ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Όσα πρέπει να ξέρεις για τη μάχη των «δικέφαλων»! (quiz)

Gazzetta team
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Όσα πρέπει να ξέρεις για τη μάχη των «δικέφαλων»! (quiz)

bet365

ΠΑΟΚ vs ΑΕΚ, στο ντέρμπι «Δικέφαλων» της Κυριακής (24/01, 19:30). Το μομέντουμ είναι και με τους δυο, οι αριθμοί παίζουν τη δική τους μπάλα κι ένα κουίζ από τις δικές τους παραστάσεις, σας βάζει στο κλίμα μιας μεγάλης αναμέτρησης!

Η σχέση των δύο «Δικεφάλων» θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί «καρμική». Οσα ενώνουν, άλλα τόσα χωρίζουν, πλέον, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, δύο ομάδες με κοινή καταγωγή από την Πόλη, με στιγμές στο χρόνο που επιβεβαίωναν τις καλές σχέσεις, αλλά και με γεγονότα που τους έφεραν... απέναντι και κάνουν τις μεταξύ τους αναμετρήσεις να έχουν πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον!

Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να δώσει απαντήσεις! Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό βρέθηκε μια ανάσα από τη νίκη, αλλά η κεφαλιά του Μπα και το δοκάρι του Τζόλη του στέρησαν το τρίποντο επιστροφής! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είδε τη διαφορά να μη μειώνεται, αλλά την εικόνα του να βελτιώνεται αισθητά. «Ξεμπούκωσε» στην Κρήτη, διέλυσε τη Λάρισα για το Κύπελλο και η ψυχολογία είναι σύμμαχος. Η έλευση του Κρμέντσικ άλλαξε την εικόνα στην επίθεση. Ο ΠΑΟΚ δημιουργεί, αλλά και σκοράρει, γεγονός που τον κάνει αρκετά επικίνδυνο. Για την ομάδα του Γκαρσία είναι μια αναμέτρηση που αντιμετωπίζεται με την λαχτάρα της επιστροφής στις καλές εμφανίσεις και άπαντες στον σύλλογο θέλουν να κάνουν μια σημαντική νίκη που θα τους απογειώσει. Αυτή η επιθυμία συνήθως κάνει και τη διαφορά, όπως αρκετές φορές έχει αποδειχθεί στο χορτάρι.

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+


Από την άλλη πλευρά, υπάρχει αυτό που συνηθίζουμε να λέμε: μομέντουμ... H AEK βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό... φεγγάρι. Οι «κιτρινόμαυροι» με την έλευση του Μανόνο Χιμένεθ έχουν δείξει καλύτερο πρόσωπο. Είναι βελτιωμένοι αμυντικά, χτίζουν σερί και μπαίνουν ξανά στο κόλπο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Η διαφορά με τον Ολυμπιακό είναι μεγάλη, αλλά και οι αγωνιστικές που απομένουν μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας είναι αρκετές. Αν έρθει και το διπλό στην Τούμπα, τότε η ψυχολογία εκτοξεύεται! Πολύ σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στο να γυρίσει η ΑΕΚ την κατάσταση, πλην των προσώπων και των αλλαγών στις πλέον σημαντικές θέσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος, είναι το γεγονός ότι παρατηρείται συσπείρωση στο club. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την αφύπνιση όλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα και αποτέλεσε σημαντική ώθηση για το νικηφόρο σερί της Ενωσης.

Πού θα κάτσει η μπίλια στο ΠΑΟΚ - AEK; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Stories and...

1968: Η ΑΕΚ πετυχαίνει μεγάλο διπλό στην Τούμπα και ουσιαστικά... κάνει τον γύρο του θριάμβου! Οι «Κιτρινόμαυροι» επικρατούν 2-1, δίνοντας παράσταση τίτλου στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια, μετά το «διπλό» (1-2) της 25ης Φεβρουαρίου του 1968 χρειάστηκαν να περάσουν 21 χρόνια (στις 14/9/1980 κέρδισε 2-1, αλλά στο Καυτανζόγλειο) για να νικήσει η ΑΕΚ και πάλι στην Τούμπα!

1970: Η πρώτη «τεσσάρα» στη μεταξύ τους ιστορία! Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε στην Τούμπα με τον τίτλο του φαβορί, ήταν 20 ματς αήττητη, αλλά ο ΠΑΟΚ έπαιξε σπουδαία μπάλα. Ο Σαράφης βρήκε δυο φορές δίχτυα, Παρίδης και Κούδας πέτυχαν από ένα γκολ.

1976: Το ημερολόγιο έδειχνε... 2 Μαΐου και η νίκη για τον ΠΑΟΚ στον δρόμο για τον τίτλο ήταν απαραίτητη. Ο Σιδηρόπουλος στο 18΄ νίκησε τον Σαράφη από την άσπρη βούλα, αλλά στο 89' ο Γκουερίνο λύτρωσε την ομάδα του κι έδωσε ουσιαστικά τον τίτλο στον Δικέφαλο του Βορρά.

ΠΑΟΚ - AEK: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ στην bwin! |21+

1982: Μια απίθανη εμφάνιση ενός μεγάλου σκόρερ, του Χρήστου Δημόπουλου. Στις 19 Δεκεμβρίου ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 5-0 την ΑΕΚ, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη για το πρωτάθλημα. Ο «φονιάς» έκανε χατ-τρικ.

1992: Αυτή ήταν φιέστα τίτλου! Απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ με πολλά διοικητικά προβλήματα, οι «κιτρινόμαυροι» έστησαν το δικό τους πάρτι στην Τούμπα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, επικρατώντας 2-1.

1999: Αυτό δεν ήταν ματς, ήταν παράσταση! ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 4-4 στο ματς με τα περισσότερα γκολ στα μεταξύ τους ματς. Γκολ η ΑΕΚ, απάντηση ο ΠΑΟΚ. Η Ενωση βρέθηκε να προηγείται με 2-4, αλλά η αντεπίθεση με Γεωργιάδη και Βαλέντσια έφερε την ανατροπή.

... Facts

  • Κόσμος και κοσμάκης έκανε το δρομολόγιο «Αθήνα – Θεσσαλονίκη» όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ στην ΑΕΚ ή το αντίθετο. Υπάρχουν 25 ποδοσφαιριστές που σημάδεψαν με την παρουσία τους είτε τη μία ομάδα, είτε την άλλη, καθώς και προπονητές που αποτελούν σημείο αναφοράς στη μακρόχρονη ιστορία των δύο συλλόγων.
  • Με 12 γκολ, ο Μίμης Παπαϊωάννου παραμένει δεύτερος σκόρερ, στην ιστορία των αναμετρήσεων, πίσω από τον Κώστα Νεστορίδη, που έχει πετύχει δύο περισσότερα. Ο Νέτο Γκουερίνο είναι πρώτος στην αντίστοιχη λίστα του ΠΑΟΚ με 6 γκολ, εκ των οποίων το ένα έκρινε το πρωτάθλημα της σεζόν 1975-76.
  • Συνολικά, η παράδοση των αγώνων με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ δείχνει πως οι «ασπρόμαυροι» μετρούν 30 νίκες έναντι 14 της ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε ένα σερί εννέα διαδοχικών νικών από τον Μάιο του 2010 μέχρι και τον Μάιο του 2017, όταν η Ένωση κέρδισε με το γκολ του αριστερού μπακ της, Ντίντακ με 0-1. Ωστόσο, η εξαιρετική εμφάνιση της Ενωσης στα Πλέι οφ, έβαλε τέλος σε αυτό το σερί!
  • Την τελευταία φορά που η Τούμπα είχε Over 2.5 σε ντέρμπι «Δικεφάλων» ήταν πριν τέσσερα χρόνια (05/16) όταν ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει 2-1 σε ένα επεισοδιακό ματς με δυο αποβολές. Αυτή ήταν και η πιο πρόσφατη αναμέτρηση πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη, όπου σκόραραν και οι δυο ομάδες.
  • Στα 24 από τα 25 τελευταία τους ραντεβού το ημίχρονο είχε… 0-1 γκολ! Χρειάζεται να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω για να δούμε πότε δεν συνέβη αυτό! Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2011 ο ΠΑΟΚ επικρατούσε 3-0 της ΑΕΚ με τρία γκολ στο α' μέρος!
  • Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έχει πετύχει 8 τέρματα και είναι πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ. Το αξιοσημείωτο είναι, πως ο Ιρανός φορ ή ο Λιβάι Γκαρσία πέτυχαν γκολ στις πέντε από τις επτά τελευταίες εξόδους της ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα
  • Η Ένωση όταν παίρνει το προβάδισμα, συνήθως το κρατά μέχρι το τέλος! Η ΑΕΚ έχει καταφέρει να προηγηθεί δώδεκα φορές στα 17 παιχνίδια που έχει δώσει και τις δέκα από αυτές πανηγύρισε τους τρεις βαθμούς.
  • ΠΑΟΚ vs AEK και το πάθος των δυο «Δικεφάλων» ξεχειλίζει! Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως στα τέσσερα από τα δέκα πιο πρόσφατα ντέρμπι τους σε όλες τις διοργανώσεις υπήρξε τουλάχιστον μια αποβολή!

bwin - ΠΑΟΚ - ΑΕΚ με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Loading...

 

Τελευταία Νέα