Μέχρι να μπει το πρώτο! (3-0)

Απόστολος Παγώνης
Μέχρι να μπει το πρώτο! (3-0)

bet365

Ο ΠΑΟΚ... αγχώθηκε για ένα ημίχρονο κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας! Όταν άνοιξε το σκορ, ήρθε το εύκολο 3-0 και από το πρώτο ματς πήρε την πρόκριση!

Την πρόκριση από σήμερα εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ για την επόμενη φάση του Κυπέλλου με αντίπαλο την Αναγέννηση Καρδίτσας στο τελικό 3-0. Οι Θεσσαλονικείς είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Νίνη δείχνοντας πως η θέση του είναι πίσω από τον φορ. Ο Δικέφαλος είχε 4 τετ α τετ και όλα με τον Νέτσιντ, ένα δοκάρι με τον Τσέχο επιθετικό, αλλά και τρία γκολ με τον Γεωργιάδη, Βούκιτς(το τρίτο συνεχόμενο) και Νέτσιντ.

Στα αξιοσημείωτα η αποθέωση του κόσμου για τον αγαπημένο τους Γκαρσία που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από παιχνίδι Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ με προπονητή τότε τον Γιώργο Δώνη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε πολύ καλή ημέρα τον Απόστολο Σιαράβα που εκτός από το πρώτο γκολ που φέρει ευθύνη νίκησε σε όλες τις φάσεις τον Νέτσιντ.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες
Ο Χουμπ Στέφενς με μια νέα 11αδα σε ότι μας έχει συνηθίσει στο Πρωτάθλημα, ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 4-2-3-1 και τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Κωνσταντινίδη και αριστερά ον Σκόνδρα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσικάς και Λόπεθ. Αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Τζανδάρης, στις πτέρυγες οι Γεωγιάδης και Ολίσε στον άξονα ο Νίνης και στην επίθεση ο Νέτσιντ.

Με το ίδιο σχήμα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Θεοδόσης Θεοδοσιάδης 4-2-3-1, με τον Σιαράβα κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Γκουγκούδης και αριστερά ο Δημόπουλος. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο Κουκούλης και Ρόβας. Αμυντικά χαφ οι Μίχος και Καραχάλιος, στις πτέρυγες οι Μπουντούρης και Χλωρός. Στον άξονα ο Γήττας και στην επίθεση ο Κρανιώτης.

Ο δραστήριος Νίνης
Με την Καρδίτσα να μην κλείνεται στα καρέ της και τον ΠΑΟΚ να έχει τον Νίνη σε πολύ καλή μέρα και να μοιράζει μαγικές μπαλιές, οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά και τρεις καλές στιγμές για να προηγηθεί στο σκορ. Στο 6’ από την συνεργασία Γκαρσία-Νίνη ο τελευταίος έκανε χαμηλή σέντρα στο πρώτο δοκάρι ο τελευταίος ο Κούκουλης πρόλαβε και έβαλε το πόδι του στο πλασέ του Νέτσιντ. Στο 18’ η φάση με τον Γεωργιάδη να κάνει μια κούρσα και να βγάζει παράλληλη σέντρα με την εστία τους Σιαράβα. Ενώ η τρίτη φάση χάθηκε και πάλι από Νέτσιντ στο 23’ με το δυνατό σουτ να περνάει άουτ.

Νετσιντ vs Σιαράβα
Σε τετ α τετ του Νέτσιντ με τον Σιαράβα ο Τσέχος επιθετικός κατάφερε από την μικρή περιοχή να την στείλει πάνω στον τερματοφύλακα την Καρδίτσας. Στο 44’ μετά από εξαιρετική μπαλιά του Νίνη ο Νέτσιντ βρέθηκε και πάλι απέναντι από Σιαράβα όμως και πάλι νικήθηκε. Στο 52’ ένα ακόμα τετ α τετ με το γνωστό δίδυμο Σιαράβα-Νέτσιντ νικητής και πάλι ο τερματοφύλακας της Καρδίτσας.

Ο Χουμπ Στέφενς παρουσίασε μια 11αδα που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι και αυτό είχε τις δυσκολίες του. Καθώς υπήρχαν διαστήματα που έδειχνα να μην μπορούν να συντονιστούν οι παίκτες. Οι φιλοξενούμενοι με μια άκρως ελληνική ομάδα, πίεσαν τον ΠΑΟΚ στο κέντρο, ενώ η άμυνα ανέβαινε ψηλά. Αυτό ο Δικέφαλος δεν το εκμεταλλεύτηκε με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των «κιτρινόμαυρων», εκτός από μια φορά.

Μέσα από τα χέρια
Έβγαλε όλα τα τετ α τετ και κατάφερε να φάει ένα γκολ χαζό ο τερματοφύλακας της Καρδίτσας. Ο Γεωργιάδης από τα δεξιά έκανε κάτι σαν σέντρα σουτ με την μπάλα να φεύγει μέσα από τα χέρια του Σιαράβα.

Με Βούκιτς
Ο Στέφενς στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε τον Βούκιτς στη θέση του Τζανδάρη με τον ΠΑΟΚ ν’ αλλάζει σχήμα και από 4-2-3-1 σε 4-4-2 με τν Βούκιτς δίπλα στον Νέτσιντ και τον Νίνη δίπλα στον Γκαρσία.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα στον έλεγχος του αγώνα, καθώς είχε ολική επικράτηση στον αγωνιστικό χώρο, όμως εκτός από την φάση με τον Νέτσιντ δεν είχε κάποια άλλη καλή στιγμή με την συμπλήρωση 70λεπτά παιχνιδιού. Εκεί που χόλωνε ήταν στα άκρα καθώς οι Ολίσε και Γεωργιάδης είχαν κακές επιλογές.

Εργολαβία το πήρε ο Βούκιτς
Μετά από 20λεπτά ο ΠΑΟΚ δημιούργησε άλλη μια φάση με τον Σιαράβα και πάλι να αποκρούει το δυνατό σουτ Κωνσταντινίδη. Στο 75’ ο ΠΑΟΚ πέτυχε το 2-0 με τον Βούκιτς. Μετά από κόρνερ του Λόρενς η μπάλα παρέμεινε στον αέρα με τους Ολίσε και Λόπεθ με τον Νέτσιντ αφου κατατέθηκε κάτω η μπάλα να σημαδεύει το δοκάρι. Το ριμπάουντ πήρε ο πανταχού παρών Βουκιτς και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αποθέωση για Γκαρσία
Στο 79’ είχαμε το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά και της Αναγέννησης στην αλλαγή Γκαρσία. Όλο το γήπεδο αποθέωσε τον Ουρουγουανό αμυντικό μέσο.

Επιτέλους, γκολ ο Νέτσιντ.
Αφού έχασε 3 τετ α τετ κατάφερε με το κεφάλι να πετύχει με το κεφάλι το γκολ ο Νέτσιντ. Ο Τσέχος μετά από ωραία σέντρα του Γεωργιάδη έπιασε την καρφωτή κεφαλιά κάνοντας το τελικό 3-0.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Κατσικάς, Λόπεθ, Τζανδάρης(46’ Βούκιτς), Γκαρσία(79’ Τζαβέλλας), Νίνης(66’ Λόρενς), Γεωργιάδης, Ολίσε, Νέτσιντ

Αναγέννηση Καρδίτσας: Σιαράβας, Ρόβας, Δημόπουλος, Κουκούλης, Γκουγκούδης, Καραχάλιος, Μίχος, Γήττας(63’ Χατζηρίζος), Μπουντούρης, Κρανιώτης, Χλωρός(78’ Μπιτέλης)

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα