«Ο ΠΑΟΚ να παίξει ελεύθερα με Ολυμπιακό»

Gazzetta team
«Ο ΠΑΟΚ να παίξει ελεύθερα με Ολυμπιακό»

bet365

Ο Γιώργος Κούδας μίλησε για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι σε τέτοιο ματς δεν χωρούν προβλέψεις.

Ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Kingbet ενόψει του μεγάλου αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στα μεγάλα ματς της εποχής του και έδωσε τις συμβουλές του στους παίκτες του Στέφενς!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κούδα στην Kingbet:

Να μπούμε κατευθείαν στο… ψητό; Ολοι λένε ότι αυτό το ματς ίσως κρίνει τον τίτλο φέτος στη Σούπερ Λίγκα. Συμφωνείτε;

«Οχι βέβαια. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι αν ο Ολυμπιακός νικήσει και ξεφύγει 6 βαθμούς, θα έχει πάρει και το πρωτάθλημα. Ας περιμένουμε λίγο, υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά και πολλά μπορούν να ανατραπούν. Σίγουρα, πάντως, η ομάδα που θα νικήσει αποκτά τεράστιο ψυχολογικό προβάδισμα».

Πώς προετοιμάζεται ένας ποδοσφαιριστής πριν από ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι;

«Στα χρόνια τα δικά μου, δεν υπήρχαν τόσα πολλά βίντεο ώστε να βλέπουμε τον αντίπαλο και να μας αναλύει ο προπονητής τον τρόπο που θα χτυπήσουμε. Εγώ κλεινόμουν στον εαυτό μου, συγκεντρωνόμουν για πολλή ώρα και προσπαθούσα να είμαι έτοιμος με τη σέντρα».

Πώς περιμένετε να εξελιχθεί το ντέρμπι;

«Ούτε η μία ούτε η άλλη έχει να κρύψει κάτι. Γνωρίζονται πολύ καλά. Πρόκειται για τις κορυφαίες ομάδες στη χώρα και ο μεταξύ τους ανταγωνισμός, μόνο καλό μπορεί να κάνει στο ποδόσφαιρό μας. Πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει. Το ματς ενδέχεται να κριθεί στις λεπτομέρειες, σε μια άτυχη στιγμή, σε ένα στιγμιαίο λάθος».

Ωραία, πρόβλεψη δεν θέλετε να κάνετε. Αν όμως ο Στέφενς, που δεν έχει ξαναζήσει ένα τέτοιο ματς, σας ζητούσε μία συμβουλή, τι θα του λέγατε;

«Θα του έλεγα να πείσει τα παιδιά του ΠΑΟΚ να μπουν μέσα στο γήπεδο και να ευχαριστηθούν τον αγώνα. Χωρίς άγχος και πίεση».

Αυτό κάνατε εσείς εκείνα τα χρόνια;

«Ε, ναι. Εγώ ήμουν και είμαι ερωτευμένος με το ποδόσφαιρο. Εμπαινα στο ματς για να χαρώ την μπάλα, να παίξω στα ίσα κι αν ο αντίπαλος ήταν καλύτερος, ας με κέρδιζε».

Δεν χρειάζεται να ρωτήσω ποιο ματς έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη σας μετά από τόσα χρόνια.

«Εντάξει, όσες δεκαετίες κι αν περάσουν, εκείνο το 0-4 στο Φάληρο δεν ξεχνιέται με τίποτα. Είχα πετύχει δύο γκολ, μάλιστα. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι με το που τελείωσε το ματς, 42.000 φίλοι του Ολυμπιακού μας χειροκρότησαν. Ηταν μαγική στιγμή».

Πού θα το δείτε το ντέρμπι;

«Σε τέτοια ματς, προτιμώ να είμαι μόνος μου. Σπίτι μου. Δεν θέλω μεγάλες παρέες και τέτοια».

Κι αν μπορούσατε να καλέσετε έναν παλαίμαχο παίκτη του Ολυμπιακού να το δείτε μαζί, ποιον θα παίρνατε τηλέφωνο;

«Τον Δεληκάρη. Μιλάμε πολύ συχνά και πάντα συγκινούμαστε. Εχω εξαιρετική σχέση με τον Γιώργο από εκείνα τα χρόνια. Εγώ θα τον καλέσω να ανέβει στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή να παρακολουθήσουμε μαζί τον αγώνα, αλλά ξέρω ότι δεν θα έρθει».

Πόσο επηρεάζει η έδρα σε μια τέτοια αναμέτρηση; Θα το ξέρετε ότι την Κυριακή στο γήπεδο δεν θα πέφτει καρφίτσα.

«Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι πολύ έμπειροι. Εχουν παίξει πολλές φορές τέτοιο ματς, δεν νομίζω λοιπόν ότι τους απασχολεί ιδιαίτερα η καυτή ατμόσφαιρα».

Παρακολουθείτε το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Πάρα πολύ. Σπάνια χάνω αγώνες, όχι μόνο ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες».

Πόσο ευχαριστημένος είστε από την ποιότητα του φετινού πρωταθλήματος;

«Θα πω κάτι κι ας φανεί παράξενο. Βλέπω ωραίες ομάδες φέτος, δυνατές. Και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή για όλους».

Σας έχει εντυπωσιάσει κάποια;

«Η Καλλονή στην αρχή μού άρεσε. Επαιζε ελεύθερα, έφτιαχνε φάσεις, είχε πλάνο. Τώρα τελευταία τα… μούσκεψε».

Και η κλασική ερώτηση. Τι ευχή δίνετε για το κυριακάτικο ματς;

«Να δούμε ωραία μπάλα, με ευκαιρίες, με γκολ, με δυνατές μονομαχίες. Οχι ακρότητες, όχι επεισόδια. Ας χαρούν οι δύο ομάδες το παιχνίδι. Ετσι θα το χαρούμε και όλοι εμείς που είμαστε απέξω».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα