Παναχαϊκή - ΑΕΚ 2-3

Γιώργος Τσακίρης
Παναχαϊκή - ΑΕΚ 2-3

bet365

Με τον Λαμπρόπουλο να επιστρέφει και τον «Κλώνα» να πετυχαίνει δύο γκολ, η ΑΕΚ επικράτησε 3-2 της Παναχαϊκής. Εκτός ματς Αϊντάρεβιτς και Πατίτο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ήθελε αυτό το φιλικό για να κρατήσει την ομάδα σε ένα ρυθμό και παράλληλα για να δει την κατάσταση κάποιων παικτών του. Ο Ισπανός τεχνικός, προφανώς, έβγαλε τα συμπεράσματα του, όπως έβγαλαν τα δικά τους και αυτοί που παρακολούθησαν το ματς. Ενα ματς, στο οποίο ο Αϊντάρεβιτς είχε ξανά πολύ κακή παρουσία και παρέσυρε και την ομάδα όσο βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο, με τον Πατίτο να τον... ακολουθεί δυστυχώς, αφού ήταν εκτός τόπου και χρόνου, δικαιώνοντας έτσι τον προπονητή για το γεγονός ότι τον έχει εκτός. Από εκεί και πέρα, στα θετικά φυσικά είναι η επιστροφή του Λαμπρόπουλου στη δράση και όπως είναι φυσικό χρειάζεται χρόνος για να βρει ρυθμό, ενώ ήταν καλό για την αυτοπεποίθηση του Κλωναρίδη το γεγονός ότι έβαλε δύο γκολ.

Πάνω από όλους, βέβαια, για ακόμη ένα ματς μπαίνει ο Λιβάια, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο και άλλαξε -σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Αϊντάρεβιτς- όλη την εικόνα της ΑΕΚ προς το καλύτερο, έχοντας και πολύ καλή συνεργασία σε ορισμένες φάσεις με τον Αραούχο. Το κακό με τον Αργεντίνο είναι, απλά, το γεγονός ότι δεν σκόραρε ξανά και αυτό, όπως φάνηκε ορισμένες φορές, του προκαλεί εκνευρισμό. Από εκεί και πέρα, ο Τζανετόπουλος ήταν καλύτερος ως χαφ παρά ως στόπερ ενώ σε ό,τι αφορά τους μικρούς ξεχώρισε ο Βλαχομήτρος επειδή ήταν κινητικός. Κάτι που δεν ήταν, όπως προαναφέραμε, ο Πατίτο. Οσο για το λάθος του τερματοφύλακα Ντούνη στο 2-2, ο Χιμένεθ τον κάλυψε σε απόλυτο βαθμό με όσα είπε μετά την λήξη της αναμέτρησης.

Σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το ματς δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό, πράγμα αναμενόμενο ως ένα βαθμό, με την Παναχαϊκή πάντως να βρίσκει τον δρόμο για τα δίχτυα στο 29', όταν η μπάλα στρώθηκε στον Ελευθεριάδη μετά την προσπάθεια του Τζανετόπουλου να απομακρύνει και με σουτ έγινε το 1-0. Αυτή ουσιαστικά ήταν η μοναδική αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, με το δεύτερο να αρχίζει με αλλαγές για την ΑΕΚ, αφού οι Βινίσιους και Λιβάια αντικατέστησαν τους Βλαχομήτρο και Αϊντάρεβιτς. Αλλαγές και συγκεκριμένα... δέκα (!) έκανε και η Παναχαϊκή, με την Ενωση να λειτουργεί καλύτερα και να χάνει μεγάλη ευκαιρία με την κοντινή κεφαλιά του Αραούχο που απέκρουσε ο Χαλκιάς.

Ενα λεπτό μετά, στο 59', ο Γκάλο με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-1 μετά την σέντρα του Λιβάια και το λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, για να ακολουθήσει στο 69' μεγάλη ευκαιρία της Παναχαϊκής με τον Αποστολόπουλο, έπειτα από το λάθος -καθαρά λόγω έλλειψης ρυθμού- του Λαμπρόπουλου. Οπως και να έχει, στο 76' η σέντρα του Μπακάκη είχε για αποδέκτη -μετά τα λάθη του Χαλκιά και των αμυντικών του- τον Κλωναρίδη για το 1-2, με τον Χιμένεθ να συνεχίζει τις αλλαγές βάζοντας και τους πιτσιρικάδες Τσιβελεκίδη, Μπάμπη και Ντούνη. Ο τελευταίος ήταν αυτός που... χάρισε το 2-2 στον Κυνηγόπουλο στο 81' αλλά η ΑΕΚ δεν επηρεάστηκε από αυτό και στο 85' οι Αραούχο-Λιβάια συνεργάστηκαν ιδανικά, για να δώσει ο Κροάτης την ασίστ στον Κλωναρίδη, ο οποίος έγραψε το τελικό 2-3 με το δεύτερο του γκολ.

Παναχαϊκή (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Πολιμός, Μπουτζίκος, Μακρυδημήτρης, Μπιτσάκος, Φωτάκης, Μουστακόπουλος, Γκίνο (36’ Φουρλάνος), Στεργίδης, Ελευθεριάδης, Μωραΐτης.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας (80’ Ντούνης), Γκάλο, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος (80’ Τσιβελεκίδης), Γιαννούτσος, Σιμόες (80’ Μπάμπης), Αϊντάρεβιτς (46’ Λιβάια), Κλωναρίδης, Πατίτο (57’ Μπακάκης), Βλαχομήτρος (46’ Βινίσιους), Αραούχο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα