Βαυαρική υπεροχή! (vid)

Βαυαρική υπεροχή! (vid)

bet365

Η Ντόρτμουντ των... ελλείψεων το πάλεψε, όμως η Μπάγερν «άλωσε» την Βεστφαλία και έφτασε στη νίκη 3-0. Γκολ ο Γκέτσε, βελτιώνουν όλα τα ρεκόρ οι Βαυαροί.

Ήταν δεδομένο ότι η Μπάγερν είχε το πάνω χέρι. Τελικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ντόρτμουντ αποδείχθηκε ότι ήταν ψυχολογικό, με τους παίκτες του Κλοπ να κοντράρουν στα ίσα μέχρι το 60’ τους Βαυαρούς, όμως σε κάποιες στιγμές ήταν εμφανές ότι δεν το πίστευαν και στο τέλος κατέρρευσαν.

Ο Γκέτσε επέστρεψε στην Βεστφαλία και σκόραρε, ανοίγοντας τον δρόμο για την μεγάλη νίκη της Μπάγερν, που στο τέλος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη, για να συνεχίσει αήττητη και να αφήσει την Μπορούσια στο -7. Οι Βαυαροί, μάλιστα, σκόραραν για 50ό σερί ματς, ενώ έμειναν αήττητοι για 38ο, βελτιώνοντας τα αντίστοιχα δικά τους ρεκόρ!

Ο Κλοπ παρέταξε την ομάδα του ως αναμενόταν, ενώ η έκπληξη έγινε από την Γκουαρδιόλα, που επέλεξε το 4-1-4-1, με τον Ραφίνια δεξιά, τον Λαμ μπροστά από τους αμυντικούς και τον Μαρτίνεθ δίπλα στον Κρόος. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να φτάνουν μία ανάσα από το γκολ μόλις στο 3’. Ο Ρόις έβγαλε την μπαλιά στον Λεβαντόφσκι, όμως ο Πολωνός λίγο έξω από την μικρή περιοχή κατέβασε, όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (το σουτ πέρασε ψηλά άουτ)!

Η ευκαιρία «θορύβησε» τους Βαυαρούς, που στη συνέχεια έριξαν τον ρυθμό και είχαν τον έλεγχο. Με το γνωστό του passing game κράτησαν τους αντιπάλους τους μακριά από την περιοχή τους, όμως και εκείνοι με την σειρά τους δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον Βάιντενφελερ με αξιώσεις. Ήταν μεν ο καλύτερος τρόπος να κρατήσουν το μηδέν, όμως η ανάπτυξη δεν ήταν καλή.

Στο 21’ ο Ντάντε με προβολή πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Μπλατσικόφσκι προ του Νόιερ, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν ξανά τον ρυθμό και να κερδίζουν μέτρα. Στο 29’ ο Μπόατενγκ γλίστρησε, ο Ρόις πήρε την μπάλα έκανε την κούρσα και την στιγμή που πήγε να κλειστεί έκανε το σουτ, για να βγάλει (σχετικά εύκολα) ο Νόιερ. Έπρεπε να φτάσουμε στο 35’ για να δούμε την πρώτη σημαντική ευκαιρία για την Μπάγερν, με τον Βάιντενφελερ να βγάζει δύσκολα το εντυπωσιακό γυριστό του Μάντζουκιτς.

Στο 37’ οι Βαυαροί έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, όταν μετά από ωραίο γύρισμα του Ρόμπεν από τα αριστερά, ο Κροάτης δεν έβαλε σωστά την προβολή και δεν μπόρεσε από κοντά να κάνει το 0-1! Το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο, μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο 45λεπτο.

Η επανάληψη ξεκίνησε ξανά με τους γηπεδούχους να χάνουν τεράστια ευκαιρία στο 51’, όταν έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Μπέντερ έσκαψε για τον Λεβαντόφσκι, ο Πολωνός δεν βρήκε την μπάλα και εκείνη πέρασε ελάχιστα άουτ! Οι Βαυαροί δεν άργησαν να ισορροπήσουν και πάλι, με τον Μίλερ να απειλεί (55’) και τον Γκέτσε εν μέσω αποδοκιμασιών να παίρνει τη θέση του Μάντζουκιτς στο 56’.

Η επόμενη αλλαγή του Γκουαρδιόλα ήταν στο 63’, όταν ο Τιάγκο πέρασε στη θέση του Μπόατενγκ (ο Μαρτίνεθ πήγε στο κέντρο της άμυνας) και όλα άλλαξαν… Ο Καταλανός για ακόμη μία φορά έμοιαζε να έχει το… μαγικό ραβδάκι και στο 66’ ήρθε το γκολ. Ο Μίλερ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Γκέτσε με άψογο τελείωμα έκανε το 0-1 χωρίς να το πανηγυρίσει!

Στο 71’ η Ντόρτμουντ έδειξε ότι μπορεί να απαντήσει, όταν ο Γκρόσκροϊτς μπήκε μόνος στην περιοχή, προτίμησε να δώσει την ασίστ στον Μχιταριάν, όμως εκείνος καθυστέρησε χαρακτηριστικά και ο Νόιερ έβγαλε το σουτ του! Μόλις 2’ αργότερα ο γκολκίπερ της Μπάγερν έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Ρόις και φάνηκε ότι δύσκολα κάτι θα άλλαζε… Οι Βεστφαλοί ξόδεψαν τις δυνάμεις τους σε εκείνο το διάστημα και στο τέλος κατέρρευσαν.

Αφού είχαν τον έλεγχο, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα τελείωσαν το παιχνίδι στο 85’. Ο Τιάγκο έφυγε στην αντεπίθεση, έβγαλε εκπληκτική πάσα στον Ρόμπεν, που μπήκε στην περιοχή και με πανέμορφο τελείωμα έκανε το 0-2! Σαν να μην έφτανε αυτό για την Ντόρτμουντ, στο 87’ οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα, ο Λαμ έδωσε την ασίστ και ο Μίλερ με πλασέ στην κίνηση έκανε και το τελικό 0-3, κάτι που με βάση τη συνολική εικόνα δεν άξιζε στους Βεστφαλούς.

Αυτή ήταν η 3η σερί ήττα σε όλες τις διοργανώσεις για την Ντόρτμουντ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2010 και η πρώτη νίκη της Μπάγερν επί της Μπορούσια στην Μπουντεσλίγκα μετά από 6 ματς.

*Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα στην καριέρα του 93 ομάδες και δεν έχει καταφέρει να κερδίσει μόλις 2. Την Τσέλσι και την Φράιμπουργκ.

Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Γκρόσκροϊτς, Παπασταθόπουλος, Φρίντριχ, Ντουρμ, Μπέντερ (79' Πίστσεκ), Σαχίν, Μπλατσικόφσκι (71' Ομπαμεγιάνγκ), Ρόις, Μχιταριάν (71' Χόφμαν), Λεβαντόφσκι

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Αλάμπα, Ντάντε, Μπόατενγκ (63' Τιάγκο), Ραφίνια (79' Φαν Μπούιτεν), Λαμ, Μαρτίνεθ, Κρόος, Μίλερ, Ρόμπεν, Μάντζουκιτς (56' Γκέτσε)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα