«Δείξαμε ποιος άξιζε»!

«Δείξαμε ποιος άξιζε»!

bet365

Πανάξια χαρακτήρισε την άνοδο του Παναιτωλικού ο Μιχάλης Μπακάκης, που μίλησε στο gazzetta για τις αλλαγές που έφερε στην ομάδα ο Χάβος, για τους προσωπικούς του στόχους και το ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή στην Ιταλία.

Ο Μιχάλης Μπακάκης, γέννημα-θρέμμα Αγρινιώτης, αφού έκανε το... αγροτικο για ένα χρόνο στα Χανιά, επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του. Αυτή τη φορά, καθιερώθηκε και αποτέλεσε ένα από τα βασικά στελέχη στην πορεία ανόδου του Παναιτωλικού.

Αν και αμυντικός, μέσα στην σεζόν έπαιξε... παντού. Σε αρκετούς αγώνες έπαιξε στο κέντρο, ενώ όταν χρειάστηκε, βρέθηκε μέχρι και στην επίθεση, ως δεξί εξτρέμ! Όπου και να αγωνίστηκε, κατάφερε να ξεχωρίσει και να βοηθήσει την ομάδα του, με αποκορύφωμα την τρομερή ενέργεια και ασίστ του, στο χτεσινό γκολ-ανόδου του Κουτσοσπύρου.

Ο 22χρονος μπακ μιλάει στο gazzetta για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, την άνοδο του Παναιτωλικού, αλλά και για το ενδεχόμενο να... ενδώσει στις «σειρήνες» που τον καλούν στην Ιταλία.

«Ο αγώνας στον Βόλο ήταν πολύ δύσκολος, ξέραμε πως το κλίμα θα είναι τεταμένο. Στο γήπεδο είχε πολύ κόσμο και μετά από το ατύχημα του Καρρά υπήρχε μία έξτρα ένταση. Εμείς όμως μπήκαμε με αυτοπεποίθηση, δείξαμε ποια είναι η καλύτερη ομάδα και πήραμε αυτό που θέλαμε.

Πιστεύω φάνηκε πως δεν αξίζαμε να είμαστε καν στα πλέι οφ, έπρεπε να έχουμε φτάσει στην απευθείας άνοδο. Χτες μπήκαμε με στόχο το διπλό και το πήραμε! Δεν είχαμε στο μυαλό μας την ισοπαλία, άλλωστε συνήθως αν το κάνεις αυτό, στο τέλος χάνεις» τόνισε ο εκ των πρωταγωνιστών της φετινής ανόδου!

Όταν δεχτήκατε το γκολ, πως νιώσατε;

Εγώ προσωπικά φοβήθηκα λίγο, γιατί ο Ολυμπιακός σε εκείνη την φάση μας πίεσε. Παρόλα αυτά, λίγο αργότερα, με μία ατομική ενέργεια και ένα παλικαρίσιο τελείωμα, καταφέραμε να πάρουμε και πάλι το προβάδισμα και να κλειδώσουμε την νίκη και την άνοδο!

Η χρονιά πάντως δεν ξεκίνησε ιδανικά, όμως στην πορεία κάνατε την... ανατροπή. Τι βοήθησε σε αυτό;

Είχαμε πολύ καλό ρόστερ, όμως στον πρώτο γύρο δεν τα πήγαμε καθόλου καλά. Μείναμε πολύ πίσω, κάτι που μας επηρέασε και ψυχολογικά. Τον Γενάρη όμως ήρθε ο κ. Χάβος και κάποιοι παίκτες που βοήθησαν πάρα πολύ. Καταφέραμε να μαζέψουμε μία διαφορά 13 βαθμών, κάτι που είναι... άθλος. Είχαμε ένα σερί 23ων αγώνων αήττητοι και χάσαμε την απευθείας άνοδο στην τριπλή ισοβαθμία.

Τι άλλαξε με την έλευση του Χάβου;

Η νοοτροπία της ομάδας πάνω απ' όλα. Και εκτός από αυτό, μας βοήθησε να βγάλουμε αυτοματισμούς μέσα στο γήπεδο και έτσι ήρθαν τα αποτελέσματα. Ο κ. Χάβος είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής και βοήθησε τα μέγιστα για την ολική επαναφορά της ομάδας.

Τώρα, ποιος είναι ο στόχος του συλλόγου;

Πιστεύω πως η ομάδα που θα χτίσει ο κ. Κωστούλας θα είναι πολύ δυνατή. Ο Παναιτωλικός είναι υπόδειγμα, βγάζει υγεία και μπορεί να ξεχωρίσει και στην Α' Εθνική. Ανεβήκαμε για να μείνουμε, αυτός είναι ο στόχος. Να μην γίνει ότι πριν ένα χρόνο, που πέσαμε στην πρώτη μας σεζόν. Έχουμε ότι χρειάζεται για να μείνουμε και να ξεχωρίσουμε.

Προσωπικοί σου στόχοι;

Θέλω το καλύτερο, είμαι 22 χρονών και είναι ευκαιρία να κάνω το άλμα στην καριέρα μου. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ για αρχή και στην συνέχεια θα δω όλα τα ενδεχόμενα για να πάρω την σωστή απόφαση.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν φήμες για ενδιαφέρον από την Ιταλία, ισχύει κάτι τέτοιο;

Δεν γνωρίζω κάτι αυτή τη στιγμή, δεν έχω μιλήσει με τον μάνατζέρ μου. Τον τελευταίο καιρό είχα το μυαλό μου μόνο στον Παναιτωλικό και στους κρίσιμους αγώνες, οπότε δεν ξέρω κάτι. Τώρα θέλω να ηρεμήσω και σε λίγες μέρες θα δούμε. Σίγουρα το εξωτερικό είναι μεγάλο δέλεαρ, ειδικά για ένα παίκτη στην ηλικία μου. Εκεί μπορείς να δουλέψεις καλύτερα και να ανέβεις επίπεδο.

Τώρα, αν δεν προκύψει κάτι τέτοιο, προτεραιότητά μου είναι ο Παναιτωλικός. Την αγαπώ πολύ την ομάδα, ενώ και ο κόσμος μου δείχνει ανάλογα συναισθήματα. Βέβαια, σε περίπτωση που έρθει κάποια πρόταση από κάποια πολύ μεγάλη ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, τότε σίγουρα θα το σκεφτώ σοβαρά.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα