Όλα μαζί, δεν γίνονται...

Όλα μαζί, δεν γίνονται...

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Όλα μαζί, δεν γίνονται...

bet365

Και πολλές μεταγραφές, και πολλές ευκαιρίες δεν χωρούν στο... ίδιο ρόστερ! Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Δεν συνέβη τυχαία. Ο Μπέσνικ Χάσι περιμένει μέσα στα επόμενα 24ώρα, τη μεταγραφή αριστεροπόδαρου στόπερ. Μια υπόθεση προχωρημένη, όπως φαίνεται. Διάλεξε λοιπόν τους... δεξιούς (Ρέτσο, Μποτία, Σισέ), κράτησε για την 5η θέση του rotation τον Νικολάου και έβγαλε έξω από την εξίσωση τους Ρισβάνη και Βιάνα, για να δημιουργήσει τον απαραίτητο χώρο στο ρόστερ του.

Virtual Sports, με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα (21+)!

Ότι έκανε νωρίτερα δηλαδή με τον Γούτα, τον Βούρο, τον Ντα Κόστα, τον Σιόβα και εμμέσως με τον Λαϊφη. Παγκόσμια πρωτοτυπία να έχεις έντεκα διαφορετικούς και την ίδια στιγμή να αναζητάς άλλους κεντρικούς αμυντικούς. Είναι όμως μια κατάσταση που ο προπονητής τη βρήκε. Και αναπόφευκτα, έχει την υποχρέωση να την λύσει, στο μέτρο του δυνατού. Εκείνος τη θέση του την έχει ξεκαθαρίσει. Και για τα μεταγραφικά που θέλει να συμβούν. Αλλά και για την επιλογή του, να δουλέψει με 22-24 ποδοσφαιριστές (πλην των πορτιέρο). Ta υπόλοιπα είναι ένας «μέρος» των δυσάρεστων, της δουλειάς του.

Σήμερα στο Γκενκ πάνε 22, και μέσα στις επόμενες ημέρες είναι προστεθούν τουλάχιστον δύο-τρεις. Θα είναι ήδη πάνω από το όριο, παρότι χθες αναγκάστηκε να αποχαιρετήσει αρκετούς. Την «πλήρωσε» λοιπόν –μεταξύ άλλων- ο Σπύρος Ρισβάνης. Μεταγραφή και εκείνος, αλλά πριν την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας. Από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς της Σούπερ Λιγκ την τελευταία διετία. Δεν πρόλαβε παρά λίγες προπονήσεις. Έπεσε στην περίπτωση. Τι να πει αλήθεια και ο Γιάννης Γιαννιώτας, παιδί της εθνικής ομάδας που παλεύει από το καλοκαίρι του 2015 και βρίσκεται σταθερά στο ίδιο έργο θεατής.

Και εδώ όμως τα... μαθηματικά συγκεκριμένα. Σεμπά, Μάριν, Ελιονούσι, Μανθάτης, πιθανότατα από σήμερα και Καρσελά. Συν τον Μπεν που δίνει «εξετάσεις», αλλά και τον Πάρντο που προφανώς ο προπονητής έκρινε ότι θέλει να τον δει ή έστω να τον... δουν. Επτά διαφορετικούς εξτρέμ μετράς με θέα στο επόμενο στάδιο προετοιμασίας. Παρότι μένουν στην Αθήνα και ο Γιαννιώτας, αλλά και ο Βρουσάι. Πόσους να έπαιρνε μαζί ο Χάσι; Και όσο για τα ονόματα; Το γιατί ο ένας, και όχι ο άλλος είναι μια κατάσταση που προφανώς δεν βγάζει πουθενά. Ο προπονητής αποφασίζει. Και μόνον αυτός...

Κάπως έτσι οι Ερυθρόλευκοι έχουν ήδη «κόψει» καμιά εικοσαριά. Και είναι βέβαιο ότι ο αριθμός όσο προχωρά το καλοκαίρι, θα ανεβαίνει. Κάπως έτσι δεν χωράνε ούτε –έξτρα- παιδιά της ακαδημίας στο πρόγραμμα των προπονήσεων, ούτε προκύπτει φυσικά κάποιο σοβαρό περιθώριο προσαρμογής σε ποδοσφαιριστές που καλούνται να δείξουν και να αποδείξουν σε... χρόνο ρεκόρ. Αν όμως η διοίκηση έλεγε π.χ Ρισβάνης, Κασάμι και Γιαννιώτης αυτομάτως δεν θα έπρεπε να κάνει τρεις «βασικές» μεταγραφές. Και αν δεν πάρει στόπερ, 8άρι και εξτρέμ θα είναι υπόλογη γιατί δεν... ενισχύει την ομάδα.

Άβολο. Άδικο. Όχι...ποδοσφαιρικό. Ίσως και όλα μαζί. Σίγουρα πάντως ρεαλιστικό. Είναι πραγματικά καλοί ποδοσφαιριστές όσοι αναφέραμε παραπάνω. Όπως είναι καλός ο Γούτας, ο Καραμάνος, ο Κολοβός που παραχωρήθηκε στη Μαλίν με μεταγραφή, ο Λυκογιάννης που κάνει καριέρα στην Αυστρία και άλλοι πολλοί. Είναι όμως και η περίπτωση τέτοια, που όλα μαζί δεν γίνονται. Και πολλές μεταγραφές, και πολλές ευκαιρίες στους υπάρχοντες. Γιατί και να κρατήσεις 35 στο ρόστερ, το μόνο που καταφέρνεις είναι να μεταθέσεις το πρόβλημα για λίγους μήνες αργότερα. Τότε που περισσότεροι θα μένουν εκτός αποστολής, από εκείνους που θα χωρούν σε αυτή! Και αυτό το μοντέλο έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν και δεν οδήγησε πουθενά.

Από εκεί και πέρα: Κατανοητό αυτό που έχουν επιλέξει οι Ερυθρόλευκοι. Θέλουν τον απόλυτο έλεγχο της εγχώριας αγοράς. Εξ ου και το γεγονός ότι έχουν «σαρώσει» τις μεταγραφές εσωτερικού τα τελευταία χρόνια. Περιπτώσεις Σούπερ Λιγκ, ή ποδοσφαιριστές που θέλησαν να επιστρέψουν από το εξωτερικό. Λίγοι τους ξέφυγαν. Τους πολλούς τους απέκτησαν. Κάποιοι αποδείχθηκαν λίρα εκατό και έκαναν καριέρα.

Ο Μανιάτης, ο Σάμαρης, ο Σιόβας, ο Μανωλάς ακόμη και ο Μήτρογλου που πρώτα πέρασε τα... κύματα σε Νέα Σμύρνη και Περιστέρι και έπειτα κέρδισε την δεύτερη (και μεγάλη) ευκαιρία του. Κάποιοι άλλοι είναι σήμερα στην ομάδα, σαν τον Καπίνο και Φορτούνη σε ρόλο πρωταγωνιστικό. Οι περισσότεροι όμως δεν είχαν την συνέχεια που θα περίμεναν. Αναμενόμενο σε ένα ρόστερ υψηλού ανταγωνισμού, με τόσες αλλαγές προπονητών και φυσικά με την συνήθεια των διψήφιων -σε αριθμό-μεταγραφών σε ετήσια βάση.

Σήμερα στο Γκενκ ο Ολυμπιακός πηγαίνει με Καπίνο, Γιαννιώτη, Ρέτσο, Σιώπη, Ταχτσίδη, Φορτούνη που είναι στις επιλογές του Σκίμπε για την εθνική μας ομάδα. Συν τους Ανδρούτσο και Μανθάτη που έχουν ήδη κληθεί και εκείνοι έστω μια φορά. Οκτώ ποδοσφαιριστες από τους 25-30 του ομοσπονδιακού τεχνικού. Πολύ μεγάλος αριθμός. Ας μείνει με αυτούς. Και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς που έχει πλέον την ευθύνη των δανεισμών,σε συνδυασμό με τον αθλητικό διευθυντή ας επιχειρήσουν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι να έχουν ξεμπλέξει την κατάσταση, ως ένα βαθμό. Όσο υπάρχουν 40-50 συμβόλαια στο συρτάρι, κάθε καλοκαίρι θα γίνεται και η ίδια συζήτηση...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής