Χάσι: «Ξεκινάμε από το 0-0...» (vids)

Χάσι: «Ξεκινάμε από το 0-0...» (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Χάσι: «Ξεκινάμε από το 0-0...» (vids)

bet365

Ο Μπέσνικ Χάσι και ο Στέφανος Καπίνο δεν σχολίασαν ούτε στιγμή το 3-1 του Βελιγραδίου και τόνισαν πως ο Ολυμπιακός θα μπει πολύ σοβαρά στο ματς με την Παρτιζάν.

Προφανώς είναι το μεγάλο φαβορί. Η νίκη με 3-1 μέσα στο Βελιγράδι του δίνει τεράστιο αβαντάζ. Πόσω μάλλον όταν θ' αγωνίζεται στο «Καραϊσκάκης» και με την στήριξη των φιλάθλων. Ομως ο Ολυμπιακός δεν έχει προκριθεί και ο Μπέσνικ Χάσι θέλει να ρίξει τους τόνους. Επανέλαβε τρεις φορές πως το ζευγάρι είναι στο... 0-0 και όχι στο 3-1 θέλοντας να δείξει πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν οι «ερυθρόλευκοι» το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Μιλήσατε πριν το παιχνίδι με τους παίκτες;
«Ναι είναι αλήθεια πως μιλήσαμε. Το αντιμετωπίζουμε σαν 0-0. Τώρα την πίεση θα την έχουμε εμείς και όχι αυτοί. Θα είναι λάθος εαν δεν αρχίσουμε τον αγώνα σαν είναι 0-0».

Υπάρχει όμως και το πλεονέκτημα του πρώτου αγώνα...
«Εχω εμπειρία απο αυτά τα ματς. Θα είμαστε έτοιμοι. Εαν μπεις στο γηπεδο λες και εχεις πλεονέκτημα δύσκολα αλλάζει αυτό. Θα πρέπει ξεκινήσουμε τον αγώνα σαν να είναι 0-0».

Σας προβληματίζουν οι στημένες φάσεις;
«Είναι αλήθεια πως υστερουμε λίγο σε υψος αλλά εαν χειριστεις σωστα την μπάλα μπορείς να τα καταφέρεις. Είμαι ευχαριστημένος απο το πρωτο ματς. Εχουμε ψηλούς παίκτες και μπορεί να παίξουν πολλοί απο αυτούς. Και ένας κοντός εαν τοποθετηθεί σωστά μπορεί να παει καλά»

Εχετε καταλήξει στην 11αδα;
«Εχω προγραμματίσει το πλάνο μου. Δεν θα σας το πω. Δεν πήγαμε αμυντικά εκεί. Πήγαμε επιθετικά. Το ίδιο και αύριο. Είμαι αποφασισμένος και το ίδιο και η ομάδα. Και στο προηγούμενο ματς αν και χάσαμε τον Φορτούνη μπήκαμε έτοιμοι και με κίνητρο. Το ίδιο και τώρα»

Εάν μπορεί να πάει κάτι στραβά;
«Όλα μπορούν να πάνε στραβά. Όπως κερδίσαμε 3-1 έτσι μπορεί να γίνει και τώρα με την Παρτιζάν. Να μην δεχθούμε γρήγορο γκολ και να μην μας πιάσει πανικός. Να κάνουμε ότι καλύτερο για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας»

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο;
«Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Παίξαμε καλά στο πρώτο ματς αλλά είχαμε και τραυματίες. Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας αλλά όχι με προβλήματα. Όχι με περιστατικά όπως στον πρώτο αγώνα. Να μας στηρίξουν με θετικό τρόπο. Όσο περισσότερο παίζουμε τόσο θα βελτιωνόμαστε και θα πηγαίνουμε πιο καλά»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Στέφανος Καπίνο ο οποίος εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Σας ζήτησε ο προπονητής να μην κοιτάξετε το σκορ του πρώτου αγώνα;
«Αυτό μας ζήτησε. Να δούμε το ματς σαν πρώτο και 0-0 ώστε η Παρτιζάν να μην διεκδικήσει κάτι. Νομιζω θα έρθουν πιο επιθετικά. Θα μας πιέσουν όπως και εκεί. Θα κάνουμε το παιχνιδι μας και οτι θέλει ο προπονητής».

Πως είναι το κλίμα στ' αποδυτήρια;
«Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πως η σειρα αυτή δεν έχει τελειώσει. Σαν να είναι 0-0. Αυτό συζητησαμε και μεταξύ μας και αυτό θα κάνουμε και αύριο»

Ενα μήνυμα για τον κόσμο;
«Είναι πολύ σημαντική η στήριξη του κόσμου. Πέρυσι δεν ηταν τόσο καλη σεζόν και για εμας και για εκείνους. Δεν μπήκαμε Champions League. Φέτος κάνουμε μια νέα προσπαθεια και τους θέλουμε δίπλα μας. Για εμας είναι πολύ σημαντικό να είμαστε στους ομίλους και έχει γίνει οτι χρειαζεται για να είμαστε εκεί».

Πιο αναλυτικά ο Χάσι:
Έχετε προετοιμάσει τους παίκτες σας σαν να έχει λήξει 0-0 το πρώτο ματς;
Ναι μιλήσαμε δύο μέρες μετά το παιχνίδι και είπαμε ότι έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά οκ. Αν δεν αντιμετωπίσουμε το ματς σαν να είναι 0-0 θα κάνουμε λάθος. Φέραμε ένα καλό αποτέλεσμα στο γήπεδό τους, βάλαμε τρία γκολ εκεί, αλλά εκείνοι έχουν 90 λεπτά μπροστά τους για να το γυρίσουν. Το πρώτο παιχνίδι παίχτηκε στο γήπεδό της και είχε την πίεση. Τώρα την πίεση την έχουμε εμείς. Έχουμε την υποχρέωση να δείξουμε στον κόσμο μας ότι πάμε να πάρουμε την πρόκριση με δεύτερη νίκη.
Στην προσπάθειά σας να πείσετε τους παίκτες ότι το πρώτο παιχνίδι έληξε 0-0, τους είχατε θυμίσει ένα καλό αποτέλεσμα που είχατε πάρει με την Άντερλεχτ μέσα στην Σερβία το 2010; (σ.σ. 2-2 στο Βελιγράδι επί της Παρτιζάν).
Εχω πολλή εμπειρία από το παρελθόν και όλες είναι χρήσιμες. Πρέπει να προετοιμάσουμε το παιχνίδι σαν να είναι από την αρχή. Για αυτό το πράγμα έχουμε προετοιμαστεί και αυτό θα κάνουμε.
Έχετε δώσει έμφαση στις στατικές φάσεις; Στο πρώτο ματς η ομάδα σας δεν είχε ύψος, αλλά γενικά τα πήγατε πολύ καλά.
Είναι αλήθεια ότι ίσως υστερούμε σε ύψος, αλλά αν έχεις την μπάλα σε σωστό σημείο και ελέγχεις την μπάλα, δεν θα σου στοιχίσει. Μπορούσαμε στο πρώτο παιχνίδι να δεχτούμε κίνδυνο σε κάποιες φάσεις, αλλά είμαι ικανοποιημένος από το πως αντιδράσαμε. Μπορεί η ομάδα μας να είναι και ψηλότερη. Έχουμε ψηλούς παίκτες και μπορεί να τους δούμε αύριο.
Μπορεί να παίξει ο Βούκοβιτς;
Εχουμε ψηλούς παίκτες. Είναι πιθανό ναν παίξουν πολλοί από τα ψηλά παιδιά που έχουμε. Μπορεί και κάποιος κοντός όπως είπατε να τοποθετηθεί και να κάνει καλή δουλειά.
Η Παρτιζάν είναι υποχρεωμένη να παίξει φουλ επίθεση. Σκοπεύετε να παρατάξετε την ομάδα σας επιθετικά ή θα περιμένετε την Παρτιζάν για να εκμεταλλευτείτε τους κενούς χώρους;
Εχω προγραμματίσει το παιχνίδι για αύριο. Δεν πρόκειται να σας το πω. Απ' ό,τι ξέρω όμως, πάντοτε παίζουμε επιθετικά και όχι αμυντικά. Και στο πρώτο ματς ήμασταν επιθετικοί, αλλά όχι τόσο ψηλά. Έχουμε πάντα την τάση να ανεβαίνουμε προς την επίθεση.
Θα μας πείτε για την ετοιμότητα του Μίλιτς;
Εχουμε κάποιους τραυματίες που δεν θα είναι στην αποστολή. Όλοι όσοι όμως θα είναι μαζί μας στην αποστολή, θα είναι στη διάθεσή μας να παίξουν.
Σε τι ποσοστό έχετε καταλήξει ως προς την ενδεκάδα πριν την τελευταία προπόνηση;
Είμαι 100% αποφασισμένος, ξέρω τι θα κάνω αύριο. Ολοι οι παίκτες που θα ξεκινήσουν και όσοι θα είναι στον πάγκο θα είναι διαθέσιμοι. Υπάρχει φιλοδοξία στην ομάδα, κίνητρο και ετοιμότητα. Π.χ. στο πρώτο ματς ενώ χάσαμε τον Φορτούνη την τελευταία στιγμή, οι υπόλοιποι ήταν αμέσως έτοιμοι να αναλάβουν δράση. Εχουμε μία πολύ καλή ομάδα κι είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε αυτό που έχουμε προγραμματίσει.
Η εικόνα της ομάδας στο πρώτο παιχνίδι άρεσε στον κόσμο. Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα προς τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο;
Είναι αλήθεια πώς ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, όχι μόνο λόγω του αποτελέσματος, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα βελτιωθούμε. Κάποια παιδιά ήρθαν πιο αργά και κάποια παιδιά δεν είναι στο 100% από φυσική κατάσταση. Αύριο πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι όπως κάναμε και στο πρώτο. Θέλουμε τους φιλάθλους μας να είναι εδώ. Ξέρουμε ότι είναι φανταστικοί στις εξέδρες και το ίδιο θα κάνουν και αύριο. Δεν χρειαζόμαστε υπερβολές ή κάποια περιστατικά που συνέβησαν στο πρώτο ματς. Μόνο βελτίωση θα βλέπουμε από την ομάδα μας.
Ωραία μπάλα στο πρώτο ματς, εξαιρετικό αποτέλεσμα και με το ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά για να χαθεί μία διαφαινόμενη πρόκριση;
Ολα μπορούν να πάνε στραβά. Οπως κερδίσαμε 1-3, έτσι θα μπορούσε να γίνει το αντίθετο αύριο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, σαν να ξεκινάμε με 0-0. Να μην δεχτούμε γκολ στην αρχή του ματς, γιατί αυτό θα μας οδηγούσε σε πανικό. Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε μπροστά στον κόσμο μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πραγματικότητα τα πλάνα μας για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ειδικότερα ο Καπίνο:
Είναι αλήθεια ότι ο προπονητής σας ζητάει να προσεγγίσετε το παιχνίδι σαν να έληξε 0-0 το ματς του Βελιγραδίου;
Αυτό μας ζήτησε ο προπονητής μας, όλες αυτές τις μέρες προετοιμαζόμαστε στο παιχνίδι σαν να είναι 0-0, αυτό κάνουμε, ώστε να δούμε τα πράγματα πιο ρεαλιστικά, ώστε να μην δώσουμε την ευκαιρία να κάνει η Παρτιζάν κάτι.
Πόσο διαφορετική περιμένετε την Παρτιζάν;
Νομίζω ότι θα έρθουν πιο επιθετικά απ' ό,τι στο πρώτο παιχνίδι, εκεί μας πίεσαν, αλλά αύριο θα πρεσάρουν περισσότερο. Αύριο θα παίξουμε την μπάλα μας στην έδρα μας, θα παίξουμε όπως ζητάει ο προπονητής μας για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ο προπονητής σας ζήτησε να μην σκέφτεστε το πρώτο παιχνίδι. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις οι παίκτες όμως έχουν μία άλλη νοοτροπία. Πώς είναι το κλίμα στα αποδυτήρια;
Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι καλό. Φρόντισε ο προπονητής μας να μας δώσει να καταλάβουμε ότι η σειρά δεν έχει τελειώσει. Χαρήκαμε πολύ μετά το παιχνίδι μόνο για μία μέρα, αλλά είμαστε προσηλωμένοι για να κάνουμε τα πάντα και να κερεδίσουμε. Αυτό θα κάνουμε και αύριο. Θα είμαστε προσηλωμένοι.
Ο κόσμος δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το ματς, ουρές στα εκδοτήρια. Πιθανότατα θα είναι γεμάτο το γήπεδο. Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;
Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια του κόσμου ειδικά σε αυτά τα προκριματικά. Το μήνυμα που θέλω να δώσω, θέλουμε τη στήριξή τους. Πέρσι δεν περάσαμε στους ομίλους, δεν το είχε συνηθίσει ο κόσμος. Φέτος είναι μία νέα χρονιά, ξεκινήσαμε καλά και με τη στήριξή του θα πάνε καλύτερα τα πράγματα.
Εσύ που ήσουν και πέρσι στην ομάδα βλέπεις αυτά τα ματς ως μία ευκαιρία για εξιλέωση;
Δεν θα το έλεγα ως εξιλέωση. Ηταν κάτι που με πείραξε, ήταν μία κακή σελίδα το περσινό πάθημα. Εχουμε δουλέψει, έχουμε ξεκάθαρο πλάνο, είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό είναι σημαντικό για φέτος. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε όλο το σύνολο και έχει γίνει ό,τι χρειάζεται για να φτάσουμε εκεί.
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα