Ήρθε και η ώρα για τον ΠΑΟΚ των 11 ξένων

Ήρθε και η ώρα για τον ΠΑΟΚ των 11 ξένων

Ήρθε και η ώρα για τον ΠΑΟΚ των 11 ξένων

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παρέταξε ενδεκάδα ξένων στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς και αναφέρεται σε αυτό το φαινόμενο και σε αυτή την επιλογή ρόστερ που συνειδητά έγινε από τους ανθρώπους του Δικεφάλου.
Πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς προχθές για τον ΠΑΟΚ και πρώτο ματς με ενδεκάδα... 11 ξένων ποδοσφαιριστών. Φυσικά και αυτό δεν είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο. Είναι όμως ένα φαινόμενο που αξίζει να σχολιαστεί...
Να τα πάρουμε όλα με τη σειρά τους...
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η εθνικότητα μπορεί και πρέπει να αποτελεί το βασικό κριτήριο για τους παίκτες που αγωνίζονται στον ΠΑΟΚ. Το πρώτο κριτήριο σαφώς και πρέπει να είναι η ποιότητα του κάθε ποδοσφαιριστή.
Εδώ επάνω όμως τίθεται ένα άλλο ερώτημα: Να μην είναι κριτήριο η εθνικότητα γι’ αυτούς που έρχονται ή αυτούς που παίζουν, αλλά από την άλλη γιατί να είναι κριτήριο... αποχώρησης από την ομάδα του ΠΑΟΚ η εθνικότητα των παικτών; Γιατί δηλαδή οι Έλληνες της ομάδας ΠΡΕΠΕΙ να απομακρύνονται από τον ΠΑΟΚ;
Φεύγουν Έλληνες γιατί τους διώχνει η ομάδα, αποχωρούν Έλληνες και επειδή (για διάφορους λόγους) δεν θέλουν να παίζουν πλέον στον ΠΑΟΚ και προτιμούν κάποια... Σιντ Τρούιντεν! (Εκείνοι βέβαια ξέρουν τι τους οδήγησε σε αυτή την παράξενη επιθυμία...).
Αυτό γίνεται εδώ και ένα-ενάμισι χρόνο, με αποτέλεσμα να φθάσει ο ΠΑΟΚ στο σημείο να ΜΗΝ έχει Έλληνες για την ενδεκάδα του. (Εδώ να σημειώσουμε ότι ένας λόγος που ο ΠΑΟΚ ξεκινάει έτσι, είναι και το ότι Γλύκος-Μυστακίδης είναι τραυματίες. Το όλο ζήτημα βέβαια, σαφώς και θα υπάρχει ακόμη και αν ξεκινήσει ένας στους έντεκα. Ο Πέλκας ή άλλος...).

Και άλλη μία απαραίτητη σημείωση γι’ αυτό το φαινόμενο: Ο Στανόγεβιτς απορεί με αυτό που έχει συμβεί! Δεν μπορεί να καταλάβει πώς ο ΠΑΟΚ έφθασε στο σημείο να μην έχει τόσους ποιοτικούς ή έμπειρους Έλληνες στο ρόστερ του.
Απόδειξη των θέσεών του, είναι ότι αυτός επέλεξε να δώσει προτεραιότητα στους Έλληνες για την αρχηγία. Αυτοί θεωρεί ότι προηγούνται. Επί προσθέτως ο Στανόγεβιτς μας έλεγε ότι πρωτάθλημα στη Σερβία έπαιρνε γιατί στα ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα, πόνταρε στους γηγενείς Σέρβους της Παρτιζάν, γιατί αυτοί ένιωθαν καλύτερα τη σημασία των αγώνων. Ο Στανόγεβιτς λοιπόν άλλα πιστεύει, αλλά τώρα δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά...
Συμπερασματικά: Πρόκειται για ένα φαινόμενο, το οποίο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ (και από την ηγεσία της ΠΑΕ) επέλεξαν να εφαρμόσουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Μέσα σε ελάχιστο διάστημα απομακρύνθηκαν με διάφορους τρόπους και συνθήκες: Μικροί, μεγάλοι, καλοί, μέτριοι, ποιοτικοί, νέοι, παλιοί, διεθνείς, αρχηγοί, αμυντικοί, μέσοι, επιθετικοί. Όλοι Έλληνες όμως. Έφυγαν καμιά δεκαριά και μην ξεχνάμε ότι προσπάθειες έγιναν να φύγει και ο Μαλεζάς! Τώρα ίσως γίνουν και για τον Κουλούρη.
Ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη που -στα πρώτα χρόνια- ήταν μία ομάδα που επεδίωκε συνεργασία με Έλληνες-ποιοτικούς-διεθνείς παίκτες, ομάδα που εμπιστεύονταν και προωθούσε νεαρούς από τις ακαδημίες, τώρα επιλέγει τον αντίστροφο δρόμο. Συνειδητά και ας μην το παραδέχονται, προσπαθούν και διώχνουν αυτούς τους παίκτες. Είναι ένας δρόμος αυτός που πρέπει να σημειώσουμε ότι αρέσει και σε αρκετούς οπαδούς της ομάδας.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και ήρθε λοιπόν η εποχή να δούμε αν οι Έλληνες παίκτες ήταν το πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Ήρθε η εποχή να δούμε τον ΠΑΟΚ των πολλών ξένων ποδοσφαιριστών, τον ΠΑΟΚ των πολύ-πολύ λιγότερων Ελλήνων...
Για να δούμε τι θα πετύχει και αυτή η ομάδα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.