Μάρκεβιτς: «50-50 η πρόκριση»

Μάρκεβιτς: «50-50 η πρόκριση»

Gazzetta team
Μάρκεβιτς: «50-50 η πρόκριση»

bet365

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για τον Χουμπ Στέφενς ο Μίρον Μάρκεβιτς. Ο προπονητής της Μέταλιστ τόνισε ότι οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός της Μέταλιστ στα «Σπορ του Βορρά»:

Είστε πολλά χρόνια στη Μέταλιστ. Πιστεύετε ότι η ομάδα σας έχει το προβάδισμα στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ επειδή σαν σύνολο έχει δουλέψει περισσότερα χρόνια μαζί;

«Προσωπικά θεωρώ ότι οι πιθανότητες για την πρόκριση είναι μοιρασμένες μεταξύ των δύο ομάδων και θα παραμείνουν μοιρασμένες μέχρι να τελειώσει και το δεύτερο ματς που θα κρίνει ποια ομάδα θα προχωρήσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ».

Στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ η Μέταλιστ έχει αναρριχηθεί στην 30η θέση, ενώ ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 73η. Αυτό δείχνει κάτι για τη διαφορά των δύο ομάδων;

«Δεν το σκέφτομαι έτσι. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει το υψηλό του επίπεδο κερδίζοντας τη 2η θέση στο περσινό πρωτάθλημα της Ελλάδας και είναι μία ομάδα που διαθέτει καλή ευρωπαϊκή εμπειρία. Ξέρουμε τι έχει κάνει τα προηγούμενα χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπου είχε συνεχείς παρουσίες. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει μία δυνατή ομάδα και έναν πολύ έμπειρο προπονητή, τον κ. Στέφενς. Η βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ δε σημαίνει πολλά πράγματα. Μόνο οι ίδιες οι ομάδες μέσα στο γήπεδο μπορούν να αποδείξουν ποια είναι καλύτερη και να πάρουν την πρόκριση».

Η ομάδα σας έχει ήδη δώσει μία σειρά από επίσημα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει μόνο φιλικά. Αυτό σημαίνει ότι είστε πιο έτοιμοι;

«Το ελπίζουμε αυτό. Ωστόσο όλα θα κριθούν μέσα στο γήπεδο και όχι στα λόγια" Οι πιθανότητες της Μέταλιστ και του ΠΑΟΚ είναι μοιρασμένες, 50-50. Και πάλι βέβαια θα τονίσω ότι όλα κρίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι στα λόγια».

Τι πληροφορίες έχετε μαζέψει για τον ΠΑΟΚ;

«Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ κατέλαβε πέρυσι τη 2η θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας μία πολύ καλή διαφορά στα γκολ που έβαλε σε σχέση με αυτά που δέχθηκε. Στο ρόστερ του έχει και δύο παίκτες οι οποίοι μας είναι αρκετά γνώριμοι από την παρουσία τους στην Ουκρανία, ο Βούκιτς και ο Λούκας, ενώ διαθέτει και αρκετούς ακόμη διεθνείς ποδοσφαιριστές. Φέτος προπονητής είναι και ένας πολύ καλός και έμπειρος τεχνικός, ο Ολλανδός Χουμπ Στέφενς ο οποίος έχει σπουδαίο όνομα στην Ευρώπη. Η μελέτη του ΠΑΟΚ συνεχίζεται καθημερινά με διάφορα στοιχεία που συλλέγουμε για να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι».

Το πρώτο παιχνίδι που θα γίνει στη θεσσαλονίκη θα είναι χωρίς κόσμο στις κερκίδες λόγω τιμωρίας του ΠΑΟΚ. Αυτό είναι καλύτερο για εσάς; Κάνει πιο εύκολη την αποστολή σας για ένα καλύτερο αποτέλεσμα;

«Ο ΠΑΟΚ είναι γνωστός για την ιδιαίτερη αφοσίωση που έχουν οι οπαδοί του στην ομάδα τους και την τεράστια συμπαράσταση που προσφέρουν στα παιχνίδια. Δεν έχει σημασία ότι το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην έδρα του ΠΑΟΚ σε άδειες κερκίδες, γιατί πιστεύω ότι η αίσθηση του κόσμου και αυτό που μεταδίδει στην ομάδα του θα είναι εκεί! Ακόμη και σε άδειο γήπεδο! Ειλικρινά η δική μας ομάδα ίσως ένιωθε καλύτερα αν οι οπαδοί ήταν στις κερκίδες. Για τη Μέταλιστ ένα γεμάτο γήπεδο αποτελεί κίνητρο. Την περασμένη εβδομάδα όταν παίξαμε με την Αρσεναλ Κιέβου εκτός έδρας και οι κερκίδες του γηπέδου ήταν μισοάδειες, σε κανέναν στην ομάδα μας δεν άρεσε αυτή η αίσθηση. Το άδειο γήπεδο κάποιες φορές σε... κοιμίζει! Προσωπικά θα προτιμούσα μία καυτή ατμόσφαιρα, ένα γεμάτο γήπεδο όπως στο ματς που είχαμε δώσει στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό πριν από 1,5 χρόνο. Ο κόσμος φώναζε τόσο πολύ που οι παίκτες δεν μπορούσαν να ακούσουν τι έλεγε ο ένας στον άλλο! Αυτό όμως ήταν ό,τι χρειαζόμασταν! Και τελικά πήραμε την πρόκριση... Ετσι είναι δύσκολο να πεις τι είναι καλύτερο για μας, ένα γεμάτο ή ένα άδειο γήπεδο».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα