Φιναλίστ Κυπέλλου; Ευρώπη γιοκ!

Γιώργος Καραμάνος
Φιναλίστ Κυπέλλου; Ευρώπη γιοκ!

bet365

Η UEFA παίρνει το εισιτήριο για το Europa League από τους χαμένους των Κυπέλλων και το δίνει μέσω βαθμολογίας...

Μία απόφαση που θα αλλάξει τους στόχους των ομάδων σε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης πήρε η UEFA. Στο συνέδριο της στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανήγγειλε ότι οι φιναλίστ των τελικών στα εθνική Κύπελλα δεν θα κερδίζουν πλέον ένα εισιτήριο για το Europa League, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Αυτό που γινόταν, ήταν ο χαμένος, εφόσον έπαιζε με αντίπαλο που θα είχε συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, να κερδίζει μία θέση για την Ευρώπη. Πλέον όμως ο ηττημένος δεν θα έχει κανένα όφελος απλά και μόνο επειδή έφτασε μέχρι τον τελικό. Την αντίστοιχη θέση που θα καταλάμβανε με το προηγούμενο καθεστώς, τώρα θα την παίρνει η καλύτερη ομάδα της βαθμολογίας που όμως βάσει κατάταξης δεν θα έβγαινε στην Ευρώπη.

Επίσης η UEFA αποφάσισε κάτι που συζητιόταν πολύ καιρό: να κερδίζει δηλαδή μία θέση στα Play offs του Τσάμπιονς Λιγκ ο νικητής του Europa League αν και εφόσον δεν το έχει καταφέρει μέσω του πρωταθλήματος. Τόσο αυτό όσο και το παραπάνω θα συμβούν από τη σεζόν 2015-'16.

Τέλος, ορίστηκε και η έδρα του επόμενου Σούπερ Καπ Ευρώπης που θα διεξαχθεί στις 12 Αυγούστου στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ στην Ουαλία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα