Η ποδοσφαιρική λογική, αλλά και η ντροπή…

Η ποδοσφαιρική λογική, αλλά και η ντροπή…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta δύο πράγματα για τον Ολυμπιακό με αφορμή το παιχνίδι του με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Δύο παιχνίδια έχει κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού ως υπηρεσιακός προπονητής ο Κόντης. Ένα στη Λάρισα (3-0), όταν ήρθε ο Γκαρθία στη θέση του Λεμονή και ένα την περασμένη Δευτέρα με την Κέρκυρα (5-1), με τον Γκαρθία να έχει φύγει.

Μπορούμε εύκολα να παρατηρήσουμε ότι ο Κόντης ουσιαστικά και στα δύο παιχνίδια, παρά την χρονική απόσταση των τριών και πλέον μηνών από το ένα στο άλλο, έβαλε ουσιαστικά την ίδια ενδεκάδα: Για την ακρίβεια και στα δυο παιχνίδια έπαιξαν εννιά παίκτες (Προτό, Ομάρ, Ένγκελς, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ρομάο, Φορτούνης, Μάριν, Ανσαριφάρντ). Απλά στη Λάρισα ήταν βασικός ο Πάρντο γιατί μόλις είχε κλείσει η μεταγραφή του Μιραλάς, που έπαιξε βασικός με την Κέρκυρα και με την Κέρκυρα έπαιξε ο Νικολάου αντί του τιμωρημένου Σισέ, που ήταν βασικός στη Λάρισα.

Η ιδέα δηλαδή που έχει στο μυαλό του ο Κόντης είναι ξεκάθαρη-πρέπει να παίζει ουσιαστικά αυτή η ενδεκάδα, η θεωρούμενη από πολλούς κι ως η καλύτερη του Ολυμπιακού: Προτό, Ομάρ, Ένγκελς, Σισέ, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ρομάο, Φορτούνης, Μάριν, Ανσαριφάρντ, Μιραλάς. Δεν ξέρω αν αυτή ακριβώς βάλει απόψε, μιας και τους έχει και τους 11 αυτή τη φορά στη διάθεση του, αλλά αυτό που έκανε στα δύο παιχνίδια του στον πάγκο του Ολυμπιακού, σε αυτή την ιδέα παραπέμπει.

Θεωρητικά μάλιστα είναι μία ενδιαφέρουσα ιδέα. Κάπως έτσι, άλλωστε, με ένα πολύ μεγάλο κορμό απολύτως βασικών παικτών, περίπου εννιά σε κάθε ματς, είχε βαδίσει ο Ολυμπιακός μεσούσης της σεζόν, τότε που έκανε τις εννιά σερί νίκες και είχε αποσπαστεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ποιος έκανε την ενδεκάδα στα δύο παιχνίδια που ο Γκαρθία λόγω θέματος υγείας δεν ήταν στον πάγκο και ανέλαβε τη θέση του ο Κόντης, δηλαδή στη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ (1-2) και στο παιχνίδι πρωταθλήματος στο Περιστέρι (2-2), αλλά έχω την εντύπωση ότι και τότε κατά βάση η ιδέα ήταν η ίδια, απλά υπήρχαν αρκετοί απόντες για διάφορους λόγους.

Τέλος πάντων, η λογική του Κόντη έχει ποδοσφαιρική…λογική. Αν θα την εφαρμόσει κι απόψε, ας περιμένουμε να το δούμε. Μόνο που η λογική μίας ενδεκάδας είναι απλά ένα ξεκίνημα για ένα ματς. Πάνω απ΄ όλα μετράει η αποφασιστικότητα με την οποία μπαίνει η ομάδα στο παιχνίδι και το τσαγανό που βγάζουν οι παίκτες. Και με όλο το σεβασμό προς τους παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ξεχάσει ειδικά μακριά από το Καραϊσκάκη τι σημαίνουν αποφασιστικότητα και τσαγανό…

Αρκεί να θυμηθεί κανείς τι έχει γίνει στα τρία τελευταία τους παιχνίδια πρωταθλήματος εκτός έδρας: στην Τρίπολη το σκορ στο Αστέρας-Ολυμπιακός έγινε 1-0 στο 21’…Στο Περιστέρι το σκορ στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός έγινε 1-0 στο 19’…Και στη Λιβαδειά το σκορ στο Λεβαδειακός-Ολυμπιακός έγινε 1-0 στο 4’…Κι ενδιάμεσα, στο ματς Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός μόλις στα 12’ του β΄ ημιχρόνου το σκορ έγινε 1-0…

Τέσσερα γκολ, όλα από κεφαλιές, Ιγκλέσιας, Βασιλακάκη, Νιασέ, Χριστοδουλόπουλου. Κόφτες, δεκάρια, στόπερ, εξτρέμ, όλοι έβαλαν γκολ με κεφαλιά στον Ολυμπιακό. Συγνώμη, αλλά αυτό πρέπει να είναι ντροπή…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.