλάνο που εφαρμόζεται αυτή την στιγμή, είναι δύσκολο, «πονάει» να ακούς ότι το «τριφύλλι» δεν έχει ως πρώτο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η εμφάνιση, όμως, του Γιαννακόπουλου δημιουργεί προσδοκίες και ελπίδα στους οπαδούς. Το όνομα της οικογένειας είναι συνδεδεμένο με τις επιτυχίες, τους τίτλους, τις χαρές.

Πλέον, ο ίδιος και ενώ παίζει μόνος του, καθώς από τους μετόχους του 2008 όλοι είναι ανενεργοί, έχει μπροστά του την τεράστια ευκαιρία να γράψει ιστορία. Να αποκαταστήσει την τάξη για την γνωστή ιστορία του 1979, να κάνει πράξη το μεγάλο απωθημένο το δικό του αλλά και του πατέρα του, Παύλου. Και μάλιστα σε μια εποχή όπου ο σύλλογος είναι με την πλάτη στον τοίχο, παρατημένος από τους λεφτάδες και με μέλλον πιο δύσκολο από ποτέ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα