Σοφία Αλατζά στο gazzetta.gr: «Η "Queen Μπαλατζά" θέλει να γίνει η No1 Ελληνίδα tipster»

Σοφία Αλατζά στο gazzetta.gr: «Η "Queen Μπαλατζά" θέλει να γίνει η No1 Ελληνίδα tipster»

bet365

Δημοσιογράφος, διαιτητής και εσχάτως «Queen Μπαλατζά»! Η Σοφία Αλατζά... αποκαλύπτεται στο gazzetta.gr και σας στέλνει ταμείο!

Ο αθλητισμός ήταν πάντα μέρος της ζωής της. Όσο μεγάλωνε, βέβαια, ο αθλητισμός έγινε η ίδια της η ζωή. Η Σοφία Αλατζά, ξεκίνησε τη ρυθμική γυμναστική και μετά άρχισε να παίζει βόλεϊ. Ποδόσφαιρο δεν κατάφερε να παίξει αλλά δεν το αποκλείει να συμβεί κι αυτό στο μέλλον.

Η δημοσιογραφία, τελικά, ήταν αυτή που τη μάγεψε. Και την κέρδισε. Σήμερα, εκτός από το Mega, όπου καλύπτει αθλητικό και ελεύθερο ρεπορτάζ στο κεντρικο δελτίο ειδήσεων, δίνει προγνωστικά αγώνων και κάθε Σάββατο δοκιμάζει τις ποδοσφαιρικές σας γνώσεις στα quiz που βάζει, ως «Queen Μπαλατζά»! Μια εμπνευσμένη συνεργασία της Novibet με την Kingbet!

Η Σοφία Αλατζά αποκαλύπτεται στο gazzetta.gr και σας... στέλνει ταμείο!

Πώς προέκυψε η δημοσιογραφία στη ζωή σου;

«Η δημοσιογραφία είναι γεμάτη από συναρπαστικές στιγμές. Έχει τόσες εναλλαγές, που είναι αδύνατο να βαρεθείς. 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο, κυριολεκτικά. Η έρευνα για πληροφορίες και η αναζήτηση της αλήθειας με απασχολούσαν από μικρή ηλικία. Από... στρατιωτικός που ήθελα να γίνω, τελικά, με κέρδισε η δημοσιογραφία».

Ποια είναι η σχέση σου με τον αθλητισμό;

«Από μικρή ηλικία έκανα ρυθμική γυμναστική, αλλά ασχολήθηκα κυρίως με το βόλεϊ! Έπαιζα για 8 χρόνια βόλεϊ στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου κατάγομαι. Πάντα ήθελα να ξεκινήσω ποδόσφαιρο σε γυναικεία ομάδα, αλλά λόγω δουλειάς ήταν δύσκολο με τα ωράρια. Ελπίζω να το καταφέρω!»

Θυμάσαι την πρώτη φορά που πήγες γήπεδο;

«Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που όλη μέρα η τηλεόραση έπαιζε ποδόσφαιρο ή αθλητικές εκπομπές. Μάλωνα με τον πατέρα μου, γιατί ήθελα να δω άλλα προγράμματα, πιο γυναικεία-ψυχαγωγικά. Μου πρότεινε μια μέρα να με πάρει μαζί του στο γήπεδο, για να δούμε μαζί έναν αγώνα. Δεν είχα κάτι καλύτερο να κάνω και δέχτηκα. Αυτό ήταν! Κεραυνοβόλος έρωτας! Συναρπαστική εμπειρία η πρώτη μέρα στο γήπεδο! Ένταση, αδρεναλίνη στα ύψη, θέαμα και ωραία ατμόσφαιρα!»

Ποιο είναι το πιο άσχημο/ενοχλητικό που έχεις ακούσει στη δουλειά σου, επειδή είσαι μια γυναίκα σ' έναν ανδροκρατούμενο χώρο;

«Νιώθω τυχερή, γιατί μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει κάτι ενοχλητικό. Πάντως, ακόμη και «άμπαλη» να με αποκαλούσαν(που δεν έχει γίνει), την ίδια στιγμή θα τους έκανα ανάλυση φάσεων ή θα τους έδινα μια τριάδα στο στοίχημα και θα τους έπειθα! (Γέλια…) Από τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, προσπάθησα να αποδείξω ότι μπορεί μια γυναίκα να επιβιώσει σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο και να κερδίσει τον σεβασμό. Φυσικά, ακόμα το προσπαθώ καθημερινά».

Θεωρείς ότι υπάρχει σεξισμός στο χώρο αυτό;

«Όσο περνούν τα χρόνια, αλλάζουν τα στερεότυπα. Όμως, κάποιοι νομίζουν ακόμα και σήμερα ότι μια γυναίκα πρέπει να χάσει τη θηλυκότητά της για να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Εγώ δεν είμαι έτσι. Ξέρω πού πατάω, βλέπω γυναίκες συναδέλφους μου που τα έχουν καταφέρει στην Ιταλία, στην Ισπανία και θέλω να καταφέρω και στην Ελλάδα. Νομίζω ότι μόνο μέσα από τη δουλειά και το χαρακτήρα σου ως γυναίκα μπορείς να σπάσεις τις παρωχημένες αντιλήψεις και να κερδίσεις το σεβασμό των ανδρών συναδέλφων».

Εχεις ασχοληθεί και με τη διαιτησία. Πόσο γερό στομάχι πρέπει να έχει μια γυναίκα για να αντέξει σ' αυτόν τον κλάδο;

«Με τη διαιτησία ασχολήθηκα για να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις στο ποδόσφαιρο, ώστε να έχω την ικανότητα να σχολιάζω φάσεις και να λέω τη γνώμη μου. Όταν πήρα το δίπλωμα από την ΕΠΣ Μακεδονίας, έπαιξα κάποια ερασιτεχνικά ματς. Είναι σκληρό, αλλά με ιντριγκάρει. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορώ να κάνω και τα δύο παράλληλα. Οπότε, επέλεξα αυτό που αγαπώ, τη δημοσιογραφία».

Πώς ανακάλυψες το χάρισμα που έχεις με το στοίχημα;

«Είχα δοκιμάσει να δώσω προγνωστικά για πρώτη φορά το 2018, στο Μουντιάλ. Μετά την εκπομπή «SUPER ΜΟΥΝΤΙΑΛ» στην οποία συμμετείχα, στον Αντέννα, έδινα κάποια σημεία στο Instagram. Πήγαινε καλά… Τους έστελνα ταμείο… Από τότε, επανήλθα τώρα στην Kingbet. Πιστεύω πολύ στη γυναικεία διαίσθηση, σε συνδυασμό με τη μελέτη που απαιτείται, συν τις γνώσεις φυσικά!»

Αυτήν την περίοδο είσαι (και) η «Queen Mπαλατζά». Πώς προέκυψε αυτό το λογοπαίγνιο;

«Είμαι πολύ χαρούμενη που συνεργάζομαι με την υπέροχη ομάδα της Kingbet. Επειδή γνωρίζουν την αγάπη μου για την μπάλα και την ενασχόλησή μου με το στοίχημα, με «βάφτισαν» έτσι. Το καλύτερο; Η νονά είναι γυναίκα! Κι όμως! Γιατί μόνο ένα γυναικείο μυαλό θα το σκεφτόταν... Πλέον, όλοι με φωνάζουν "Μπαλατζά"»!

Στο πλαίσιο του ποδοσφαιρικού quiz κάθε Σάββατο, ποιες είναι πιο περίεργες / διαφορετικές απαντήσεις που έχεις λάβει;

«Οι πιο πολλοί προσπαθούν να με συγκινήσουν επικαλούμενοι τις σχέσεις τους, επειδή είμαι γυναίκα. Δηλαδή, μου ζητάνε βοήθεια, για να κερδίσουν στο κουίζ και να πάρουν δώρα στις κοπέλες τους. Το ίδιο γίνεται και με τα προγνωστικά! Άλλος λέει ότι θέλει να της πάρει μονόπετρο για πρόταση γάμου, άλλος τσάντα κ.λπ».

Εδώ και έναν χρόνο είσαι στο δυναμικό του Mega. Σε βλέπουμε στα αθλητικά και στα δελτία ειδήσεων. Πώς τα συνδυάζεις;

«Χαρά μου και τιμή μου να εργάζομαι στο Μεγάλο Κανάλι, από την πρώτη μέρα που άρχισε πάλι να εκπέμπει. Στο Mega έχω την ευκαιρία να κάνω πολλά και διαφορετικά πράγματα. Ένας δημοσιογράφος είναι καλό να γνωρίζει περισσότερα από ένα ρεπορτάζ, για τις ανάγκες του καναλιού, αλλά και για τον ίδιο του τον εαυτό πάνω απ’ όλα. Η χώρα μας δοκιμάστηκε και συνεχίζει να δοκιμάζεται από την πανδημία. Μην ξεχνάμε ότι για πολύ καιρό ο κόσμος ήταν κλεισμένος στο σπίτι, χωρίς γήπεδο, χωρίς αθλητισμό, χωρίς τίποτα. Επέλεξα να βοηθήσω σ' αυτό όπως μπορώ και το ρεπορτάζ με έφερε πιο κοντά στον κόσμο, στις καθημερινές δυσκολίες που ένιωθε. Όμως τα αθλητικά ήταν, είναι και θα είναι πάντα στην καρδιά μου και στην επαγγελματική μου ζωή».

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

«Να έχω την υγεία μου και να συνεχίσω να είμαι δραστήρια. Θέλω να εξελιχθώ στο επάγγελμά μου, να κάνω δημιουργικά πράγματα και να γίνω η Νο 1 Ελληνίδα tipster»!

 

Τελευταία Νέα