Και Μουντιάλ και Euro 2016!

Gazzetta team
Και Μουντιάλ και Euro 2016!

bet365

Με τη νίκη επί της Ρουμανίας η Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από την πρόκριση στο Μουντιάλ και πηγαίνει στα προκριματικά για το Euro 2016 ως επικεφαλής ομίλου!

Ακόμα κι αν ηττηθεί από την Ρουμανία την Τρίτη, η Εθνική δεν πέφτει από τις πρώτες εννιά θέσεις στην κατάταξη της UEFA και στις 23 Φεβρουαρίου στη Νίκαια της Γαλλίας πηγαίνει ως επικεφαλής ομίλου, μαζί με την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Ρωσία, την Πορτογαλία και πιθανότατα την Βοσνία ή την Ουκρανία, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα βρει μπροστά της τις παραπάνω ομάδες στην προσπάθεια πρόκρισης που θα κάνει, όπως αναφέραμε και την Παρασκευή (15/11) με βάση το ρεπορτάζ της εφημερίδας Goal. Τo μοναδικό που μπορεί να αλλάξει στη βαθμολογία της UEFA, η οποία δεν πρέπει να συγχέεται με το FIFA Ranking, είναι η Ουκρανία να προλάβει τη Βοσνία στην ένατη θέση.

Από το δεύτερο γκρουπ, με τον τρόπο που μέχρι στιγμής έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, η Ελλάδα θα βρει μπροστά της μία εκ των Ουκρανίας, Σουηδίας, Δανίας, Ελβετίας, Κροατίας, Βελγίου, Τσεχίας, Ουγγαρίας και Ιρλανδίας, από το τέταρτο πιθανές αντίπαλοι είναι οι Σερβία, Τουρκία, Σλοβενία, Ισραήλ, Νορβηγία, Σλοβακία, Αυστρία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο, από το τέταρτο οι Αρμενία, Πολωνία, Σκοτία, Φινλανδία, Λετονία, Ουαλία, Βουλγαρία, Εσθονία και Λευκορωσία, από το πέμπτο οι Β. Ιρλανδία, Αλβανία, Λιθουανία, Ισλανδία, Μολδαβία, ΠΓΔΜ, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Κύπρος και από το έκτο οι Λουξεμβούργο, Καζακστάν, Λιχτενστάιν, Φαρόε, Μάλτα, Ανδόρα και Σαν Μαρίνο.

Επίσης να σημειωθεί ότι το παρών στην τελική φάση του επόμενου Euro θα δώσουν το παρών 24 και όχι 16 ομάδες, γεγονός που αυξάνει επίσης τις πιθανότητες της Εθνικής μας, καθώς αν ο τρόπος διεξαγωγής είναι ο αναμενόμενος, δηλαδή με εννιά ομίλους, οι δύο πρώτοι θα προκρίνονται απευθείας και οι τρίτοι θα παίζουν μπαράζ!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι με ένα καλό αποτέλεσμα στη Ρουμανία η Ελλάδα δίνει το παρών στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Με τα όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, μπαίνει στα προκριματικά για το Εuro 2016 απο την... pole position και παραμένει πιστή στα ραντεβού της με τις μεγάλες διοργανώσεις!

 

Τελευταία Νέα