Παντελίδης: «Έχω πολύ μεγάλο όραμα για τον Αστέρα»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Παντελίδης: «Έχω πολύ μεγάλο όραμα για τον Αστέρα»

bet365

Ο Σάββας Παντελίδης, κατά την παρουσίασή του από τον Αστέρα Τρίπολης έβαλε ψηλά τον πήχη, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το ρόστερ της ομάδας και δηλώνει έτοιμος να... ξεσηκώσει τον κόσμο με τους παίκτες του.

Sportingbet.gr. To παιχνίδι αποκτά άλλο επίπεδο. Ηρθε το νέο Site (21+)!

Τον ενθουσιασμό που χρειάζονται άπαντες στην Τρίπολη είναι έτοιμος να φέρει ο Σάββας Παντελίδης.

Ο νέος τεχνικός των Αρκάδων, αφού αναφέρθηκε στο ρόστερ και στο υψηλό επίπεδο που υπάρχει στην ομάδα, δήλωσε ότι οι στόχοι του είναι ψηλοί.

Συγκεκριμένα είπε:

«Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα και την διοίκηση που με επέλεξε για να αναλάβω την τεxνική ηγεσία. Γνώριζα αρκετά πράγματα για την ομάδα πριν αναλάβω, σχετικά με την οργάνωση της, αλλά όσο είμαι εδώ καθημερινά εκπλήσσομαι προς το καλύτερο. Μπορεί να ακούγεται προς τα έξω η άριστη οργάνωση και οι υποδομές που έχει ο Αστέρας, αλλά πραγματικά πιστέψτε με το επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο από όσα ακούγονται από τους εκτός ομάδας.

Με την έλευση μου εδώ βρήκα ένα πάρα πολύ καλό υλικό αλλά σε μια δύσκολη στιγμή. Ασφαλώς για να αλλάξει η ομάδα προπονητή μεσούσης της σεζόν τα πράγματα δεν είναι καλά, αλλά έτσι συμβαίνει σε κάθε αλλαγή. Ακόμα, το έργο μου είναι δύσκολο καθώς ο προηγούμενος προπονητή έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα και είναι πολύ αγαπητός στο φίλαθλο κοινό του Αστέρα.

Κάθε τέτοια αντικατάσταση προπονητή είναι δύσκολη. Όμως, έχω εμπιστσύνη στον εαυτό μου και στους παίκτες μου, σε όλο το υλικό και φυσικά στη διοίκηση. Το μόνο που θα περιμένω είναι να ξεσηκώσουμε εμείς τον κόσμο για να γίνουμε κάτι καλύτερο όλοι μαζί.

Το δικό μου όραμα για την ομάδα είναι πολύ μεγάλο και φαντάζομαι ότι στο τέλος της χρονιάς θα πετύχουμε τους στόχους μας, τους οποίους δεν μπορούμε να προκαθορίσουμε αλλά είναι πολύ υψηλοί για μένα προσωπικά».

Σε ερώτηση για το πως σκοπεύει να... γυρίσει το διακόπτη στη ομάδα, εφόσον υπάρχει καλό υλικό στην ομάδα, και ερωτηθείς για τα μυστικά με τα οποία θα προσπαθήσει να το κάνει απάντησε:

«Δεν υπάρχει μυστικό στην δουλειά σε τέτοιες περιπτώσεις. Τα παιδιά πρέπει να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να δουλέψουμε όλοι μαζί σκληρά».

Σε ερώτηση για το δύσκολο πρόγραμμα που έχει ο ΑΣΤΕΡΑΣ από εδώ και πέρα σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο απάντησε:

«Δεν φοβάμαι καθόλου και αυτό θα προσπαθήσω να περάσω και στα παιδιά. Είναι παρά πολύ νωρίς για να μπορέσω να βγάλω συμπεράσματα από την δεύτερη μέρα προπονήσεων γιατί ότι εικόνα είχα ως τώρα από την ομάδα ήταν έξω από αυτή. Είναι πολύ εύκολο για έναν προπονητή έξω από την ομάδα να κάνει τον "πονηρό" και να βγάλει συμπεράσματα για το τι φταίει. Σε μια εβδομάδα με δέκα μέρες θα μπορέσω να αξιολογήσω καλύτερα τα πράγματα. Σε πρώτη φάση, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα έξτρα κίνητρο στα παιδιά και να παλέψουμε κάθε παιχνίδι που έρχεται».

Για τη διάθεση των παικτών:

«Υπάρχει διάθεση από τους ποδοσφαιριστές να διατηρήσουμε το κίνητρο ψηλά, όπως συμβαίνει κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή προπονητή σε μία ομάδα».

Για όσα θα προσπαθήσει να αλλάξει άμεσα μέσα στην ομάδα:

«Όταν μια ομάδα βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση τον πρώτο ρόλο παίζει ο ψυχισμός των παικτών. Σε πρώτη φάση θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία των παιδιών ώστε να κερδίσουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση».

Για το αν αποτελεί πρόκληση ο ΑΣΤΕΡΑΣ:

«Ο Αστέρας αποτελεί πρόκληση. Αν σκεφτόμουν ότι σαν προπονητής θα μπορέσω να πετύχω μεγάλα πράγματα ο Αστέρας είναι αυτό ακριβώς που περίμενα. Μια ευκαιρία για να κάνω μεγάλα πράγματα».

SUPERLEAGUE NEWS FEED