ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Οι μεγάλες μάχες! (vids)

Gazzetta team
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Οι μεγάλες μάχες! (vids)

bet365

Ο ΠΑΟΚ έχει να καυχιέται για τη… θρυλική παράδοση των 21 αγώνων χωρίς ήττα από τον Ολυμπιακό και οι Πειραιώτες για διπλά... τίτλου στην καυτή Τούμπα!

Ο ΠΑΟΚ αναζητά τη νίκη που θα τον βάλει ξανά στο «κόλπο» του τίτλου, ο Ολυμπιακός ψάχνει το διπλό που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στο 46ο. Απόψε (19:30) η Τούμπα έχει ντέρμπι, ένα μεγάλο ραντεβού που θα ορίσει σε μεγάλο βαθμό και τη μοίρα του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος.
Κάποιες απ’ αυτές τις 72 αναμετρήσεις δεν έγιναν ποτέ, κάποιες άλλες δεν τελείωσαν και κρίθηκαν εκτός γηπέδων και γενικά το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός αποτελεί μια έντονη αντιπαράθεση «Βορρά – Νότου», που γιγαντώθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες και η... αιτία ήταν ο Γιώργος Κούδας.

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+


Σε σύνολο 63 αγώνων για την Α’ Εθνική, ο ΠΑΟΚ μετράει 31 νίκες, ο Ολυμπιακός 17 νίκες, ενώ 15 ντέρμπι έληξαν δίχως νικητή. Οι συνολικοί αγώνες (Πρωτάθλημα – Κύπελλο) που έχουν γίνει με γηπεδούχους τους «ασπρόμαυρους» είναι 73, με τον ΠΑΟΚ να έχει κερδίσει 38 φορές, τον Ολυμπιακό 19, ενώ υπάρχουν και 16 ισοπαλίες.

Από τα τέλη του 1959 μέχρι και σήμερα έχουν συμβεί τόσα πολλά ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, με την Τούμπα να παραμένει το ελληνικό γήπεδο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» έχουν υποστεί τις περισσότερες. Συμεωνίδης και Κατηκαρίδης ήταν οι σκόρερ του ΠΑΟΚ στην πρώτη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στις 22/11/1959, Γιουσέφ Ελ Αραμπί ο σκόρερ στην περσινή τελευταία μονομαχία στην Τούμπα! Μεγάλα ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο που άφησαν τη δική τους σφραγίδα στο χρόνο...

Νίκη τίτλου στην καυτή Τούμπα!

Το 1976 ήταν η χρονιά του ΠΑΟΚ! Τον Ιανουάριο του 1976, ο θρίαμβος με 4-0 μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» έμοιαζε με την πιο βαριά πιστοποίηση, ότι στο τέλος του Μαραθωνίου ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα σήκωνε για πρώτη φορά την κούπα του πρωταθλητή. Ο οραματιστής Μαγυάρος, Γκιούλα Λόραντ, είχε χτίσει μια ομάδα που μαζί με την εντυπωσιακή ΑΕΚ ήταν οι κορυφαίες του πρωταθλήματος. Η Ενωση ήταν «κολλημένη» πίσω από τον ΠΑΟΚ, με τη διαφορά να είναι στους δύο βαθμούς. Μέσα σε μια εβδομάδα όλα θα ξεκαθάριζαν. Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχόταν τη Δευτέρα του Πάσχα, 26 Απριλίου, τον Ολυμπιακό και την Κυριακή 2 Μαϊου, την ΑΕΚ. Δύο ντέρμπι – φωτιά που θα έκριναν τον πρωταθλητή.

Ο Ολυμπιακός είχε εσωτερικά προβλήματα και κάποιοι παίκτες τόνιζαν πως δεν ήθελαν να αγωνιστούν εναντίον του ΠΑΟΚ. Ο Λόραντ ήξερε και το είπε στους δικούς του παίκτες, ότι σε όποια κατάσταση και να ήταν ο Ολυμπιακός θα παρουσιαζόταν παθιασμένος για θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς, προηγήθηκαν μόλις στο 13ο λεπτό με το αυτογκόλ του Κούλη Αποστολίδη, σε μια προσπάθεια να αποκρούσει το πλασέ του Μάικ Γαλάκου. Ωστόσο, στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Παναγιώτης Κερμανίδης και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, έκανε το παιχνίδι της ζωής του! Μέσα σε δέκα λεπτά (27’ – 36’) κατάφερε να σκοράρει το γκολ με το οποίο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1, ενώ δημιούργησε το δεύτερο «ασπρόμαυρο» τέρμα, που πέτυχε ο Σαράφης. Στο τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ… κρύφτηκε η μπάλα! Κούδας και Γκουερίνο συνδυάστηκαν μοναδικά, πριν ο Βραζιλιάνος νικήσει τον Παναγιώτη Κελεσίδη. Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη που ήθελε και μια εβδομάδα αργότερα θα σφράγιζε την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου με τη νίκη 1-0 επί της ΑΕΚ.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ στην bwin! |21+

Οταν η ομάδα του Μπλαχίν έσπασε κατάρα 23 ετών!

Σε μια πολύ περίεργη συγκυρία, το 1992 ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ήρθαν αντιμέτωποι τρεις φορές μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Ανάμεσα στους διπλούς τελικούς του κυπέλλου υπήρχε και ο αγώνας πρωταθλήματος στην Τούμπα. Σε επτά ημέρες οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν δύο άθλους: στέφθηκαν κυπελλούχοι Ελλάδας κι έσπασαν την παράδοση που τους ήθελε «να χάνουν απ’ τα Τέμπη» επί 23 ολόκληρα χρόνια κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Η ατμόσφαιρα... ηλεκτρισμένη στις κερκίδες και με το που εμφανίστηκαν (κάπου κοντά στο 40ο λεπτό!) οι περίπου 1.500 οπαδοί του Ολυμπιακού έγινε ο κακός χαμός. Η ομάδα του Ολεγκ Μπλαχίν είχε δείξει από τον πρώτο τελικό ότι «έχει πάρει τον αέρα» του ΠΑΟΚ, που είχε ως υπηρεσιακό προπονητή τον Γιάννη Γούναρη. Ο Μπλαχίν, έχοντας στο νου του τον δεύτερο τελικό, άφησε βασικότατους ποδοσφαιριστές (Τσαλουχίδης, Προτάσοφ, Τσιαντάκης, Λιτόφτσενκο) εκτός ενδεκάδας, με τους ερυθρόλευκους να προηγούνται στο 42ο λεπτό με την απευθείας εκτέλεση του Ηλία Σαββίδη. Η κερκίδα των λιγοστών ΠΑΟΚτσήδων χρέωσε ως υπεύθυνο για εκείνο το γκολ τον Τόντσι Γκάμπριτς, με τον Κροάτη τερματοφύλακα να ζητάει στον ημίχρονο την αντικατάστασή του από τον Γούναρη επικαλούμενος «ψυχολογικό πρόβλημα», ενώ ο ίδιος ο προπονητής του ΠΑΟΚ αποκάλυψε, ότι «τέσσερις παίκτες ζήτησαν αλλαγή, επικαλούμενοι τραυματισμούς». Στο 53΄ο Γιώργος Βαϊτσης σφράγισε ουσιαστικά τη νίκη για τους «ερυθρόλευκους», καθώς ούτε το γκολ του Κώστα Λαγωνίδη στο 75ο λεπτό άλλαξε και πολλά… Υστερα από 23 χρόνια, παρά τέσσερις μήνες, 19 ήττες και δύο ισοπαλίες, ο Ολυμπιακός έφευγε και πάλι νικητής από την Τούμπα!

Οταν ο... Φορτούνης έδινε το σύνθημα τίτλου!

Μια καθηλωτική παράσταση στην καυτή Τούμπα, μια πρόβα τίτλου από τον Οκτώβριο (04/10/2015)! Ο... σεληνιασμένος Κώστας Φορτούνης με δύο ασίστ και ο Ρομπέρτο με υπέροχες αποκρούσεις χάρισαν στον Ολυμπιακό τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-0. Ο Ντουρμάζ από αριστερά και ο Κώστας Φορτούνης από τον άξονα δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» είχε 57% κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να φανεί επικίνδυνος για την αντίπαλη εστία! Με τη συμπλήρωση 27 λεπτών, ο... απίθανος Φορτούνης τροφοδότησε τον Μπράουν Ιντέγε, εκείνος "άδειασε" ιδανικά τον Ρικάρντο Κόστα και με το εξωτερικό νίκησε τον Ρόμπιν Όλσεν, παγώνοντας το γήπεδο της Τούμπας.

bwin: Aπόδοση 7.50 να σκοράρει ο Φορτούνης και να επικρατήσει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι | 21+

Ο Φορτούνης πιστοποιούσε την εξαιρετική περίοδο που βρισκόταν, κάθε ενέργειά του βοηθοήσε τους Πειραιώτες και στο 36' ήρθε η δεύτερη ασίστ! Υπέροχη εκτέλεση κόρνερ, συστημένη η μπάλα στον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος με κεφαλιά διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του. Ο ΠΑΟΚ τα έπαιξε όλα για όλα, πίεσε με τον Γκάρι Ροντρίγκες, αλλά όποτε χρειάστηκε, ο Ρομπέρτο ήταν εκεί και με τρεις σπουδαίες επεμβάσεις δεν άφησε τον «Δικέφαλο» να μπει στο κόλπο! Η αποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού, η ποιότητα των Φορτούνη, Ρομπέρτο και η ψυχραιμία των Πειραιωτών σε μια καυτή Τούμπα έδωσαν ένα διπλό... τίτλου! Ο Ολυμπιακός πετύχαινε την έκτη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα κι έδειχνε πως η σεζόν ήταν δική του!


Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές!

Στις 10 Φεβρουαρίου 2019, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στη φλεγόμενη Τούμπα τον Ολυμπιακό με το βλέμμα στον τίτλο. Είχαν περάσει 34 χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση. Η δίψα για πρωτάθλημα ήταν τεράστια και το ντέρμπι με τους Πειραιωτες θεωρήθηκε ένα ιστορικό ραντεβού! Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέμεινε στη γνωστή συνταγή του 4-2-3-1 με τον Άκπομ στην κορυφή της «ασπρόμαυρης» επίθεσης. Στον αντίποδα, ο Μαρτίνς ήξερε πως ήταν το τελευταίο χαρτί για αντεπίθεση, μιας και η διαφορά ήταν στο -6. Ο Πορτογάλος παρέταξε κι αυτός σύστημα 4-2-3-1 με τον Γκερέρο μοναδικό προωθημένο. Η... φωτιά στην Τούμπα μπήκε νωρίς, πολύ νωρίς, στο 3ο λεπτό και την έβαλε ο αρχηγός!

Πού θα κάτσει η μπίλια στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Ο «κάπτεν» του «Δικεφάλου» είχε όλο το χώρο, κοντρόλαρε και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σα. Οι «Ερυθρόλευκοι» έκαναν το λάθος να ρισκάρουν γρήγορα και το... πλήρωσαν. Δεν είχε συμπληρωθεί το 20ο λεπτό, ο Ζαμπά έκανε την σέντρα στον Άκπομ, αυτός γύρισε με το κεφάλι στον Μπίσεσβαρ που μόνος του πλάσαρε σε κενό τέρμα έκανε το 2-0! Απάντηση; Καμία... Στο 83' ο Άκπομ έγραψε τον επίλογο του ντέρμπι βάζοντας φαρδιά την υπογραφή του: Εκτέλεσε τον Σα για το 3-0 και έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στις κερκίδες της Τούμπας, που δεν κόπασαν ούτε όταν ο Ποντένσε στο 88’ από κοντά μείωσε σε 3-1! Ο ΠΑΟΚ εκτόξευε τη διαφορά στους εννέα βαθμούς και ο τίτλος επέστρεφε στην Τούμπα.


Η ματσάρα της Τούμπας με τα πέντε γκολ!

Αυτή ήταν ματσάρα, αυτή ήταν ανατροπή, αυτό ήταν ένα παιχνίδι (4 Μαρτίου 2020) που δε θα ξεχαστεί ποτέ! Πρώτος ημιτελικός κυπέλλου και το ξεκίνημα του Ολυμπιακού ήταν... εξωπραγματικό. Με το… καλησπέρα η ομάδα του Μαρτίνς άνοιξε το σκορ. Με μια από τις γνωστές του ασίστ, ο Βαλμπουενά σέρβιρε την μπάλα στο κεφάλι του Χασάν για το 0-1. Το χρονόμετρο έδειχνε μόλις το 3ο λεπτό. Η άμυνα του ΠΑΟΚ έμπαζε από παντού και στην επόμενη επίσκεψη τους οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 0-2 με τον ίδιο τρόπο, αλλά διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Σέντρα ο Τσιμίκας, προβολή ο Γκιγιέρμε και αυτογκόλ ο Ελ Καντουρί. Όλα αυτά στα πρώτα οκτώ λεπτά!

bwin: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Η Τούμπα... έβραζε, ο κόσμος έστειλε το δικό του μήνυμα στους παίκτες που αντέδρασαν στο λήθαργο! Μέσα σε δυο λεπτά (10ο και 12ο) ήρθε η ανατροπή! Ο Πέλκας πέτυχε το 1-2 και ο Μίσιτς με γκολάρα το 2-2! Ολα άρχιζαν από την αρχή! Ένταση, πάθος, αψιμαχίες, κίτρινες κάρτες (2-3). Πραγματικό ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός απείλησε με τα σουτ του Καμαρά και του Γκιγιέρμε και άγγιξε το 2-3 με την κεφαλιά του ανενόχλητου Σισέ (45’) προτού οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια. Ο Σισέ ήταν μοιραίος με ακόμα μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία, ο Γκιγιέρμε είχε δοκάρι, αλλά ο ΠΑΟΚ το γκολ! Ο Σεμέντο έκανε χέρι και ο Πέλκας από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το 3-2! Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε από το ναδίρ στο ζενίθ, αλλά όπως αποδείχθηκε στον επαναληπτικό δεν ήταν αρκετό, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 2-0 και να αφήνει εκτός συνέχειας τον Κυπελλούχο.

[Ad]

21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.

 

Τελευταία Νέα