Κριστιάνο ή Ζλάταν;

Ball Boys Ball Boys
Κριστιάνο ή Ζλάταν;

bet365

Ο Ball Boy Γιώργος Καραμάνος γράφει για την αδικία της κληρωτίδας που θα μας στερήσει από το Μουντιάλ έναν κορυφαίο...

Ο διαβόητος εκπρόσωπος του, Μίνο Ραϊόλα δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να τον συγκρίνει με τον οποιονδήποτε. Ο «δικός» του είναι ο κορυφαίος στον κόσμο, όπως έχει πλειστάκις... κοκορευτεί με υποτιμητικά σχόλια για τους αντίζηλους του: «Ποιος Μέσι και Ρονάλντο, γελάει ο κόσμος. Αυτά που κάνει ο Ζλάταν, τα βλέπουν σε DVD», ήταν σε ελεύθερη μετάφραση μία από τις επικές ατάκες του ιδιαίτερου -σε θερμό ταμπεραμέντο- Ιταλού μάνατζερ. Φυσικά ο Ιμπραΐμοβιτς δεν θα του έκλεινε ποτέ το στόμα ούτε θα έμπαινε σε διαδικασία νουθέτησης, μιας και ο ίδιος αυτό ακριβώς πιστεύει για τον εαυτό του: ότι είναι ο κορυφαίος της εποχής μας.

Να λοιπόν που ήρθε η στιγμή να επιβεβαιωθεί, τουλάχιστον κόντρα στον Ρονάλντο. Η κληρωτίδα ανέδειξε το Πορτογαλία-Σουηδία ως το δυνατό ζευγάρωμα στα μπαράζ για το Μουντιάλ και στις διπλή αναμέτρηση το λόγο θα έχουν αναμφίβολα οι δύο αρχηγοί. Ποιος όμως έχει καλύτερες πιθανότητες πρόκρισης; Με βάση το ρόστερ οι Ιβηρες παίρνουν το πάνω χέρι. Το υλικό των δύο χωρών δεν συγκρίνεται. Ωστόσο, οι Σκανδιναβοί καταφέρνουν και στήνουν πάντα ένα ανταγωνιστικό συγκρότημα, όπου η καλή χημεία ξεπερνάει το μειονέκτημα του ατομικού ταλέντου, στοιχείο που κάνει αντιθέτως τους Πορτογάλους να ξεχωρίζουν.

Για το ποιος εκ των δύο ηγετών είναι ο καλύτερος, το να δώσεις απάντηση δεν είναι εύκολο, ενώ και οι δύο βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Αμφότεροι έχουν φανατικούς θαυμαστές και τον εγωισμό που απαιτείται για να είσαι στην κορυφή. Αυτή λοιπόν θα είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία να αποδείξει ο Ιμπρα τα λεγόμενα του, αλλά και ο Κριστιάνο να του δώσει την απάντηση που περίμενε από τον περασμένο Γενάρη, τότε που ο Σουηδός έλεγε για εκείνον: «Τι να πως για τον Ρονάλντο. Πρόκειται απλά για έναν προνομιούχο θεατή που το μόνο που κάνει είναι να βλέπει από εξαιρετική θέση τον Μέσι να παίρνει τις Χρυσές Μπάλες του. Σε καμία περίπτωση δεν του αξίζει να βρίσκεται στην κορυφαία τριάδα. Προσωπικά γνωρίζω τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές που είναι καλύτεροι του!»

Το ποιος θα επικρατήσει, είναι δύσκολο να το προβλέψεις. Το μόνο βέβαιο είναι πως ένας εκ των Ιμπρα, Κριστιάνο δεν θα είναι στο Μουντιάλ και αυτή είναι η ποδοσφαιρική αδικία της κληρωτίδας που μόνο λύπη μπορεί να προκαλέσει σε όσους τρελαίνονται με τα αεροπλανικά τακουνάκια του ενός και τις υπεράνθρωπες κούρσες του άλλου...

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ vs ΣΟΥΗΔΙΑ
N-I-H ΓΚΟΛ
3-6-6 14-21
* Οι Σουηδοί διέλυαν τους Πορτογάλους τις δεκαετίες '50, '60, αλλά η τελευταία νίκη τους επιτεύχθηκε το μακρινό 1984. Εκτοτε οι Ιβηρες έχουν δύο επιτυχίες, ενώ πέντε έχουν λήξει χωρίς νικητή (τα δύο τελευταία 0-0)!

ΠΡΟΒΛΕΨΗ 60-40
* Μέσες άκρες τα είπαμε παραπάνω!


ΟΥΚΡΑΝΙΑ vs ΓΑΛΛΙΑ
N-I-H ΓΚΟΛ
0-3-4 3-11
* Από το 1999 όταν και βρέθηκαν αντιμέτωπες πρώτη φορά, οι Ουκρανοί δεν έχουν νικήσει ποτέ τους Γάλλους, στους οποίους δυσκολεύονται να βάλουν ακόμα και γκολ. Στις δύο τελευταίες κόντρες τους οι πρώην Σοβιετικοί έπεσαν αμαχητί εντός έδρας (0-2, 1-4).

ΠΡΟΒΛΕΨΗ 35-65
Καλός ο Γιαρμολένκο, ακόμα πιο ταλαντούχος ο Κονοπλιάνκα και εξαιρετικό το ρεκόρ του κόουτς Μιχάιλο Φομένκο στα έξι ματς που έχει αναλάβει την Εθνική (5 νίκες, 1 ισοπαλία με Αγγλία). Οι Ουκρανοί έδειξαν πριν από λίγο καιρό κόντρα στους Αγγλους ότι μπορούν να κοντράρουν οποιονδήποτε εντός έδρας. Τα Λιοντάρια πάντως τα έκαναν να φαίνονται... ποντίκια (για όποιον είχε δει το ματς) και ήταν άδικο που δεν νίκησαν, ώστε να προκριθούν εκείνοι απ' ευθείας. Γενικότερα με ρεκόρ γκολ 28-4 έκαναν εκπληκτικά προκριματικά. Ωστόσο, σε τέτοιου είδους παιχνίδια όπως είναι τα μπαράζ, χρειάζονται οι μεγάλοι παίκτες και σε αυτό το ζευγάρι όλοι οι σπουδαίοι βρίσκονται στο αντίπαλο στρατόπεδο. Βέβαια, ενώ το υλικό της Γαλλίας είναι για σπουδαία πράγματα, για κάποιο λόγο ο Ντιντιέ Ντεσάν δεν μπορεί να να το αξιοποιήσει, με χαρακτηριστική αδυναμία αυτή μπροστά στην αντίπαλη εστία.


ΙΣΛΑΝΔΙΑ vs ΚΡΟΑΤΙΑ
N-I-H ΓΚΟΛ
0-0-2 1-7
* Βρέθηκαν αντιμέτωπες στο δρόμο για το Μουντιάλ της Γερμανίας (2006), με τους Ισλανδούς να μην έχουν καμία απολύτως τύχη!

ΠΡΟΒΛΕΨΗ 55-45
Οι Κροάτες διαθέτουν πολύ πιο σημαντικούς παίκτες σε σχέση με τους «ψαράδες». Ωστόσο, το momentum, σε συνδυασμό με την εμπειρία του προπονητή των Νησιωτών (Λαρς Λάγκερμπακ), τη φόρα, τον ενθουσιασμό και το κίνητρο της παρθενικής παρουσίας σε μεγάλη διοργάνωση, τους δίνουν ένα ποσοστό πρόκρισης μη συμβατό με την ατομική αξία των ποδοσφαιριστών τους. Σε αυτό άλλωστε πρέπει να προσθέσουμε και την αλλαγή προπονητή που έγινε πριν από λίγες μέρες. Ο Ιγκορ Στίματς παραιτήθηκε και στην θέση του βρέθηκε ο πρωτάρης σαν πρώτος κόουτς (ήταν μόνο στις Ελπίδες), Ρόμπερτ Κόβατς που θα έχει βοηθό τον επίσης άπειρο αδερφό του, Νίκο. Ολα αυτά έχουν κάνει άνω κάτω τους Κροάτες την πιο κρίσιμη στιγμή Βαλκανικές καταστάσεις δηλαδή...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ball Boys
Ball Boys