Ιστορική πανωλεθρία! (vids)

Νίκος Αθανασίου
Ιστορική πανωλεθρία! (vids)

bet365

Μετά από 54 χρόνια ο Πανιώνιος των εκπληκτικών Αραβίδη, Κολοβού νίκησε με διαφορά τριών γκολ τον Παναθηναϊκό και τον προσγείωσε στην πραγματικότητα...

Το... κάτι παραπάνω του Αραβίδη!

Ναι, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας. Ναι, η ομάδα του Αναστασίου είχε σωστή κυκλοφορία αλλά τι να το κάνει όταν πάθαινε... μπλακ άουτ έξω από την περιοχή, με τον κεφάτο Νίκο Καρέλη να μην είναι αρκετός για να δημιουργηθούν οι μεγάλες φάσεις. Καλές οι... κατεβασιές του Κουτρουμπή αλλά δεν μπορείς να περιμένεις το απρόβλεπτο από τον κεντρικό σου αμυντικό. Λαγός και Ζέκα δημιουργικά ήταν εκτός παιχνιδιού ενώ Ντίνας και Μπαϊράμι μία από τα ίδια. Οι «πράσινοι» μπορεί να είχαν καλύτερη εικόνα μέσα στο γήπεδο αλλά την διαφορά στο ποδόσφαιρο την κάνει το γκολ.

Αυτό το κάτι παραπάνω το είχε ο Πανιώνιος, ο οποίος από το 25' βγήκε από το... καβούκι του, πίεσε τους φιλοξενούμενους και κατάφερε να ισορροπήσει την μάχη της μεσαίας γραμμής. Μια ντρίπλα του Καπίνο και ένα κόρνερ... ξύπνησαν τους γηπεδούχους που μέχρι εκείνο το σημείο περίμεναν στο μισό γήπεδο. Οι «κυανέρυθροι» στο 40' βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Γιατί; Γιατί πολύ απλά είχαν το απρόβλεπτο. Την ωραία κίνηση του Κολοβού, την ντρίμπλα του Αραβίδη πάνω στον Κουτρουμπή και το τελείωμα που έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του «πράσινου» πορτιέρο(φέρει ευθύνη για το γκολ) και έκανε την διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες.

«Ιστορικός» θρίαμβος μετά την... κατάρρευση!

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός έπαιξε πιο ορθολογικά, με τον Αναστασίου να περνάει τον Ντίνα στον άξονα και τον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης. Ο νεαρός Έλληνας πιάνοντας σπουδαία απόδοση, δημιούγησε ρήγματα αλλά ο Σουηδός στράικερ πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τις δύο εξαιρετικές ευκαιρίες που είχε. Στη πρώτη σούταρε ψηλά άουτ και στη δεύτερη η προβολή του αποκρούστηκε από τον Γιαννακόπουλο. Και όταν δεν βάζεις την μπάλα μέσα, τότε θα σε... τιμωρήσει.

Ο Δημήτρης Κολοβός με φοβερή ενέργεια και «τέλειο» σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Καπίνο, έγραψε το 2-0 και... καθάρισε το παιχνίδι στο 71', δείχνοντας για ακόμη μία φορά τον τελευταίο καιρό ότι μπορεί να γίνει σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Στην συνέχεια o Παναθηναϊκός παρέδωσε ψυχή και πνεύμα στο γήπεδο, έμεινε και με 10 λόγω της αποβολής του Μέντες και ο Αραβίδης λίγα λεπτά πριν το φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του «ιστορικού»!

MAN OF THE MATCH: Πολύ μεγάλο παιχνίδι, πιστοποίηση του σπουδαίου του ταλέντου. Ο Δημήτρης Κολοβός έκανε... παπάδες στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης, πήρε από το... χέρι τον Πανιώνιο και τον οδήγησε στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Από τα πόδια του ξεκίνησε το πρώτο γκολ της ομάδας του ενώ με εξαιρετική ενέργεια και τελείωμα κλάσης έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κώστας Μενδινός. Στα σημεία που ο Πανιώνιος ανέβηκε στο κέντρο, κράτησε μπάλα και «έφτιαξε» καλές φάσεις, ο έμπειρος μέσος ήταν το κλειδί. Ο παίκτης που ηρεμούσε το παιχνίδι αλλά και που έδινε ρυθμό όταν έπρεπε. Πολύ «μεστή» παρουσία, βοήθησε αρκετά και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Από κει και πέρα, ο Χρήστος Αραβίδης αξίζει να βρίσκεται στη θέση αυτή. Ο επιθετικός του Πανιωνίου έστειλε την μπάλα δύο φορές μέσα. Την πρώτη με ενέργεια επιπέδου και την δεύτερη χάρη στη μαχητικότητα του.

Από τον Παναθηναϊκό αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Θανάσης Ντίνας που έμοιαζε να προσπαθεί μόνος του στο επιθετικό κομμάτι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η δημιουργική λειτουργία της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος όταν και οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν ήξεραν τι να την κάνουν όταν πλησίαζαν στην περιοχή του Γιαννακόπουλου. Ο Αναστασίου προτίμησε τον αμυντικογένη Λαγό και καταλαβαίνοντας το λάθος του, πέρασε τον Ντίνα στον άξονα και με τον πιτσιρικά να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες το «τριφύλλι» έγινε πιο λειτουργικό και απειλητικό.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν είναι γκάφα... γκάφα αλλά σίγουρα ο Μάρκους Μπεργκ θα μπορούσε να στείλει στο πλεκτό την μία από τις δύο μεγάλες φάσεις που είχε στο παιχνίδι. Δεδομένα, αν ο Σουηδός είχε μπορέσει να τελειώσει σωστά τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, η εξέλιξη του ματς θα ήταν πολύ διαφορετική.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Το τελικό αποτέλεσμα δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Ο Στυλιάρας δεν έκανε το μεγάλο λάθος αλλά έδειξε διάθεση να μοιράσει τα... σπόρια στον Πανιώνιο. Ενδεικτικό είναι πως αν και ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, τα φάουλ ήταν 27 «πράσινα» και 10 «κυανέρυθρα»!

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Πανιώνιος νίκησε 3-0 τον Παναθηναϊκό για τον εξής απλό λόγο. Έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μπορεί να ακούγεται... παιδικό αλλά αυτή ήταν η εικόνα της αναμέτρησης. Το «τριφύλλι» δεν είχε τρόπο να σκοράρει, οι γηπεδούχοι χάρη σε Αραβίδη και Κολοβό το έκαναν και πήραν μία πολύ σπουδαία νίκη. Ο «ιστορικός» έχει πιτσιρίκια με μέλλον και μπορεί να βασιστεί πάνω τους.

Ο Παναθηναϊκός προσγειώθηκε απότομα μετά τα... κοπλιμέντα της πρεμιέρας και έδειξε πως πρέπει να φτιάξει χαρακτήρα για τα δύσκολα. Απαγορεύεται η εικόνα που παρουσιάστηκε μετά το 2-0. Εικόνα ομάδας που έχει φύγει από το γήπεδο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα