Ο Γκαρσία και το φλερτ με τη La Liga

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο Γκαρσία και το φλερτ με τη La Liga

bet365

O Ουρουγουανός προπονητής της Κ20 του ΠΑΟΚ φαίνεται να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της La Liga, αλλά δε δείχνει να βιάζεται για το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από την στιγμή που ο Πάμπλο Γκαρσία έφυγε από την Ισπανία και εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, αλλά το όνομά του συνεχίζει να κάνει γκελ σε πολλές ομάδες της La Liga. Εξ ου και το ενδιαφέρον της Αλαβές πριν η ομάδα της Βιτόρια καταλήξει στη λύση του 61χρονου Ιταλού Τζιάνι Ντε Μπιάζι.

Χιρόνα – Μπαρτσελόνα με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Σουάρες σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Στην Παμπλόνα και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Χώρας των Βάσκων, ο Γκαρσία έχει πολύ καλό όνομα και ευχάριστες αναμνήσεις από το πέρασμα ως ποδοσφαιριστής από την Οσασούνα την τριετία 2002-2005 πριν βρεθεί στη χλιδάτη Μαδρίτη και τους Galácticos της Ρεάλ.

Όταν, λοιπόν, η Αλαβές, που έψαχνε τον αντικαταστάτη του Αργεντινού Λουίς Σουμπέλδια, δε τα βρήκε στο οικονομικό, ούτε με τον Γκουστάβο Πογιέτ, ούτε με τον Χαβιέ Αγκίρε, έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Γκαρσία. Υπήρξαν συζητήσεις με τους εκπροσώπους του στο Σαν Σεμπαστιάν, αλλά τελικά η Αλαβές μετά από πέντε σερί ήττες αναζήτησε την εμπειρία στο πρόσωπο του Ντε Μπιάζι.

Το όνομα του Πάμπλο Γκαρσία υπάρχει σημειωμένο και στις λίστες κι άλλων ισπανικών ομάδων, όπως της Οσασούνα και της Εσπανιόλ, με ανθρώπους τους να έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς στη Θεσσαλονίκη και να έχουν παρακολουθήσει από κοντά αγώνες της Κ20 του ΠΑΟΚ.

Το επόμενο βήμα για τον Ουρουγουανό προπονητή είναι η απόκτηση του διπλώματος UEFA Pro, στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού στην Ισπανία, από την σχολή προπονητών στην Ισπανία.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα