Ρεάλ Μαδρίτης – Μπέτις 0-1

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπέτις 0-1

bet365

Μυθικό διπλό (0-1) από τους Ανδαλουσιανούς στο 94', που άφησαν τη Ρεάλ χωρίς το ρεκόρ σκοραρίσματος και στο -7 από τον κορυφή. Εκπληκτικός αγώνας και κακός στην πρεμιέρα του ο Ρονάλντο.

Βιγιαρεάλ – Εσπανιόλ με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Μπακαμπού σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Εάν δεν ήσουν Ρεάλ, το παιχνίδι ήταν μαγικό. Από τα πιο υπέροχα 0-0 για ουδέτερους. Ετσι κυλούσε, αλλά δεν ήταν καλό να είσαι ούτε Μπέτις. Τουλάχιστον στη δεύτερη περίπτωση θα έπρεπε να είσαι απολύτως υγιής, με τα άγχη σου από την απίστευτη πίεση. Θα μπορούσαν οι Μαδριλένοι να κάνουν και τρίτη διαδοχική γκέλα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»; Πόσο μάλλον από τη στιγμή που αυτή ήταν και η φετινή πρεμιέρα του Κριστιάνο στη La Liga μετά την βαριά τιμωρία του; Κι όμως. Οχι μόνο δεν μπορούσαν να σκοράρουν για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2016, αλλά είδαν τους Ανδαλουσιανούς να βγάζουν όλο το θράσος του ποδοσφαιρικού κόσμου και να τους στήνουν την τέλεια επίθεση στο 94', για να τους κάνουν μυθικό διπλό 0-1.

Το ματς ξεκίνησε με τα αναμενόμενα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι, αλλά η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στους Πράσινους, καθώς με τον Κέιλορ Νάβας εξουδετερωμένο, ο Καρβαχάλ έβγαλε στη γραμμή το σουτ του Καμαράσα. Στο 10΄ήρθε η απάντηση με το τακουνάκι του Κριστιάνο να το βγάζει επίσης στη γραμμή ο Χάβι Γκαρθία. Λιγο αργότερα θα αναλάμβανε δράση ο Αδάν. Ο πορτιέρο της Μπέτις και πρώην της Ρεάλ έκανε τη μεγαλύτερη εμφάνιση της καριέρας του. Πρώτα χρειάστηκε μία τεράστια επέμβαση του Κέιλορ Νάβας (34') στο σουτ του Φαμπιάν και έκτοτε πήρε εκείνος τη σκυτάλη των μεγάλων αποκρούσεων.

22' Μόντριτς, 42' Ισκο δεν μπόρεσαν να τον νικήσουν, ενώ στο 50' ο κακός Ρονάλντο είχε τραγικό τελείωμα για την κλάση του εξ επαφής. Γενικότερα προσπαθούσε, αλλά δεν του έβγαινε και εκνευριζόταν. Οσο περνούσε η ώρα ο Ζινεντίν Ζιντάν έκανε επιθετικές αλλαγές, αλλά πάλι τίποτα. Στο 55' ο Καρβαχάλ από κοντά με προβολή σημάδεψε το αριστερό δοκάρι και στο 74' ο Αδάν κατέβασε τρομερά το απίστευτο εναέριο τακουνάκι του Μπέιλ. Ηταν η φάση του αγώνα πριν το γκολ. Στο 93' ο πορτιέρο της Μπέτις έβγαλε και την κεφαλιά του Μαγιοράλ. Στην εξέλιξη της φάσης οι φιλοξενούμενοι έμειναν ήρεμοι. Κυκλοφόρησαν τέλεια την μπάλα (σ.σ.: γενικότερα στο παιχνίδι το προσπαθούσαν, δίχως να διώχνουν όπου να' ναι), αυτή έφτασε από τον Τέγιο στον Μπαραγάν, που σέρβιρε στον Σανάμπρια, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά ψαράκι το πιο καθυστερημένο γκολ που έχει μπει ποτέ στην ιστορία του εν λόγω γηπέδου.

Κάπως έτσι λοιπόν συνέβη το απίθανο, η Ρεάλ έμεινε για τρία ματς δίχως νίκη στο γήπεδο της (2 ισοπαλίες, μία ήττα), δεν έβαλε γκολ για το 74ο παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις που αναζητούσε ως ρεκόρ και το χειρότερο είναι ότι έμεινε από τόσο νωρίς στο -7 από την κορυφή. Μάλιστα τη μοναδική φορά που ξεκίνησε χωρίς νίκη σε τρία παιχνίδια στη Μαδρίτη (1969-'70), τερμάτισε 4η.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Μαρσέλο (71' Λούκας Βάθκεθ), Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (72' Μαγιοράλ), Ισκο (67΄Ασένσιο), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο

Μπέτις (Κίκε Σετιέν): Αδάν, Μαντί, Φεδάλ, Μπαραγάν, Ντουρμίσι, Χάβι Γκαρθία, Καμαράσα (43' Γκουαρδάδο), Φαμπιάν (79' Χοακίν), Φρανθίς (61' Μπουντεμπούζ), Τέγιο, Σανάμπρια.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα