ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Oι «ψυχάρες» και οι γκολάρες! (Infographics & poll)

Gazzetta team
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Oι «ψυχάρες» και οι γκολάρες! (Infographics & poll)

bet365

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε ένα ματς αποδείξεων και εμείς θυμόμαστε τέσσερα πρόσωπα που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στο μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος!

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό είναι αυτό που ξεχωρίζει από την 11η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο για τους δυο. Κίνητρο, δεν αποτελεί μόνο το βαθμολογικό κομμάτι, αλλά και το ψυχολογικό!

Στα 25 τελευταία μεγάλα ματς πρωταθλήματος με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη, η ΑΕΚ μετρά έξι νίκες, έντεκα ισοπαλίες και οκτώ ήττες. Παράλληλα, η Ενωση καλείται να αντιδράσει στον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Europa League, εκεί όπου παρουσίασε ένα άσχημο αγωνιστικά πρόσωπο.

Στον αντίποδα, έπειτα από την ήττα από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με καλή εμφάνιση απέναντι στον Παναιτωλικό. Εξάλλου, το Τριφύλλι θέλει νίκη και για ψυχολογικούς λόγους, αφού στα 17 τελευταία ματς με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη μετρά τέσσερις νίκες, επτά ισοπαλίες και έξι ήττες ! Ενα μεγάλο ντέρμπι (06/12) στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου οι προσωπικότητες θα κάνουν τη διαφορά. Η ιστορία τους είναι πλούσια από ποδοσφαιριστές που έκαναν το ΟΑΚΑ ή το Νίκος Γκούμας να πάρουν... φωτιά. Υπάρχουν στιγμές που δεν θα ξεχαστούν ποτέ!

Πού θα κάτσει η μπίλια στο AEK - Παναθηναϊκός; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

To απίθανο παιχνίδι του Νίνη!

18 Φεβρουαρίου 2007, ο Παναθηναϊκός έδινε μια μοναδική παράσταση στο ΟΑΚΑ καθηλώνοντας με την εμφάνισή του. Η ομάδα του Μουνιόθ έκανε το δικό της πάρτι απέναντι στην ΑΕΚ επικρατώντας με 4-1 και σπάζοντας παράλληλα μια... κατάρα οκτώ ετών χωρίς νίκη εκτός έδρας με την Ενωση. Ηταν η μεγαλύτερη σε έκταση επιτυχία κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» στην ιστορία της Α΄ Εθνικής (η προηγούμενη 0-3 το 1987). Μάλιστα, η νίκη είχε μεγαλύτερη αξία, αφού μερίδιο είχε ένας 16χρονος, ο Σωτήρης Νίνης. Ο Μουνιόθ τον εμπιστεύθηκε και ο μικρός τον δικαίωσε! Δυο ασίστ και μια γκολάρα για τον Νίνη που σφράγισε με το όνομά του το πρώτο ντέρμπι! «Κόουτς, είμαι τέρμα αγχωμένος». Εκείνος που φυσικά είχε μάθει τα νέα, μου απαντά: «Μπες και παίξε αυτό που ξέρεις και μη φοβάσαι. Δεν θα σου πει κανένας τίποτα.Είχα ανεμελιά και μηδενική αίσθηση κινδύνου και μου έβγαιναν όλα» θυμάται ο El Nino!


bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. |21+


Tι έβαλες ρε Τσάνκο!

Τον Λούι Τσάνκο τον θυμάστε; Φόρεσε τα κιτρινόμαυρα τη σεζόν 2005/06 και κανείς οπαδός της ΑΕΚ δεν θα τον ξεχάσει όσα χρόνια και να περάσουν. Ο λόγος; Το απίθανο γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό! Στις 23 Οκτωβρίου 2005 η Ένωση φιλοξένησε τους "πράσινους" στο ΟΑΚΑ και το... βαρετό 0-0 θα το «ξέχναγε» και η ιστορία! Ωστόσο, στο 85’ ο Λυμπερόπουλος έβαλε... φωτιά πετυχαίνοντας το 1-0. Δυο λεπτά αργότερα η μπάλα έφτασε στον Τσάνκο, ο Σουηδός ήταν στο κέντρο, αλλά με αυτοπεποίθηση... Ζλάταν εξαπέλυσε ένα απίθανο σουτ κι έγραψε το όνομά του για πάντα στο μυαλό των κιτρινόμαυρων. Δεν ήταν γκολ τίτλου, ήταν όμως ένα από τα καλύτερα που έχουν επιτευχθεί σε ντέρμπι. Ο Βασίλης Λάκης έβαλε το ...κερασάκι στην τούρτα της νίκης της ΑΕΚ διαμορφώνοντας το 3-0.

«Η μεταγραφή μου στην ΑΕΚ αποτελεί την καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Είναι κάτι που και εγώ και η γυναίκα μου δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Δεν είναι μόνο το γκολ με τον Παναθηναϊκό, είναι πολλές στιγμές που ξεχωρίζω. Το σπουδαιότερο όμως που συνάντησα στην ΑΕΚ ήταν ο προπονητής Φερνάντο Σάντος. Για μένα ήταν... θεός του ποδοσφαίρου! Ο μεγαλύτερος δάσκαλος που έχω συναντήσει», έλεγε στη συνέχεια ο μεγάλος πρωταγωνιστής.


Όταν ο Καραγκούνης έδειξε το ποδοσφαίρο που θέλουμε!

Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε και παρουσίες σαν αυτή του Καραγκούνη μας κάνει να το λατρεύουμε. Γιώργος Καραγκούνης και Νίκος Λυμπερόπουλος δέθηκαν στους πράσινους και η φιλία τους δεν «χάλασε» ούτε όταν ο Καλαματιάνος άφησε τον Παναθηναϊκό και φόρεσε τα κιτρινόμαυρα. Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ και στο 81’ της αναμέτρησης, ο Γιώργος Καραγκούνης έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έφυγε στην αντεπίθεση με τον Λυμπερόπουλο να τον ανατρέπει από πίσω με ένα σκληρό φάουλ. Ο Σπάθας ήταν έτοιμος να δώσει την κίτρινη κάρτα στον επιθετικό της ΑΕΚ, ωστόσο ο «Κάρα» προέβη σε μια κίνηση που δε συνηθίζεται στα ελληνικά, αλλά ούτε και στα γήπεδα του υπόλοιπου πλανήτη. Με χαρακτηριστικές κινήσεις έκανε νόημα στον Σπάθα να μην δώσει την κάρτα . "Ναι, είναι φάουλ, αλλά άσε την κάρτα", φωνάζει στον διαιτητή με την ειλικρίνεια που τον έκανε να ξεχωρίζει. Ο κόσμος δεν ξέχασε την ενέργεια του Καραγκούνη, παρότι ο διαιτητής έβγαλε την κάρτα από το τσεπάκι του.

To AEK - Παναθηναϊκός παίζει στη bwin με ενισχυμένες αποδόσεις και νέες αγορές! |21+


Τι να πουν και οι... λάσπες στον Νικολαΐδη

Ψυχάρα ο Καραγκούνης, αλλά το ίδιο ισχύει και για τον Ντέμη Νικολαΐδη. Μαχητής από τους λίγους, σε κάθε συνθήκη. Ακόμα και στις λάσπες! Ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκού στο βούρκο του «Νίκος Γκούμας» το 2001. Ο φορ της Ενωσης υποδέχθηκε την 35άρα, συστημένη και μάλιστα, με το δεξί πόδι (!), μπαλιά του Τσιάρτα. Με κεφαλιά «ψαράκι» άφησε άγαλμα τον Νικοπολίδη, γράφοντας το 2-0 για την ομάδα του. Ο Ντέμης έφυγε πανηγυρίζοντας προς τον πάγκο της ΑΕΚ, δείχνοντας στους συμπαίκτες τους να πάνε όλοι εκεί. Οι περισσότεροι έπεσαν πάνω στον Σάντος –με πρώτο τον Ντέμη βέβαια- και του αφιέρωσαν το γκολ και τη διαφαινόμενη νίκη. Μία εβδομάδα μετά την ήττα-σοκ από τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή, η ΑΕΚ απαντούσε με μια μεγάλη νίκη, στην οποία θα προστίθεντο άλλες πέντε, γεγονός που θα επέτρεπε στην ομάδα του Σάντος να φτάσει στα Χριστούγεννα με +5 από τον Ολυμπιακό.

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Loading...

 

Τελευταία Νέα