Ζιρές στο gazzetta.gr: «Φαβορί ο Ολυμπιακός, σε μεταβατική περίοδο η Μαρσέιγ»

Ζιρές στο gazzetta.gr: «Φαβορί ο Ολυμπιακός, σε μεταβατική περίοδο η Μαρσέιγ»

bet365

O θρυλικός Αλέν Ζιρές από τους κορυφαίους Γάλλους παίκτες γενιάς του, καταθέτει στο gazzetta.gr την άποψη του για το Ολυμπιακός-Μαρσέιγ, τον Βαλμπουενά, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι πρωταθλητές Ελλάδας θα πρέπει να «χτυπήσουν» τους «Φωκαείς».

«Δεκάρι» παλαιάς κοπής, από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη την δεκαετία του '80. Φαντεζί, αρχοντικός, εγκεφαλικός πλέι-μέικερ με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, μαγική ντρίμπλα και συνεχείς προσποιήσεις στο παιχνίδι του. Ο 68χρονος Αλέν Ζιρές, αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής στη Γαλλίας τρεις φορές (1982, το 1983 και το 1987), ενώ χαρακτηρίστηκε ως «νέος Κοπά».

Εκπροσώπησε τους «Τρικολόρ» στα Μουντιάλ 1982 (4η θέση), 1986 (τρίτη θέση), ενώ έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης το 1984 συνθέτοντας το «Μαγικό Τετράγωνο» από κοινού με τους Πλατινί, Τιγκανά και Λουίς Φερναντέζ.

Ο Αλέν Ζιρές σε συλλογικό επίπεδο έκανε τεράστια καριέρα στην Μπορντό όπου αγωνίστηκε για 16 χρόνια (1970-86) σκοράροντας 158 γκολ σε 519 ματς, ενώ πέρασε και από την Μαρσέιγ (1986-88). Εδώ και 25 χρόνια ακολουθεί καριέρα προπονητή έχοντας εργαστεί σε Τουλούζ, Παρί Σεν Ζερμέν, Ραμπάτ, αλλά και στις εθνικές Γεωργίας, Γκαμπόν, Μάλι, Σενεγάλης και Τυνησίας.

Ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός μίλησε στο gazzetta.gr για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μαρσέιγ.

Ο Αλέν Ζιρές στάθηκε στην εμπειρία του Ολυμπιακού στο Champions League, τον Ματιέ Βαλμπουενά, ενώ ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να παραταχθεί η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προκειμένου να ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα.

«Αρχικά είναι πολύ σημαντικό το εάν θα παιχθεί με κόσμο ή όχι το ματς. Ο κόσμος δίνει άλλη ώθηση ειδικά σε τέτοια γήπεδα όπως είναι το Γ. Καραϊσκάκης. Η Μαρσέιγ αυτήν την περίοδο είναι σε μία μεταβατική περίοδο, αλλά διαθέτει στο ρόστερ της, αρκετούς ποιοτικούς παίκτες από τους οποίους περιμένει περισσότερα. Και οι δύο αντίπαλοι είναι έμπειροι και μαθημένοι στην Ευρώπη σε τέτοιου είδους ματς».

Ο πολύπειρος τεχνικός χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως φαβορί της αναμέτρησης.

«Θα έλεγα τον Ολυμπιακό φαβορί κυρίως λόγω έδρας. Ακόμα και χωρίς κόσμο έχει ελαφρύ προβάδισμα. Είναι όμως μια εντελώς διαφορετική διοργάνωση πλέον. Είναι δηλαδή σαν ένα μίνι τουρνουά. Κάθε εβδομάδα υπάρχει αγωνιστική και είναι διαφορετικά τα δεδομένα πλέον. Η Μαρσέιγ ωστόσο όπως έχει δείξει και στο γαλλικό πρωταθλημα, εκτός έδρας δεν μπορεί να υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού».

Ο άλλοτε άσος των Μπορντό, Μαρσέιγ και εθνική Γαλλίας κατέθεσε την δική του άποψη για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να παραταχθεί ο Ολυμπιακός.

«Θα πρέπει να είναι δημιουργικό το παιχνίδι του Ολυμπιακού και να μην περιμένει την Μαρσέιγ. Οφείλει να φτιάξει ρυθμό και να προσπαθήσει να ελέγξει το τέμπο του παιχνιδιού. Θα έχει απέναντί του έναν καλό και ποιοτικό αντίπαλο με καλή οργάνωση, σωστές μεταβιβάσεις και καλή κυκλοφορία. Θέλει ακρίβεια, προσοχή και καλή οργάνωση από πλευράς του Ολυμπιακού για να έχει πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης».

Ο Αλέν Ζιρές δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ρόλο του Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος διάγει περίοδο δεύτερης νεότητας στους πρωταθλητές Ελλάδας.

«Ναι φυσικά είναι πολύ σημαντικός ο Βαλμπουενά και είναι μάλιστα πρώην παίκτης της Μαρσέιγ. Ξέρω ότι τα πήγε πολύ καλά στον Ολυμπιακό. Στη Μαρσέιγ δεν ήταν το ίδιο εύκολο για αυτόν. Θα είναι σίγουρα ένα ξεχωριστό παιχνίδι για τον Ματιέ και μένει να δούμε πως θα το διαχειριστεί».

Δείτε τον σπουδαίο Αλέν Ζιρές εν δράσει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα