Λάτσιο: Ζητάει 50.000 ευρώ από άτακτους οπαδούς της ως αποζημίωση!

Λάτσιο: Ζητάει 50.000 ευρώ από άτακτους οπαδούς της ως αποζημίωση!

Gazzetta team
Λάτσιο: Ζητάει 50.000 ευρώ από άτακτους οπαδούς της ως αποζημίωση!

bet365

Ο σύλλογος της Ρώμης απαιτεί αποζημίωση για χαμένα έσοδα απ' όσους «έκλεισαν» μια εξέδρα σε παιχνίδι με την Σέλτικ για το Europa League

Ο όρος «12ος παίκτης» για τους φιλάθλους δεν χρησιμοποιείται κατά κόρον μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Η σχέση φιλάθλων και ομάδων, όμως, είναι αμφίδρομη. Και γι' αυτό δεν είναι υπόλογη μόνο η ομάδα όταν δεν παίζει ωραία μπάλα, αλλά και οι οπαδοί, όταν ξεπερνούν τα εσκαμμένα.

Στις 3 του περασμένου Οκτωβρίου, σε αγώνα της Λάτσιο με την Ρεν στο «Ολίμπικο» για την φάση ομίλων του Europa League (για την ιστορία, οι Λατσιάλι νίκησαν 2-1 με ανατροπή), οπαδοί των γηπεδούχων εντοπίστηκαν να χαιρετούν φασιστικά.

Η UEFA δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και, ως τιμωρία προς τον ρωμαϊκό σύλλογο (γνωστό για τις ακροδεξιές προτιμήσεις μεγάλης μερίδας φανατικών οπαδών του), έκλεισε μια από τις εξέδρες στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι (με την Σέλτικ, στις 7 Νοεμβρίου).

Δύο μήνες αργότερα, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση, η Λάτσιο πέρασε στην (πρωτοφανή) αντεπίθεση. Έστειλε, λοιπόν, ονομαστική επιστολή στους οπαδούς που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι γι' αυτή την τιμωρία και τους ζητάει να της επιστρέψουν 50 χιλιάδες ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στα χαμένα έσοδα λόγω της συγκεκριμένης τιμωρίας!

«Από την καταγραφή των οργάνων της UEFA και της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε ότι είστε υπεύθυνος για συμπεριφορές που επέφεραν ζημιά που υπολογίζεται στα 50 χιλιάδες ευρώ. Γι' αυτό σας προσκαλούμε να έρθετε σε επαφή με τον σύλλογο για να συμφωνηθεί ένας τρόπος αποζημίωσης» αναφέρει η εν λόγω επιστολή.

Ο Κλαούντιο Λοτίτο είχε δηλώσει τότε ότι οι υπεύθυνοι έχουν ταυτοποιηθεί και θα τιμωρηθούν. Ο πρόεδρος της Λάτσιο το είπε και, όπως φαίνεται από την επιστολή, το κάνει κιόλας!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα