Ξανά μεγάλος ο Panathinaikos (vid, pics)

Μιχάλης Στεφάνου
Ξανά μεγάλος ο Panathinaikos (vid, pics)

bet365

O Μιχάλης Στεφάνου βρέθηκε στο συγκλονιστικό ματς της Λεβάντε με τη Ρεάλ και αφού τα ...είδε όλα, μίλησε με τους πρώην πράσινους Ιβανσιτς και Σιμάο!

Όσο καιρό βρισκόμαστε στην Ισπανία για λογαριασμό του gazzetta.gr, έχουμε παρακολουθήσει πέντε παιχνίδια της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Βαλένθια-Μπαρτσελόνα 2-3, Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη 3-2, Εσπανιόλ-Αθλέτικ 3-2, Λεβάντε-Ρεάλ Μαδρίτης 2-3 και το μοναδικό που... ξέφυγε (μόνο στο σκορ, όχι στα γκολ), Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 4-1. Τυχαίο; Ίσως. Η αλήθεια είναι πάντως ότι έχουμε αρχίσει να... τρομάζουμε. Και να μετανιώνουμε φυσικά που δεν παίζουμε στοίχημα...

Πέντε παιχνίδια 25 γκολ. Πέντε παιχνίδια το ένα πιο όμορφο και πιο αμφίρροπο από το άλλο. Αποκορύφωμα η χθεσινή μάχη στη Βαλένθια μεταξύ της Λεβάντε, που θυμίζει λίγο μεικτή Σούπερ Λίγκας, και της αστεράτης βασίλισσας Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι απέδρασαν τελικά με ένα διπλό που ούτε οι ίδιοι πίστεψαν ότι το πήραν, οι γηπεδούχοι έκαναν την διαδρομή παράδεισος-κόλαση με μια πεταλιά και ο -ανακατεμένος- κόσμος στις εξέδρες του “Ciutat” απόλαυσε ένα θέαμα που θα αργήσει πολύ να ξεχάσει.

Ναι, το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον λυτρωτή Κριστιάνο και την παρέα του να πανηγυρίζουν, αντίθετα με τους παίκτες της Λεβάντε που έπεσαν ξεροί στο χορτάρι. Σύμφωνοι, το τρίποντο είναι αυτό που μετράει και η Ρεάλ το έβαλε στο σακούλι. Όμως η γεύση που έμεινε στον ουρανίσκο είναι εντελώς διαφορετική. Η Λεβάντε ήταν εκείνη που κέρδισε τις εντυπώσεις κι αν υπήρχε δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο θα της κατοχύρωνε την νίκη. Όσο για την Ρεάλ; Με τέτοιες εμφανίσεις δεν πάει πουθενά. Νωχελική, κουραστική, δυσκίνητη χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της, θα πάθει ζημιές κόντρα σε κλειστές άμυνες.

ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ... ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Στη μικτή ζώνη του “Ciutat de Valencia” οι περισσότερες φυσιογνωμίες ήταν γνώριμες. Και φυσικά δεν μιλάμε για για τους πασίγνωστους μερένχες. Όπως είπαμε άλλωστε το έμψυχο υλικό του Χοακίν Καπαρός έχει έντονο άρωμα ...Ελλάδας. Αρχηγός της Λεβάντε ο Χουανφράν και μαζί του οι Ίβανσιτς, Σιμάο, Βύντρα, Καράμπελας και ο Έλ Ζαρ που μπήκε αλλαγή και σκόραρε. Παίκτες που μας θυμίζουν λίγο καλύτερες μέρες του δικού μας πρωταθλήματος.

Ο Κριστιάνο πέρασε με ένα λουκ 15χρονου και τις κάλτσες ως το γόνατο, ο Κασίγιας βιαστικός κ.ο.κ. Κολλητά έξω από την πόρτα της μεικτής ζώνης περίμενε το ...βασιλικό πούλμαν και γύρω του, εκατοντάδες νεαροί φίλαθλοι που ούρλιαζαν και έκαναν τη νύχτα μέρα από τα φλας μόλις... έσκαγε μύτη κάποιο από τα ινδάλματά τους.Το μεγαλύτερο δέος, πάντως, συνεχίζει να το προκαλεί ο Ζινεντίν Ζιντάν. Αυτό έλειπε...

Σταματήσαμε τον Αντρέας Ίβανσιτς, ο οποίος δεν ήταν προγραμματισμένο να κάνει δηλώσεις, άλλα όταν άκουσε την λέξη Ελλάδα, “φρέναρε” με προθυμία και χαμόγελο. “Πέρασα πολύ όμορφα στην Ελλάδα και πραγματικά απόλαυσα την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό. Ειδικά η τρέλα και η αγάπη των οπαδών του ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για μένα”, μας είπε αρχικά ο Αυστριακός άσος που αγωνίστηκε 90 λεπτά κόντρα στην Ρεάλ και συνέχισε: “Ενημερώνομαι όσο μπορώ για τον Παναθηναϊκό. Με τον Λουκά και τον Σιμάο συζητάμε συχνά για τον Παναθηναϊκό. Ξέρω ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα και η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά πιστεύω ότι μια μεγάλη ομάδα πάντα βρίσκει τον δρόμο της”.

Όσο για το παιχνίδι που μόλις είχε ο ολοκληρωθεί, τα συναισθήματα του Ίβανσιτς ήταν ανάμικτα: “Πώς είναι δυνατόν να φύγαμε με άδεια χέρια από αυτό το ματς; Κάναμε τεράστια προσπάθεια και προηγηθήκαμε δύο φορές, η δεύτερη, μάλιστα, λίγα λεπτά πριν το φινάλε. Χάσαμε όμως και αυτό δεν αλλάζει, όσο κι αν μας ενοχλεί. Από την άλλη πλευρά, όμως, δείτε τι εμφάνιση κάναμε. Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και είμαι σίγουρος ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα φαίνονται. Το χειροκρότημα των φιλάθλων, παρά το σοκ, τα λέει όλα”.

Εμφανώς “σκασμένος” για το αναπάντεχο 2-3 εμφανίστηκε και ο Σιμάο, (έπαιξε σε όλο το ματς). “Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι χάσαμε τη νίκη μέσα από τα χέρια μας. Θα ήταν σπουδαίο για τη Λεβάντε να κερδίσει την Ρεάλ μετά από ένα τόσο καλό παιχνίδι, αλλά για λίγο δεν τα καταφέραμε. Αν παίζουμε πάντα όπως σήμερα δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε”.

Σχετικά με την πρώην ομάδα του, ο Αφρικανός εμφανίστηκε κάπως μαγκωμένος. “Τα συναισθήματα για τον Παναθηναϊκό είναι έτσι κι έτσι. Δέθηκα πολύ με την ομάδα, πέρασα ωραίες στιγμές στην Ελλάδα, άλλα υπάρχουν και κάποια πράγματα στα οποία προτιμώ να μην αναφερθώ. Πάντως ήταν μια σπουδαία εμπειρία ο Παναθηναϊκός και φυσικά τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ελπίζω η ομάδα να γίνει και πάλι δυνατή και να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις”.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα