Φαν Ντάικ: Ο γίγαντας που... απλώνει τα εκατομμύρια στο χορτάρι (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Φαν Ντάικ: Ο γίγαντας που... απλώνει τα εκατομμύρια στο χορτάρι (pics & vids)

bet365

Ο Λόβρεν θεωρεί πως το 'χει τερματίσει, ο Ράμος έχει το ύφος που... φωνάζει «είμαι ο καλύτερος», ωστόσο, ο Φαν Ντάικ κάνει την πιο σωστή δουλειά και ίσως θα έπρεπε να θεωρείται αυτή τη στιγμή ο πιο αποτελεσματικός αμυντικός στην Ευρώπη!

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Είναι ο πιο ακριβός αμυντικός στον κόσμο αυτή τη στιγμή, έπειτα από την αλλαγή... κοσμοθεωρίας από τον Γιούργκεν Κλοπ για τα χρήματα που οφείλουν τα μεγάλα κλαμπ να διαθέτουν για να πάρουν ό,τι καλύτερο μπορεί να προκύψει στις μεταγραφικές αγορές το καλοκαίρι και τον χειμώνα.

Παρ' όλα αυτά, ο Φαν Ντάικ δεν έμεινε στα 84 εκατομμύρια ευρώ που κόστισε, ούτε υπερηφανεύεται που «υποχρέωσε» μια ομάδα να πληρώσει τόσα για να τον κάνει δικό της, ούτε για το γεγονός πως θα μπορούσε κάλλιστα να τονίζει δεξιά κι αριστερά πως η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Ο Ρόναλντ Κούμαν τον εμπιστεύθηκε και για την επίθεση της εθνικής ομάδας της Ολλανδίας, το βράδυ της Δευτέρας σε ένα παιχνίδι που σίγουρα θα περίμενε να του βγει πολύ πιο άνετα, όμως χρειάστηκε αντίδραση και επιμονή από τους «οράνιε» για να πάρουν τον βαθμό με το τελικό 2-2 στα τελευταία λεπτά ώστε να περάσουν εκείνοι στην τελική φάση του Nations League το προσεχές καλοκαίρι στην Πορτογαλία.

Ο Φαν Ντάικ, στο πρώτο γκολ των Γερμανών έχει μια μικρή ευθύνη διότι τρέχει καθυστερημένα πάνω στον Γκνάμπρι – σε σημείο πολύ μακριά από την περιοχή που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επικίνδυνο – και η μπάλα φτάνει στον Βέρνερ που με τρομερό κοντρόλ με το κεφάλι και σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ. Στο δεύτερο τέρμα των «πάντσερ», δεν έχει συμμετοχή... Γενικότερα είχε 90% ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων, 70 ολοκληρωμένες πάσες, κέρδισε 5/9 εναέριες μονομαχίες, τις περισσότερες από κάθε άλλον στο γήπεδο αφού ακόμα κι έτσι είναι κυρίαρχος και καθάρισε 6 δύσκολες φάσεις για την εστία της ομάδας του.

Την εκδίκησή του, θα την έπαιρνε στο 90', όταν βάσει... σχεδίου θα έμενε ψηλά στην επίθεση για να βοηθήσει με τη σωματοδομή του και να έχουν οι παίκτες του Λεβ να αισθάνονται ένα δυνατό και βαρύ κορμί στην περιοχή τους. Το μονοκόματο σουτ που έκανε με το δεξί έπειτα από το γέμισμα από δεξιά, φανέρωσε και την τεχνική του κατάρτιση. Και παρ' όλα αυτά, δεν βγήκε να πει ότι... ναι μεν κάνει λάθη αλλά τα διορθώνει γιατί είναι ένας εκ των κορυφαίων. Ούτε έχει μπει σε διαδικασία ν' ασχοληθεί με άλλους, ούτε ν' ανοίξει κόντρες, ούτε είναι άνθρωπος που θα φανεί «πολύς» με το ύφος του εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η τρομερή πρόοδος των «οράνιε» μπορεί να τον βοηθήσει απίστευτα να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο, όπως το κάνει με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Η κάκιστη περίοδος που πέρασε η εθνική ομάδα της Ολλανδίας απλά τραβούσε άπαντες στον πάτο, όμως, με ξεκάθαρα τα σημάδια της ολικής επαναφοράς από τις «τουλίπες», ο Φαν Ντάικ έχει μονάχα να κερδίσει.

Στο «Άνφιλντ», από την ημέρα που έπαιξε το πρώτο του ματς πρωταθλήματος με τους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ, έχει προσφέρει την καλύτερη αμυντική επίδοση στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης μέχρι και αυτή τη στιγμή!

Μιλώντας μονάχα για αγώνες πρωταθλήματος, αυτή τη στιγμή η Λίβερπουλ έχει 15 τέρματα παθητικό, με την αμέσως επόμενη να είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης που από τις αρχές Νοέμβρη μέχρι και τη διακοπή για το Nations League, έφτασε στα 17 γκολ και έτσι άφησε την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μόνη με την κορυφαία άμυνα τη δεδομένη χρονική στιγμή σε ματς πρωταθλήματος, μέσα στο 2018!

Τρίτη κατά σειρά έρχεται η Γιουβέντους που επίσης έχει δει αντιπάλους της να σκοράρουν 17 φορές, όπως και οι «ροχιμπλάνκος», ενώ, κάτω από τα 20 έχει παραμείνει η Μάντσεστερ Σίτι με τα 19 γκολ παθητικό.

Ομάδες όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν ξεπεράσει τα 30 γκολ εις βάρος τους, ενώ, η «βασίλισσα» είναι πλέον στα 46 τέρματα.

Μοναδικές... παραφωνίες τον τελευταίο καιρό για τον Φαν Ντάικ, είναι το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα όπου η Λίβερπουλ πήγε στο Βελιγράδι και... χάθηκε με το εις βάρος της 2-0, ενώ και τα δυο γκολ παθητικό των Ολλανδών στην αναμέτρηση απέναντι στους υποβιβασμένους Γερμανούς δεν είναι καθόλου θετικό.

Απέναντι στους Σέρβους ο Φαν Ντάικ είχε τον Μάτιπ στο πλευρό του (μονάχα ο Τζο Γκόμες έχει μάθει απ' έξω κι ανακατωτά το παιχνίδι του Ολλανδού), οι δυο τους αδυνατούσαν να συνεργαστούν όπως θα έπρεπε και η μετριότητα της Λίβερπουλ δεν έβρισκε... από πουθενά διέξοδο για να ξεχωρίσει κάποιος, ενώ, ο Κούμαν μπορεί να κρατήσει την τρομερή αντίδραση των «οράνιε» στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τα «πάντσερ» και το σθένος που επέδειξαν για να πάρουν την πρόκριση στα τελικά του Nations League, επιβεβαιώνοντας την βελτίωσή τους.

Ο Φαν Ντάικ, πέτυχε τρομερό γκολ γράφοντας το τελικό 2-2 το βράδυ της Δευτέρας στο Γκελζενκίρχεν και παρέμεινε ταπεινός... Το καλό για εκείνον, μάλλον βρίσκεται ακόμα στην αρχή...

 

Τελευταία Νέα