Να βάλει ξανά το κοστούμι του Panathinaikos!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Να βάλει ξανά το κοστούμι του Panathinaikos!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την μεγάλη ανάγκη του Παναθηναϊκού να ζήσει απόψε κόντρα στην Μπιλμπάο μία νύχτα από το ένδοξο παρελθόν του!
Από εκείνο το απίθανο βράδυ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ τον Φεβρουάριο του 2010. Από εκείνη την επική ανατροπή απέναντι στην Ρόμα, με τον Τζιμπρίλ Σισέ να «καρφώνει» στο φινάλε τους Ιταλούς, να σηκώνει στον αέρα την Καλογρέζα διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 και να στέλνει το μήνυμα ενόψει της ρεβάνς στο Ολίμπικο, εκεί όπου το «τριφύλλι» έγραψε μία από τις πιο ένδοξες προκρίσεις της μοναδικής και αξεπέραστης ευρωπαϊκής του ιστορίας. Μίας ιστορίας που όλοι οι υπόλοιποι μπορούν μόνο να ονειρευτούν!
Από τότε έχουν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια. Ένας ποδοσφαιρικός… αιώνας! Από τότε, ο Παναθηναϊκός έχει να κάνει μια πραγματικά μεγάλη νίκη, απέναντι σε έναν πραγματικά σπουδαίο και σημαντικό αντίπαλο. Η Ρόμα ήταν το τελευταίο κλαμπ πρώτης γραμμής(σπουδαία ήταν και η νίκη 2-1 επί της Μπριζ με παίκτη λιγότερο αλλά οι Βέλγοι δεν είναι ομάδα από top πρωτάθλημα) που υπέταξε μπροστά στο κοινό του ο Παναθηναϊκός και νίκες απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους μπορούν να ξαναποτίσουν την φανέλα του συλλόγου με την ευρωπαϊκή αύρα των προηγούμενων δεκαετιών.
Η Αθλέτικ είναι ένα σημαντικό εμπόδιο για την είσοδο στους ομίλους του Europa League αλλά παράλληλα αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό του Μαρίνου Ουζουνίδη να βάλει στην ευρωπαϊκή «στολή» ένα παράσημο απόψε στην Λεωφόρο που θα του δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει με καλές πιθανότητες την υπέρβαση απέναντι στους Ισπανούς που σαφώς αποτελούν μία πιο ποιοτική ομάδα αλλά όχι και το «φόβητρο»!
Ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός έχει μεγάλη ανάγκη να ζήσει απόψε στο σπίτι του, μία νύχτα από εκείνες που ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στις ευρωπαϊκές του περιπέτειες κατά το παρελθόν. Έχει μεγάλη ανάγκη να ζεστάνει ακόμη περισσότερο τον κόσμο του, ο οποίος από την οργή στις αρχές του καλοκαιριού, έχει περάσει στην φάση της ελπίδας βλέποντας την δουλειά του Μαρίνου και τις αξιόλογες μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Έχει μεγάλη ανάγκη να φωνάξει στην ποδοσφαιρική Ευρώπη «επιστρέφουμε»…
Φυσικά, η αποστολή του Παναθηναϊκού μόνο εύκολη δεν θα είναι. Η Μπιλμπάο είναι ένα εξαιρετικό σύνολο αλλά μακριά από την χώρα των Βάσκων αντιμετωπίζει προβλήματα. Αυτό απέδειξε ο περυσινός αποκλεισμός από το ΑΠΟΕΛ, αυτό απέδειξε το 1-1 στο Βουκουρέστι με την Ντιναμό και το «τριφύλλι» θα πρέπει να κάνει αυτό που ακριβώς είπε ο Έλληνας τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου.
Να πατήσει το χορτάρι της Λεωφόρου με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη… Panathinaikos! Να μην φοβηθεί ούτε λεπτό τους Βάσκους, να βγάλει τα στοιχεία του παιχνιδιού που είδαμε κόντρα στην Καμπάλα, να κάνει το παιχνίδι του και πρωτίστως να είναι αποτελεσματικός! Η λογική, λέει, πως δεν θα έχει όσες «καθαρές» φάσεις βρήκε κόντρα στους Αζέρους με το τελικό 1-0 να είναι «φτωχό» συγκριτικά με την εικόνα του αγώνα.
Η μισή ευκαιρία, πρέπει να γίνει γκολ απόψε για να μπορέσει το «τριφύλλι» να κάνει το πρώτο βήμα και φυσικά κάθε μικρό λάθος, κάθε μικρή λεπτομέρεια και έλλειψη συγκέντρωσης μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ανασταλτικά.
Τα υπόλοιπα το βράδυ. Και όπως έλεγε και ο θείος μου πριν από αυτά τα παιχνίδια, με την φωνή του ακόμη στα αυτιά μου παρά την απουσία του, «πάμε μωρή Πανάθα»…
Υ.Γ1: Για την στήριξη της ΠΑΕ στον Καλαντζή που αποτελεί τον εκλεκτό του Ολυμπιακού(και της ΝΔ) στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ δεν χρειάζεται να πούμε κάτι αυτές τις μέρες. Τα έχουμε ξαναπεί κατά το παρελθόν, εδώ τα έχουμε γράψει και δεν κρυφτήκαμε πίσω από το δάχτυλό μας για τα όσα πολύ μακριά από το ήθος και τις αξίες του συλλόγου, συμβαίνουν σε αυτό το επίπεδο. Όταν έρθει η ώρα θα τα πούμε και αναλυτικά…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.