Πράσινη μαχητική ψυχή!

Νίκος Αθανασίου
Πράσινη μαχητική ψυχή!

bet365

Ο Παναθηναϊκός δεν έθελξε, αλλά κατέθεσε ψυχή, έσπασε το αήττητο του Εργοτέλη (0-2) και τη δική του εκτός έδρας αναποτελεσματικότητα! «Κέρβερος» ο Καπίνο.

Τον κράτησε όρθιο ο Καπίνο!

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν άνοιξε τα χαρτιά του καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας και φάνηκε πως είχε... λόγο, καθώς για πρώτη φορά χρησιμοποίησε μαζί στην επίθεση τους Μπεργκ και Φιγκερόα, σε ένα 4-4-2 με ρόβμο ή 4-3-1-2 με τον Ατζαγκούν να αγωνίζεται από πίσω τους.

Παρόλα αυτά η ταυτόχρονη παρουσία των δύο ικανών στράικερ δεν φανέρωσε έναν πιο επιθετικό Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» παίζοντας χωρίς «καθαρούς» εξτρέμ δεν πήραν τίποτα δημιουργικά από τους Λαγό και Ζέκα ενώ Σπυρόπουλος και Νάνο δεν ανέβηκαν σχεδόν καθόλου, ώστε να βοηθήσουν και να δημιουργήσουν ρήγματα. Οι δύο «φουνταριστοί» δεν είχαν καλή συνεργασία, σε κάποιες φάσεις πήραν πάνω τους την εκτέλεση αντί να είναι πιο ομαδικοί ενώ ο Ατζαγκούν(σπατάλησε μία πολύ καλή ευκαυρία στο 37') ήταν φανερά εκτός κλίματος.

Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που... ψαχνόταν, ο Εργοτέλης παρέταξε μία ομάδα «διαβασμένη», με καλή κυκλοφορία της μπάλας που ήθελε να «χτυπήσει» τον αντίπαλο στις αδυναμίες του. Οι Κρητικοί με τον Πελέ να κάνει τα πάντα στον άξονα και τον Μπαντιμπανγκά να φτιάχνει συνέχεια επικίνδυνες καταστάσεις, ήταν σαφώς πιο απειλητικοί αλλά βρήκαν απέναντι τους έναν εξαιρετικό Καπίνο.

Ο διεθνής πορτιέρο στο 3' και το 30' νίκησε τον Χαντί και τον Μπαντιμπανγκά αντίστοιχα και κράτησε απαραβίαστη την εστία του, δείχνοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά.

Μαχητική ψυχή με Λούτσο!

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία του παιχνιδιού αλλά δεν έδειξε διάθεση να ρισκάρει ιδιαίτερα, όπως και ο Εργοτέλης που είχε την μεγάλη φάση με τον Μπαντιμπανγκά. Το «τριφύλλι», ωστόσο, έβαλε την μπάλα κάτω και στο 83' μετά και την είσοδο του Αμπέιντ, ο Μπεργκ συνδυάστηκε υπέροχα με τον Φιγκερόα και ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, δίνοντας την λύση!

Οι δύο μεγάλης κλάσης στραίκερ έκαναν την διαφορά στα δύσκολα και κάπου εκεί το παιχνίδι έγειρε κατά πολύ μεγάλο βαθμό προς τον Παναθηναϊκό. Το 2-0 με την κεφαλιά του Κουτρουμπή στο φινάλε έβαλε το... κερασάκι στη τούρτα ενός σπουδαίου «διπλού» της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου που έβγαλε ψυχή και «καρύδια» στον μέχρι και πριν το ματς αήττητο Εργοτέλη.

MAN OF THE MATCH: Στέφανος Καπίνος. Κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό στα δύσκολα με πολύ σπουδαίες αποκρούσεις. Ο νεαρός «πορτιέρο» έκανε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση σε ένα πολύ σημαντικό «διπλό» για την ομάδα του. Σταθερότατος κάτω από τα δοκάρια, θύμισε τον Καπίνο που είχαμε συνηθίσει στις πρώτες του εμφανίσεις με την πράσινη φανέλα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Θα μπορούσε να είναι ο Ζέκα που στα νεκρά διαστήματα του Παναθηναϊκού τον έβαζε στο... ηλεκτροσόκ με την ηγετική του παρουσία. Θα μπορούσε να είναι ακόμη και ο Αμπέιντ που μπήκε στα τελευταία λεπτά και από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν και τα δύο γκολ της ομάδας του. Θα μπορούσε να είναι ακόμη και ο Μπεργκ για την... πάρε-βάλε μπαλιά στον Φιγκερόα.

Στο ύψος του, όμως, είναι σχεδόν σε όλες τις φετινές του παρουσίες ο Φιγκερόα. Τρίτο γκολ στη φετινή αγωνιστική περίοδο, πιο κρίσιμο από κάθε άλλο, μιας και άνοιξε τον δρόμο για ένα «τρίποντο» που ο Παναθηναϊκός το είχε πολύ μεγάλη ανάγκη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αδυναμία του Εργοτέλη να σκοράρει στις φάσεις που δημιούργησε Σύμφωνοι, πως είχε απέναντι έναν σούπερ Στέφανο Καπίνο αλλά σε κάποιες από τις καλές ευκαιρίες των Κρητικών τα «τελειώματα» ήταν απογοητευτικά.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Μεχία και η ενέργεια του στην φάση που ανοίγει το σκορ ο Παναθηναϊκός, τον βαραίνει... δέκα φορές παραπάνω γιατί είναι ο Μεχία! Ο έμπειρος Ισπανός στόπερ έχει τραγική αντίδραση στην φαινομενικά εύκολη κάθετη πάσα του Αμπέιντ και δίνει την ευκαιρία στον Μπεργκ να βγει στο... ξέφωτο και να δώσει έτοιμο γκολ στον Φιγκερόα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τοπούζης πρέπει να έκανε ρεκόρ σφυριγμάτων απόψε στο Ηράκλειο. Κάθε επαφή την έδινε παράβαση, ειδικά όταν αφορούσε ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Κατά τα άλλα ούτε αυτός ούτε και οι βοηθοί του έκαναν το μεγάλο λάθος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε μαχητική ψυχή απόψε στο Ηράκλειο και κατάφερε να... αποδράσει με το πρώτο του «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα. Το δίδυμο Μπεργκ-Φιγκερόα έδειξε κλάση στα δύσκολα, «καθάρισε» για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος με την είσοδο του Αμπέιντ έκανε... ματ, μιας και ο Αλγερινός «έφτιαξε» και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Τεράστια εμφάνιση από τον Στέφανο Καπίνο που ήταν «κέρβερος» κανονικός κάτω από την εστία του...

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ της αναμέτρησης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα