ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
«Πάλι καλά που δε θρηνούμε θύματα»

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών

«Πάλι καλά που δε θρηνούμε θύματα»

«Πάλι καλά που δε θρηνούμε θύματα»

Για τη ρίψη φωτοβολίδων αντέδρασε με ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΠ, που τόνισε πως θα πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι που δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα θύματα.

Με αφορμή τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών αντέδρασε για τη ρίψη φωτοβολίδων βγάζοντας σχετική ανακοίνωση προς υπεράσπιση των παικτών, των προπονητών και των διαιτητών, που προσπαθούν να φέρουν εις πέρας το έργο τους.

Σε αυτή τόνισε πως θα πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι που δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα θύματα, έκανε λόγο για ανεγκέφαλους, ξεκαθάρισε πως οι παίκτες δεν είναι θηρία ή μονομάχοι και έκανε έκκληση σε φιλάθλους κάθε ομάδας να προστατέψουν το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ

Στο αναβαθμισμένο αλλά με τα ίδια και χειρότερα προβλήματα σε βασικούς τομείς συμπεριφοράς οπαδών, ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, βρισκόμαστε πια μπροστά σε ένα επικίνδυνο φαινόμενο που απειλεί ευθέως ανθρώπινες ζωές, όχι πλέον μόνο στην εξέδρα αλλά και στον αγωνιστικό χώρο.

Η ρίψη φωτοβολίδων, στα τυφλά ή όχι, μέσα στο γήπεδο, μόνο από συγκυρία και καλή τύχη δε μας έχει οδηγήσει μέχρι τώρα στο σημείο να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα, νεκρούς.

Το περιστατικό του γηπέδου της Λεωφόρου, στον αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, δυστυχώς, δεν είναι το πρώτο, φοβούμαστε ότι δε θα είναι και το τελευταίο κι αναμφίβολα αποτελεί ύβρη όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά, συνολικά για την κοινωνία μας. Τώρα ήταν αυτό το ματς, αύριο θα είναι κάποιο άλλο, όχι απαραίτητα μάλιστα στη μεγάλη κατηγορία.

Οι ποδοσφαιριστές, όπως κι οι διαιτητές κι οι προπονητές, μπαίνουν στο γήπεδο για να προσφέρουν ό,τι κι όσα μπορούν. Δεν είναι δυνατό να ρισκάρουν τη ζωή τους, επειδή ανεγκέφαλοι από την εξέδρα έχουν βρει, πλέον, τη μόδα των φωτοβολίδων που αποτελεί, στην ουσία, προέκταση εκείνης της ρίψης των κάθε λογής αντικειμένων, των καθισμάτων, όλων όσων έχουμε δει να εκτοξεύονται στα γήπεδα εναντίον ποδοσφαιριστών, από τους οποίους ζητάμε στη συνέχεια να κρατούν τη ψυχραιμία τους.

Προς το παρόν έχουμε εγκαύματα σε ποδοσφαιριστές. Ωραία. Να είμαστε, λοιπόν, ευτυχισμένοι. Δε σκοτώθηκε κανένας. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι θηρία ή μονομάχοι στη ρωμαϊκή αρένα. Άνθρωποι είναι. Σεβαστείτε τους επιτέλους. Τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει εδώ το κακό; Με τέτοιες εικόνες δυσφημείται το ποδόσφαιρό μας κι αποθαρρύνονται καλοί ποδοσφαιριστές να παίξουν στη χώρα μας.

Προστατέψτε το ποδόσφαιρο που πληγώνεται απο τέτοιου είδους συμπεριφορές που δεν έχουν σχέση με το χώρο του αθλητισμού. Σκεφθείτε ότι θα μπορούσατε να είστε εσείς στη θέση αυτών των ποδοσφαιριστών.