Όταν θέλεις και μπορείς

Όταν θέλεις και μπορείς

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Όταν θέλεις και μπορείς

bet365

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την επιστροφή του στην ελίτ. Δεν του τη χάρισε κανείς. Και τίποτα δεν είναι πια, όπως τον περασμένο Απρίλη. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Σλάβια Πράγας – ΑΠΟΕΛ με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Αλωνεύτης σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ναι, είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο. Σε κανέναν δεν αρέσει να μιλά για... ευρώ. Τι να κάνουμε όμως που και στο ποδόσφαιρο έχεις (τις περισσότερες φορές), ότι πληρώνεις. Στην προκειμένη περίπτωση, μια σπουδαία επιστροφή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια κατάκτηση που δεδομένα ανοίγει και άλλο την ψαλίδα του...εσωτερικού. Εκείνη που τέλη Απρίλη έδινε την αίσθηση ότι κλείνει επικίνδυνα.

Ο Ολυμπιακός μόλις έκανε, ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός. Στο 25 της κατάταξης και έτοιμος να στρώσει το σεντόνι στο Φάληρο. Έμαθε από τα περσινά, χειρίστηκε εξαιρετικά τα φετινά και το δικό του... Βαλκανιζατέρ έπειτα από τις στάσεις σε Βελιγράδι και Ριέκα τον στέλνει «πρώτη θέση» στην ελίτ. Για 18η φορά λέει, από το 1997. Μια κλασική ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ μόλις βρήκε το μονοπάτι της επιστροφής. Πως το κατάφερε; Με τον έναν και μοναδικό τρόπο που θα μπορούσε να το κάνει: Με το σχέδιο ενός καταρτισμένου προπονητή απλωμένο στο τραπέζι. Και με το χέρι στην...τσέπη.

Προφανώς ο Μπέσνικ Χάσι πιστώνεται μεγάλο μερίδιο. Αξιολόγησε άμεσα τους παρόντες, υπέδειξε εκείνους που ο ερχομός τους θα έδινε ώθηση. Πήρε γενναίες αποφάσεις χρησιμοποιώντας σχεδόν όλη την τράπουλα που βρέθηκε στα χέρια του.

Έχτισε με ρεαλισμό όπως θα έκανε αν κρατούσε ακόμη το τιμόνι της Άντερλεχτ. Τίποτε δεν θα ήταν το ίδιο όμως, αν δεν κατέφθαναν εντός του χρονοδιαγράμματος οι ενισχύσεις τύπου Οφόε, Καρσελά, Ζιλέ κλπ. Αν οι πρωταθλητές δεν έκλειναν τα αυτιά τους σε εξωφρενικά ποσά για την πώληση του Ρέτσου. Αν δεν έμεναν στη βάση τους ο Φορτούνης, ο Σεμπά, τα βαριά συμβόλαια του Μάριν και του Ρομαό. Αν δεν επέστρεφε ο Ομάρ, ο Πάρντο κλπ. Τα.. ευρώ που λέγαμε στον πρόλογο.

Δεν ήταν μόνο ο προπονητής. Ήταν και η διοίκηση που τον επέλεξε αλλά και κυρίως που τον εμπιστεύθηκε απόλυτα. Ήταν η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να ανέβει αρκετά το μπάτζετ, σε μια παράξενη συγκυρία καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα απόνερα του περσινού αποκλεισμού. Ήταν ο τρόπος που λειτούργησε συνολικά το κλαμπ το τελευταίο δίμηνο. Ο τεχνοκράτης Ολυμπιακός που και θέλει αλλά και που μπορεί. Σήμερα λοιπόν, ο πρωταθλητής υπολογίζει σε 35 εκατ... συν στα έσοδα του. Δεν του τα χάρισε κανείς. Τα κέρδισε.

Μαζί κέρδισε και την δημιουργία μιας νέας ομάδας με λύσεις, τόσο όσο, για να συνεχίσει τη χρονιά με αξιώσεις. Δεν θα...πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ. Θα διεκδικήσει και πάλι όμως το δικαίωμα να συνεχίσει στα νοκ άουτ του Φλεβάρη. Και θα το κάνει ξέροντας ότι το υλικό του, μπορεί εύκολα να τον διατηρήσει στο Νο 1 της Ελλάδας. Με την ΑΕΛ το Σάββατο στο άδειο Καραϊσκάκη, έπαιξε «η αναπληρωματική ομάδα» όπως την βάφτισε ο Αλέξης Κούγιας. Και το κοντέρ έγραψε 4-1. Με τη Λαμία στη 2η αγωνιστική θα είναι σε θέση να αγωνιστούν και οι...βασικοί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής