Χ-αράμισε 2 βαθμούς ο Παναιτωλικός (1-1 vid)

Χ-αράμισε 2 βαθμούς ο Παναιτωλικός (1-1 vid)

bet365

Ισόπαλοι με 1-1 ήρθαν Απόλλωνας και Παναιτωλικός στην Ριζούπολη, με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι, αλλά να... πληρώνουν το αυτογκόλ του Μπόγιοβιτς, στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Πως έπαιξαν

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια και τον Άλβαρεζ να είναι δίπλα στον Δεληζήση στο κέντρο της άμυνας, ενώ οι Χατζηζήσης και Παντελιάδης κάλυψαν τα δύο άκρα.

Καμαρά Κόρμπος και Τσοκάνης βρέθηκαν στον άξονα, ενώ ο Φαρινόλα κάλυψε το κενό του Πετρόπουλου, με τους Διαμάντη και Γκουέλα να είναι στα φτερά της επίθεσης.

Όσο για τους φιλοξενούμενους, ο Ράφαελ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με τον Κούσα και τον Μπικέι μπροστά του, τον Γκάλο στα δεξιά και τον Μελισσά στα αριστερά της άμυνας.

Γοδόι και Τζούνιορ έπαιξαν στον άξονα, ενώ μπροστά τους, σε ποιο ελεύθερο ρόλο, ήταν ο Σφακιανάκης. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μπόγιοβιτς, ενώ των πλαισίωναν οι Καμαρά και Μπακάκης στα άκρα.

Αυτο...ΓΚΟΛ με το καλημέρα

Το ξεκίνημα για τον Απόλλωνα ήταν τουλάχιστον ιδανικό, αφού μόλις στο 7', μετά από κόρνερ ο Μπόγιοβιτς «πλήγωσε» την ομάδα του και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ράφαελ, δίνοντας έτσι το προβάδισμα στην αντίπαλη ομάδα.

Το τέρμα αυτό, όπως είναι λογικό, αποσυντόνισε την ομάδα από το Αγρίνιο, η οποία έχασε τα πατήματά της. Από την άλλη, ο Απόλλωνας εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και έριξε τον ρυθμό του αγώνα, με σκοπό να κρατήσει προβάδισμα.

Τα «καναρίνια» άργησαν πολύ να συνέλθουν και έτσι απείλησαν για πρώτη φορά στο 21' με ένα καλό σουτ του Μπικέι, ενώ έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ της ισοφάρισης, με την συμπλήρωση μισής ώρας στην αναμέτρηση.

Εκεί όμως, ο Παναιτωλικός βρήκε απέναντί του τον εκπληκτικό Τζόρβα, ο οποίος με δύο τρομερές αποκρούσεις, μετά από σουτ του Κούσα και κεφαλιά του Καμαρά, κράτησε ανέπαφη την εστία του. Έτσι, ο Απόλλωνας κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, δημιουργώντας προβληματισμό στους φιλοξενούμενους.

Πίεση στην επανάληψη

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναιτωλικός έπαιξε πιο ψηλά, αφού ο Θεοδωρίδης πήρε την θέση του Σφακιανάκη, με τον Χάβο να θέλει να διεκδικήσει την ανατροπή. Παρόλα αυτά, τα «καναρίνια» δεν μπορούσαν να φτιάξουν φάσεις, καθώς οι γηπεδούχοι αμύνονταν πολύ σωστά.

Η πρώτη αξιόλογη φάση, ήρθε στο 70', όταν ο Γκάλο εκτέλεσε φάουλ λίγα μέτρα από την αντίπαλη περιοχή, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Τζόρβα.

Γκολ ποίημα

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μελισσάς κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, με ένα τέρμα πολύ εντυπωσιακό, το οποίο διεκδικεί και το βραβείο του καλύτερου γκολ της αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα, ο Θεοδωρίδης άφησε έξυπνα για τον Μελισσά, ο οποίος με σέντρα-σουτ, κατάφερε να κρεμάσει τον Τζόρβα και να στείλει την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Απόλλωνα για το 1-1.

Οπισθοχώρηση και... τέλος

Μετά το τέρμα που δέχτηκε ο Απόλλωνας, ο Τεννές πέρασε την θέση του Κόρμπου τον Ζουέλα, προκειμένου να κλείσει τους χώρους και να μην επιτρέψει στον Παναιτωλικό να πιέσει. Η τακτική αυτή λειτούργησε, αφού οι φιλοξενούμενοι όντος δεν βρήκαν διαδρόμους για να απειλήσουν, με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Απόλλων Σμ. (Μπάμπης Τεννές): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Αλβάρεζ, Παντελιάδης, Κόρμπος (79’ Ζουέλα), Καμαρά, Γκουέλα, Τσοκάνης (65’ Μπάρκογλου), Διαμαντής (52’ Έγκον), Φαρινόλα

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά (87’ Καλογέρης), Μελισσάς, Γοδόι (60’ Μπελόν), Τζούνιορ, Σφακιανάκης (46’ Θεοδωρίδης), Γκάλο, Μπακάκης, Μπικέι, Μπόγιοβιτς

MVP Τζόρβας. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έχει κάνει δύο φανταστικές αποκρούσεις και έχει κρατήσει ζωντανή την ομάδα του στο πρώτο μέρος. Ακόμα μία καλή εμφάνιση από τον έμπειρο πορτιέρο.

Αδύναμος Κρίκος Μπόγιοβιτς. Βρήκε δίχτυα, αλλά όχι της αντίπαλης ομάδας. Το αυτογκόλ του έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Απόλλωνα, η οποία δεν απείλησε στο υπόλοιπο παιχνίδι και έτσι ο επιθετικός του Παναιτωλικού, στέρησε την νίκη από την ομάδα του.

Στο ύψος του Μελισσάς. Αν και αμυντικός, πέτυχε ένα τρομερό τέρμα, με το οποίο έφερε το ματς στα ίσα, χαρίζοντας έτσι στην ομάδα του τον ένα βαθμό. ίσως να είναι και τυχερό το τέρμα του, όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία, αφού αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Γκάφα. Ανήκει στον Μπόγιοβιτς και είναι το αυτογκόλ. Ξεκάθαρα αυτό στερεί μία νίκη από την ομάδα του Παναιτωλικό, ο οποίος ήταν καλύτερος, αλλά πλήρωσε αυτή τη άτυχη στιγμή.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Αρετόπολου, πέρα από κάποια μικρά λαθάκια, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα