Παρτιζάν, η επιστροφή!

Παρτιζάν, η επιστροφή!

bet365

Η Παρτιζάν επέστρεψε στην κορυφή της Σερβίας και πλέον θέλει να κάνει την υπέρβαση και να βρεθεί στους ομίλους του Champions League! Για το θαύμα η Μπούντουτσνοστ.
Έδρα: Partizan Stadium, Belgrade 32,710
Έτος ίδρυσης: 4 Oκτωβρίου 1945
Πρωταθλήματα: 27
Κύπελλα: 14
Στο κατάμεστο «Stadion Partizana» η Παρτιζάν υπερκέρασε το εμπόδιο των Μαυροβούνιων κι έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης. Οι Σέρβοι συνάντησαν δυσκολίες στο α' μέρος απέναντι στην καλοστημένη άμυνα της αντιπάλου, ωστόσο στην επανάληψη χρειάστηκαν ένα δεκάλεπτο για να καθαρίσουν το ματς. Τη λύση έδωσε ο Ντούρντζεβιτς από την άσπρη βούλα στο 53', ενώ στο 63' ο Λεονάρντο διαμόρφωσε το 2-0.
Ένα χρόνο μόνο έμεινε μακριά από την κορυφή του σέρβικου πρωταθλήματος, επιστρέφοντας πέρυσι σε αυτήν και κατακτώντας και το Κύπελλο, επιβεβαιώνοντας έτσι την κυριαρχία της τα τελευταία χρόνια (μόνο το περυσινό της ξέφυγε την τελευταία εννιαετία). Μπορεί το τεράστιο φαβορί να ήταν ο Αστέρας, αλλά με απίθανη αντεπίθεση στα πλέι οφ έκανε το απίθανο και πήρε την κούπα.
Σε γενικές γραμμές λοιπόν, η εικόνα της Παρτιζάν ήταν θετική, έχοντας ως μεγάλο στόχο την συμμετοχή σε κάποιον όμιλο των διεθνών διοργανώσεων. Βέβαια, η παρουσία της στο Champions League ήρθε μόνο τη σεζόν 2010-11. Αυτό τόνισε και ο Μίροσλαβ Τζούκιτς ξεκαθαρίζοντας πως το «σεντόνι» είναι ο μοναδικός στόχος των πρωταθλητών Σερβίας: «Στο μυαλό μας είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Και αυτό θα διεκδικήσουμε», το χαρακτηριστικό του σχόλιο. Στο διάστημα της προετοιμασίας της η πρωταθλήτρια Σερβίας έδωσε τα ακόλουθα φιλικά: 18/6 Ζέτα 0-1, 22/6 Μλάντοστ 0-1, 27/6 Κάπφενμπεργκερ 2-0, 29/6 Κοπεγχάγη 3-2, 1/7 ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-3, 4/7 Ουράλ 1-0. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του έναν πρώην δικό του, τον Μάρκο Γιάνκοβιτς, που τον παραχώρησε τον Γενάρη.

(+): Μαζί με τη Ριέκα ήταν οι ομάδες που δεν ήθελε ο ο Ολυμπιακός στο δρόμο του για τα πλέι οφ του Champions League. Η διοίκηση της Παρτιζάν αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον Νίκολιτς (αποδέχθηκε την εξαιρετική πρόταση της Βιντεότον) και ο έμπειρος Μίροσλαβ Τζούκιτς είναι στο τιμόνι της. Ενα μεγάλο όνομα που απέσπασε εξαιρετικά σχόλια.

Μεταγραφικά δεν έκανε τη διαφορά, άλλωστε στηρίζει πολλά στις απίθανες ακαδημίες της που τροφοδοτούν διαρκώς την ομάδα. Απέκτησε τον καλό στόπερ, Μίλετιτς από τη Βέστερλο, ενώ πήρε δανεικό από την Τσέλσι τον 20χρονο μέσο, Πάντιτς, ο οποίος αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό. Ο Σουμά από τη Σλόβαν θα παίξει με τους Πειραιώτες, αποκτήθηκε από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και τον συνοδεύουν εξαιρετικές συστάσεις. Αλλωστε, ο μεσοεπιθετικός από τη Γουϊνέα πέτυχε πέρσι 23 γκολ και μοίρασε 4 ασίστ.

Η έδρα της είναι σύμμαχος! Το γήπεδό της ήταν κατάμεστο στο ματς με τη Μπούντουσνοστ και φυσικά κόντρα στον Ολυμπιακό η ατμόσφαιρα θα είναι ακόμα πιο καυτή. Αλλωστε, γι αυτούς ο Ολυμπιακός είναι κόκκινο πανί εξαιτίας της σχέσης με τον Ερυθρό Αστέρα. Στο πρωτάθλημα είναι αήττητη σε 38 ματς.

Η ομοιογένεια είναι στα θετικά, αφού κόντρα στη Μπούντουσνοστ ήταν η περσινή ομάδα. Ο Τζούκιτς στηρίχθηκε σε αυτό τον κορμό και τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Εξάλλου, το πρωτάθλημα της χώρας αρχίζει στις 22 Ιουλίου.


(-): Αποχώρησαν από την ομάδα δυο βασικοί παίκτες. Ο εξαιρετικός στόπερ, Μιλένκοβιτς, ο οποίος μετακόμισε στη Φιορεντίνα, όπως και ο 18χρονος μεσοεπιθετικός, Βλάχοβιτς.

Λεονάρντο και Τζούρτζεβιτς ήταν οι δυο πρώτοι σκόρερ της Παρτιζάν την περσινή σεζόν, ήταν και οι σκόρερ της απέναντι στη Μπούντουσνοστ. Ωστόσο, οι σχέσεις τους με τη διοίκηση είναι στο... κόκκινο, αφού και οι δυο θέλουν να αποχωρήσουν. Αλλωστε, εντάχθηκαν στην προετοιμασία πιο αργά από τους υπόλοιπους και δε βρίσκονται στο επιθυμητό στάδιο.

Ομάδα εξαιρετική εντός συνόρων, αλλά εκτός έχει... θέμα. Δεν ήρθε ποτέ η μεγάλη διάκριση, οι παίκτες της δεν έχουν την εμπειρία για μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Προπονητής: Ο Νίκολιτς μπορεί να κατέκτησε το νταμπλ, αλλά η πρόταση των 2.4 εκατ. ευρώ της Βιντεότον τον ανάγκασε να φύγει. Η ομάδα κινήθηκε άμεσα κι έφερε τον Μίροσλαβ Τζούκιτς, ένα μεγάλο όνομα για τη Σερβία. Ο 51χρονος τεχνικός με πλούσια θητεία στην Ισπανία έπαιξε πολλές φορές για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Τελευταίος του σταθμός στην Ιβηρική η Κόρδοβα το 2014, ενώ από τότε δούλεψε μόνο για μια χρονιά, στ Εμιράτα και την Αλ Σαμπάμπ. Λάτρης της πειθαρχίας και του 4-4-2, τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, αν και ο ίδιος έχει στείλει μήνυμα στη διοίκηση πως δεν θέλει να παραχωρήσει τον Λεονάρντο πριν το τέλος του 3ου προκριματικού γύρου.

Το αστέρι: Ο Λεονάρντο βρέθηκε στη λίστα του ΠΑΟΚ, αλλά το θέμα δεν προχώρησε. Η Αλ Αϊν του έκανε μια εξαιρετική πρόταση και ο επιθετικός της Παρτιζάν θέλει να τα μαζέψει και να φύγει. Παγωμένος με τη διοίκηση φρόντισε να στείλει μήνυμα πριν το ματς με τη Μπούντουτσνοστ: «Ρωτήστε τη διοίκηση τι έχει κάνει λάθος. Εγώ παίζω μόνο για τους οπαδούς». Λίγο αργότερα πετύχαινε το δεύτερο γκολ και το πανηγύριζε μπροστά από τους οργανωμένους. Εντυπωσιακός παίκτης, σαϊτα από τα αριστερά της επίθεσης, πέτυχε 24 γκολ στο πρωτάθλημα της Σερβίας, ενώ μοίρασε 4 ασίστ! Εγωϊστής, αλλά και μπαλαδόρος όσο λίγοι στην Παρτιζάν. Αν δεν παίξει απέναντι στον Ολυμπιακό θα είναι ένα τεράστιο κέρδος για τους Πειραιώτες...

Για το... θαύμα οι Μαυροβούνιοι!

Η Μπούντουτσνοστ το πάλεψε στο Βελιγράδι, είχε δυο - τρεις καλές στιγμές, ένα γκολ της ακυρώθηκε, αλλά σε ένα δεκάλεπτο δέχθηκε δυο γκολ και ουσιαστικά έχασε την πρόκριση. Θα τα δώσει όλα πάντως για την ανατροπή. Σε τριπλή ισοβαθμία με Ζέτα και Μλάντοστ κατέκτησε το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας της (όλα την τελευταία δεκαετία), ωστόσο το μέλλον δεν ήταν το ιδανικό! Αποχώρησε ο κόουτς Μίοντραγκ Βούκοτιτς (στα ηνία από το 2015), με τον Ντράγκαν Κάζιτς να τον διαδέχεται. Παράλληλα, χάθηκαν πέντε βασικοί ποδοσφαιριστές! Τελευταίος χρονικά ο αρχηγός Ραντούνοβιτς (αρ. μπακ), ο Βούγιοβιτς (επιθετικός, 12 γκολ στο πρωτάθλημα πέρυσι), ο Βούκτσεβιτς (στόπερ) και δύο ακόμη μεσοεπιθετικοί, ο Βούσουροβτς και ο Ραϊτσκοβιτς.
Αποκτήθηκαν επτά παίκτες, αλλά χάθηκε η συνοχή και η ομοιογένεια. Ουσιαστικά λοιπόν, πρόκειται για μια νέα ομάδα, η οποία έτσι κι αλλιώς είχε χαρακτήρα αουτσάιντερ απέναντι στην Παρτιζάν πριν το πρώτο ραντεβού!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα