Ανεβαίνει η Ντιναμό (vids)

Ανεβαίνει η Ντιναμό (vids)

bet365

Η Ντιναμό επιβλήθηκε 3-1 της Κούμπαν στην Μόσχα και συνεχίσει την ανοδική της πορεία. Διπλό η Σπαρτάκ (1-0) την Ανζί, σε… κρίση η Ρούμπιν.

Η Κούμπαν έκανε την μεγάλη έκπληξη και κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του Γκοντσαρέκο (πρώην της ΜΠΑΤΕ), όμως στο ντεμπούτο του στον πάγκο είδε την ομάδα του να χάνει 3-1 από την Ντιναμό στην Μόσχα. Η ομάδα του Νταν Πετρέσκου συνεχίζει την ανοδική της πορεία και πλέον είναι στην 5η θέση με 23 βαθμούς.

Το πρώτο μέρος θα ξεχαστεί πολύ δύσκολα, καθώς οι ομάδες είχαν το νου στα… νώτα τους, με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι κακό και οι ευκαιρίες ελάχιστες. Πραγματικά, δεν υπήρξε τίποτα άξιο αναφοράς. Στην επανάληψη, όμως – πάλι καλά – τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Φυσικά, σε αυτό βοήθησε και το γκολ του Μπαλντέ με πολύ ωραία κεφαλιά μετά από σέντρα του Ποπόβ στο 50’ για το 0-1.

Κάπου εκεί, αποφάσισαν και οι γηπεδούχοι να παίξουν ποδόσφαιρο. Οι Μοσχοβίτες ανέβασαν την απόδοσή τους. Έτσι, στο 58’ έφτασαν στην ισοφάριση με τον Βορόνιν. Η ανατροπή δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 63’, όταν μετά από σέντρα του Ιόνοβ ο Γκράνατ νίκησε για δεύτερη φορά τον Μπελενόβ για το 2-1!

Οι γηπεδούχοι δεν ξανακοίταξαν πίσω, είχαν τον έλεγχο, έπαιζαν και με παίκτη παραπάνω από το 68’ (κόκκινη στον Χουμπούλοβ για μαρκάρισμα στον Ντενίσοβ), απειλήθηκαν ελάχιστα και στο 84’ κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Μελγαρέχο ανέτρεψε τον Κοκόριν, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν το μαρκάρισμα ήταν εντός περιοχής. Ο Κουράνι δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα για το τελικό 3-1. Η Κούμπαν, μάλιστα, τελείωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες, καθώς στο 87’ ο Τσοράεβ… κατάφερε να δει κόκκινη μόλις 1’ μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

Με Μοβσισιάν η Σπαρτάκ
Η Σπαρτάκ Μόσχας έφυγε με νίκη 1-0 από την Μαχατσκάλα, βύθισε ακόμη περισσότερο στον πάτο της βαθμολογίας την Ανζί και παρέμεινε στο -5 από την πρωτοπόρο Ζενίτ. Το «χρυσό» γκολ για τους Μοσχοβίτες, που πιέστηκαν πολύ στην επανάληψη, πέτυχε για ακόμη μία φορά ο Γιούρα Μοβσισιάν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με κακούς… οιωνούς λόγω καιρικών συνθηκών και τον Τραορέ να χάνει την πρώτη τεράστια ευκαιρία στο παιχνίδι για τους γηπεδούχους. Χουράδο και Σέλστρεμ… απάντησαν, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να φτάνουν στο γκολ στο 27’. Ο Κερζακόβ αρχικά έβγαλε το σουτ του ΜακΓκίντι, όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, όταν ο Μοβσισιάν πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 0-1.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι άρχισαν να επιτίθενται κατά κύματα, έχασαν απίστευτες ευκαιρίες, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να φτάσουν στο γκολ. Αντ’ αυτού, παραλίγο να δεχθούν και άλλα τέρματα, με τους Μοσχοβίτες να βγαίνουν σωστά στην αντεπίθεση. Μοιραίοι για την Ανζί οι Τραορέ και Μπουρμίστροβ, με τον δεύτερο να μην μπορεί να σκοράρει προ κενής εστίας… Στο 69’ ο Χουράδο είχε δοκάρι για την Σπαρτάκ με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι, με τους παίκτες του Κάρπιν να παίρνουν τον έλεγχο μετά το 70’.

Οι Νταγκεστανοί δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και πλήρωσαν τις πολλές χαμένες ευκαιρίες τους, με 0-1 να μένει μέχρι το τέλος και την Ανζί να είναι η μοναδική ομάδα στην κατηγορία χωρίς ακόμα νίκη…

Στα… χαμηλά η Ρούμπιν
Φαίνεται ότι η νίκη επί της Ανζί (5-1) ήταν απλά μία παρένθεση στη κατά τα άλλα κακή σεζόν της Ρούμπιν στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Μπερντίγιεβ έκαναν ακόμη ένα άσχημο παιχνίδι και γνώρισαν δίκαια την ήττα 2-1 από την Βόλγκα. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ ανώτεροι στο πρώτο μέρος, πήραν το προβάδισμα με τον Ντανιλένκο (κεφαλιά από κοντά) στο 11’ και αν δεν ήταν ο Ριζικόβ το παιχνίδι θα είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα… Ο Καραντενίζ ήταν η μοναδική πηγή κινδύνου για τον Παρέικο και στο 38’ κέρδισε πέναλτι από τον Λεάντρο.

Παράβαση δεν υπήρχε και λίγο αργότερα ο Νάτχο συνόψισε την κατάσταση της Ρούμπιν στο κακοχτυπημένο πέναλτί του, που πέρασε άουτ… Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τον Μπιμπίλοβ να κάνει και το 2-0 στο 48’, τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν αλλά απλά να μην… μπορούν. Τελικά, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-1 με τον Προυντνίκοβ στις καθυστερήσεις, όμως η μιζέρια… παραμένει.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Παρασκευή (18/10)

Ζενίτ-ΤΣΣΚΑ 2-0
(16' Σιρόκοβ, 45' Χουλκ)

Σάββατο (19/10)

Τέρεκ Γκρόζνι-Ουράλ 1-1
(25' Μαουρίσιο - 67' πεν. Ασεβέδο)

Κρασνοντάρ-Τομ Τομσκ 4-0
(4' Μαμάεβ, 55' Γκαζίνσκι, 71' Ζοαοζίνιο, 73' Άρι)

Κυριακή (20/10)

Ανζί-Σπαρτάκ 0-1
(27' Μοβσισιάν)

Ροστόβ-Κρίλια Σοβέτοβ 1-2
(23' Γκάτσκαν - 78' Καμπαγιέρο, 90' Ελισέεβ)

Ντιναμό-Κούμπαν 3-1
(58' Βορόνιν, 63' Γκράνατ, 84' πεν. Κουράνι - 50' Μπαλντέ)

Βόλγκα-Ρούμπιν 2-1
(11' Ντανιλένκο, 48' Μπιμπίλοβ - 90+2' Προύντνικοβ)

Δευτέρα (21/10)

Λοκομοτίβ-Αμκάρ (18:00)

Βαθμολογία

1. Ζενίτ 32
2. Σπαρτάκ 27
3. Λοκομοτίβ 24*
4. Κρασνοντάρ 24
5. Ντιναμό 23
6. ΤΣΣΚΑ 21
7. Αμκάρ 20*
8. Ροστόβ 16
9. Βόλγκα 16
10. Ρούμπιν 16
11. Κούμπαν 14
12. Κρίλια Σοβέτοβ 13
13. Ουράλ 8
14. Τέρεκ Γκρόζνι 8
15. Τομ Τομσκ 8
16. Ανζί 6

*Με παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική

Κρίλια Σοβέτοβ-Βόλγκα
Τομ Τομσκ-Τέρεκ Γκρόζνι
Αμκάρ-Ντιναμό
Ουράλ-Ζενίτ
Σπαρτάκ-Ροστόβ
Ρούμπιν-Λοκομοτίβ
ΤΣΣΚΑ-Κρασνοντάρ
Κούμπαν-Ανζί

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE ΡΩΣΙΑΣ Τελευταία Νέα