Ξέσπασε το Μάντσεστερ (vids)

Gazzetta team
Ξέσπασε το Μάντσεστερ (vids)

bet365

Η Σίτι με επτάρα στη Νόριτς και η Γιουνάιτεντ με τρία στη Φούλαμ... έγλειψαν τις πληγές τους και ψήλωσαν στη βαθμολογία. Απίθανο γκολ από τέρμα σε τέρμα.

Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι (άφησε στον πάγκο τον Χαρτ) ξέσπασε πάνω στην Νόριτς την ήττα από την Τσέλσι στο 90' και με το εντυπωσιακό 7-0 επέστρεψε στις νίκες. Για τον αγώνα δεν μπορεί να γίνει κριτική αφού μετά το πρώτο τέταρτο οι Citizens ξεκίνησαν να σκοράρουν και παρέσυραν στο ορμητικό πέρασμά τους τα άτυχα Καναρίνια που έφυγαν με πολύ βαρύ σκορ στην πλάτη από το «Etihad». Στο -3 από την πρωτοπόρο Αρσεναλ με παιχνίδι περισσότερο είναι πλέον η Σίτι.

Το σκορ άνοιξε στο 16' όταν μετά τη σέντρα του Κλισί και το σουτ του Σίλβα η μπάλα βρήκε στον Τζόνσον και πήγε στα δίχτυα για το 1-0 με αυτογκόλ. Στα επόμενα 20 λεπτά οι Πολίτες έστησαν πάρτι και καθάρισαν από πολύ νωρίς το ματς. Στο 20' ο Νεγρέδο έκανε ωραία μακρινή μπαλιά, ο Κουν έφυγε σωστά και κατέβασε και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον επερχόμενο Σίλβα, ο οποίος έκανε το 2-0.

Στο 25' το κόρνερ του Νασρί βρήκε τον Νάστασιτς και ο Σέρβος έκανε το 3-0 με κεφαλιά για να γράψει το 4-0 στο 36' ο Νεγρέδο μετά από συνδυασμό Τουρέ-Αγουέρο, σε μία φάση στην οποία ο Αργεντινός παίρνει τη μπάλα όντας σε θέση οφσάιντ.

Η Σίτι αν και μπόρεσε να κάνει συντήρηση δυνάμεων, μπήκε με την ίδια όρεξη στο δεύτερο μέρος, σε ένα ματς που είχε γίνει τυπική διαδικασία. Αυτό πάντως, κάθε άλλο παρά την εμπόδισε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. Στο 60' με ένα ακόμα εκπληκτικό φάουλ φέτος ο Γιάγια Τουρέ σημείωσε το 5-0, το 6-0 έκανε με σουτ από το πέναλτι o Αγουέρο μετά από σέντρα του Σίλβα και τραγική λειτουργία της άμυνας της Νόριτς για να διαμορφώσει το τελικό 7-0 ο Τζέκο με σουτ από το ύψος της περιοχής.

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Παντιλιμόν, Ντεμικέλις, Κλισί, Ζαμπαλέτα, Νάστασιτς, Νασρί (71' Μίλνερ), Σίλβα (73' Νάβας), Τουρέ, Φερναντίνιο, Αγουέρο, Νεγρέδο (46' Τζέκο).

Νόριτς (Κρις Χάτον): Ράντι, Γουίτακερ (46' Μέρφι), Μάρτιν Ολσον, Τέρνερ, Μπασόνγκ, Μάρτιν, Φερ, Πίλκινγκτον, Χόσον, Μπράντλεϊ Τζόνσον, Χούπερ (46' Ελμάντερ).

Διαβολικό ξεκίνημα η Γιουνάιτεντ
Αυτή τη νίκη την χρειαζόταν η Γιουνάιτεντ. Το momentum ήταν ιδανικό, μιας και η έξοδος της ήταν στο «Κρέιβεν Κότατζ», καθώς τη Φούλαμ την είχε νικήσει στις πέντε πρόσφατες συναντήσεις τους στο πρωτάθλημα. Ο αέρας λοιπόν που έχει πάρει κόντρα στους Χωριάτες φάνηκε με το καλημέρα. Μόλις στο 22' το σκορ είχε προλάβει να εκτοξευτεί στο 3-0. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξαν πολλά. Οι γηπεδούχοι ναι μεν σημείωσαν το γκολ της τιμής, αλλά το τελικό 3-1 έστειλε τους Κόκκινους Διαβόλους στο -2 από το σεντόνι.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δαιμονισμένα, παίζοντας πολύ γρήγορο ποδόσφαιρο με κάθετες και παράλληλες χαμηλές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Κάπως έτσι στο 10' ο Ρούνεϊ βρέθηκε εντός περιοχής και πλάγια αριστερά. Επάνω του έπεσαν τερματοφύλακας και αμυντικοί και εκείνος έξυπνα περίμενε το σπριντ του Βαλένσια, του πάσαρε και ο τελευταίος πλάσαρε σε κενή εστία. Στο 18' ο Μπερμπάτοφ πήγε για την ισοφάριση, αλλά τον πρόλαβε το τάκλιν του Ράφαελ, για να ακολουθήσει το δολοφονικό δίλεπτο.

Στο 20' ο Φαν Πέρσι πήρε την κάθετη ασίστ του Γιανουζάι και με βολίδα από κοντά σκότωσε τον Στεκέλενμπουργκ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ολλανδός έγινε πασέρ και σέρβιρε στον Ρούνεϊ που από μισό μέτρο έβαλε το 10ο γκολ του κόντρα στη Φούλαμ (σ.σ.: κανείς δεν της έχει βάλει περισσότερα). Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να επαναπαύονται και κατέβασαν ξαφνικά ταχύτητα. Αυτό φάνηκε περισσότερο στην επανάληψη, όπου οι Λονδρέζοι έφτιαξαν και σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες.

Στο 47' ο Κασάμι έξυσε το αριστερό δοκάρι του Ντε Χέα που είχε πολύ δουλειά για 45 λεπτά. Στο 65' πάντως δεν μπόρεσε να αντιδράσει, καθώς το σουτ του Κατσάνικλιτς χτύπησε στο πόδι του Ρούνεϊ, άλλαξε πορεία και τον ξεγέλασε για το 3-1. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παλεύουν, αλλά μέχρι το τέλος και την κεφαλιά του Ρίτσαρντσον που πήγε λίγο άουτ (89'), δεν έκαναν κάτι σημαντικό και παρέμειναν στα χαμηλά και ελάχιστα πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

* Ο Γιώργος Καραγκούνης παρά την εξαιρετική εμφάνιση και το γκολ του στο Λιγκ Καπ μεσοβδόμαδα, έμεινε στον πάγκο.

Φούλαμ (Μάρτιν Γιολ): Στεκέλενμπουργκ, Ρίτερ, Ρίτσαρντσον, Πάρκερ (83' Μπεντ), Σεντέρος, Αμορεμπιέτα, Ντεζάγκα (61' Κατσάνικλιτς), Σίντγουελ, Ρουίς (74' Τάαραμπτ), Κασάμι, Μπερμπάτοφ

Μαν. Γιουνάιτεντ (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Εβανς (46' Φελαϊνί), Βίντιτς, Ράφαελ (46' Σμόλινγκ), Εβρά, Κλέβερλι (46' Καγκάβα), Τζόουνς, Βαλένσια, Γιανουζάι, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι.


Μαύρο απόγευμα για τις... Γάτες
Ηταν Απρίλης του 2010 όταν η Σάντερλαντ νικούσε 1-0 τη Χαλ και σφράγιζε τον υποβιβασμό της. Στον πάγκο των νικητών καθόταν τότε ο Στιβ Μπρους. Σα να χρωστούσε λοιπόν κάτι στον εαυτό του και στη νυν ομάδα του ο Αγγλος κόουτς που βρίσκεται στον άλλο πάγκο πλέον, είδε τις Τίγρεις να επικρατούν 1-0 και να βυθίζουν ακόμα πιο πολύ τις Μαύρες Γάτες. Η Σάντερλαντ ταξίδεψε στο «KC» με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την παρθενική νίκη της για φέτος, αλλά τα είδε όλα να τις πηγαίνουν ανάποδα.

Στο 25' ο Κουέγιαρ πιεζόμενος από τον Σαγκμπό με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το κακο όμως θα γινόταν ακόμα μεγαλύτερο στη συνέχεια για τους φιλοξενούμενους στο φινάλε του Α' μέρους. Στο 43' τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε ο βασικός τερματοφύλακας Γουέστγουντ και λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η καταστροφή. Στο 45'+3' αποβλήθηκε ο Κάτερμολ και στο 45'+7' τον ακολούθησε ο Ντοσένα, αφήνοντας τη Σάντερλαντ να παλέψει για ένα ημίχρονο με εννέα παίκτες. Και πάλι καλά που δεν διασύρθηκε...

Eπιτέλους νίκη η Μπρομ!
Ιδρωσε η Γουέστ Μπρομ, ωστόσο κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Κρίσταλ Πάλας με 2-0. Επειτα τη νίκη στο Ολντ Τράφορντ πριν ένα μήνα η Μπρομ δεν έβρισκε λύσεις για το τρίποντο, ωστόσο το απόγευμα στο «Χόθορνς» τα πήγε περίφημα και βρέθηκε μια ανάσα από την δεκάδα. Ο Μπεραΐνο στο 44' αποδείχθηκε... χρυσή αλλαγή μιας και άνοιξε το σκορ. Η Πάλας το πάλεψε, είχε ευκαιρίες, όχι όμως και ουσία. Έτσι, στο 84' ο ΜακΟλεϊ διαμόρφωσε το 2-0.


Ενας... Μπέγκοβιτς δεν φέρνει τη νίκη
Το απίθανο γκολ του γκολκίπερ Μπέγκοβιτς δεν ήταν αρκετό για την Στόουκ να κρατήσει τη νίκη απέναντι στη Σαουθάμπτον και το 1-1 ικανοποίησε τελικώς και τις δυο ομάδες. Η Στόουκ είχε το καλύτερο ξεκίνημα που θα μπορούσε να φανταστεί, μιας και στα 12'' με απίστευτο βολέ, αλλά και τεράστια γκάφα του Μπόρουτς άνοιξε το σκορ για τη Στόουκ. Οι «Αγιοι» δεν πτοήθηκαν από το τέρμα του Μπέγκοβιτς πίεσαν, Λόβρεν και Ντέιβις δεν βρήκαν στόχο, αλλά ο Ροντρίγκες στο 42' πέτυχε το 1-1. Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν γρήγορος, η Στόουκ είχε φάσεις, αλλά Αρναούτοβιτς και Σόουκρος δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Η Σαουθάμπτον απείλησε, αλλά Λόβρεν και Σνέιντερλιν δεν βρήκαν στόχο και οι δυο ομάδες μοιράστηκαν τις εντυπώσεις.

Περισσότερα σε λίγο...

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

Σάββατο (02/11)

Νιούκαστλ-Τσέλσι 2-0
(68' Γκουφράν, 89' Ρεμί)

Φούλαμ-Μάντσεστερ Γ. 1-3
(65' Κατσάνικλιτς - 9' Βαλέντσια, 20' Φαν Πέρσι, 22' Ρούνεϊ)

Χαλ-Σάντερλαντ 1-0
(25' Κουέγιαρ αυτ.)

Μάντσεστερ Σίτι-Νόριτς 7-0
(16' Τζόνσον αυτ., 20' Σίλβα, 25' Νάστασιτς, 36' Νεγρέδο, 60' Τουρέ, 71' Αγουέρο, 86' Τζέκο)

Στόουκ-Σαουθάμπτον 1-1
(1' Μπέγκοβιτς - 42' Ροντρίγκες)

Γουέστ Μπρομ-Κρίσταλ Πάλας 2-0
(44' Μπεραΐνο, 83' ΜακΌλεϊ)

Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα 0-0

Άρσεναλ-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή (03/11)

Έβερτον-Τότεναμ (15:30)
Κάρντιφ-Σουόνσι (18:00)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα