Ο άξονας και... το ψαλίδι

Ο άξονας και... το ψαλίδι

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Ο άξονας και... το ψαλίδι

bet365

Ο Διονύσης Δελής γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον Χάσι που θέλει 2 μεταγραφές κεντρικών χαφ και ρόστερ με 24-25 παίκτες. Θα αναγκαστεί λοιπόν προσεχώς σε νέες δύσκολες αποφάσεις.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21, Ισπανία – Ιταλία, ώρα 22:00. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

«Έγραψε» τα καλύτερα εργομετρικά από κάθε άλλον που βρίσκεται στο Ζέεφελντ. Και χθες που ήρθε η ώρα να πατήσει χορτάρι; Μπήκε –όπως αναμένονταν- με κεκτημένη ταχύτητα. Ταίριαξε μια χαρά με τον Ρομαό. Ευνοήθηκε και από τα δεδομένα ενός φιλικού ματς με μπόλικες μονομαχίες που ήθελε ακόμη μια σπίθα στο πρώτο ημίχρονο για να πάρει... φωτιά. Και κάπως έτσι, του έφτασε μόλις ένα απόγευμα και 60΄συμμετοχής για να θυμίσει σε όλους μας, ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει ήδη μια σοβαρή «προσθήκη» στο νέο ρόστερ του. Έχει χωρέσει στον άξονα του, τον καλύτερο Έλληνα κεντρικό χαφ της τελευταίας διετίας για την Σούπερ Λιγκ. Τον Μανώλη Σιώπη.

Οι συστάσεις περιττές. Συμπαίκτης, από εκείνους τους αθόρυβους που κάνουν έναν σωρό δουλείες μέσα στο γήπεδο, χωρίς να ενδιαφέρονται για την αναγνώριση. Ο σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα της αγωνιστικής επανάστασης του Πανιώνιου. Γεμάτος ενέργεια και συμμετοχές. Και βέβαια παιδί του Ολυμπιακού. Από τα σπλάχνα του. Μια δίκαιη επιστροφή που την κέρδισε με το σπαθί του, και που μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για όλους όσοι πασχίζουν για αυτή την δεύτερη ευκαιρία.

Τον έχει χωρέσει όμως στα αλήθεια ο πρωταθλητής, στους υπολογισμούς του για τη νέα χρονιά; Την εννοεί την απόκτηση του ή θα δούμε τον 23άχρονο, σε λίγες εβδομάδες, να ετοιμάζει βαλίτσες για αλλού; Να μπαίνει και εκείνος στο «τρένο» της μεγάλης φυγής. Όχι, δεν ξέρουμε κάτι παραπάνω. Τα μαθηματικά είναι που το κάνουν δύσκολο. Ειδικά μετά τα χθεσινά.

Διότι θέλει ο Μπεσνίκ Χάσι τον Οτζίτζα Οφόε, τον οποίο και υπολογίζει ως το «κλειδί» του δικού του Ολυμπιακού. Θέλει όμως και τον πολύπειρο Γκιγιόμ Ζιλέ όπως αποκάλυψε το France Football, σε μια κίνηση που όχι μόνο θα ενισχύσει την ποιότητα, αλλά και που θα προσθέσει στα αποδυτήρια έναν πολύ έμπειρο μέσο. Πάει λοιπόν για δύο μεταγραφές στις θέσεις των κεντρικών χαφ. Και για να επιμένει κάτι παραπάνω θα ξέρει, για τις πραγματικές ανάγκες της ομάδας του.

Στο μεταξύ όμως οι Ερυθρόλευκοι έχουν Ρομαό και Μάρτινς που ήταν οι βασικοί της περσινής σεζόν. Έχουν τον Ανδρούτσο που παίζει και πιο μπροστά, αλλά που τα καλύτερα του ματς ως τώρα τα έκανε ως «8άρι». Και φιλοδοξούν να σχηματίσουν ένα ρόστερ με 24-25 (χωρίς τους τερματοφύλακες) όπως εξήγησε το Σάββατο, ο προπονητής τους. Πόσοι θα χωρέσουν λοιπόν σε αυτά τα τετραγωνικά του άξονα; Πέντε το πολύ έξι. Άντε ένας ακόμη από τους 3+2 που ήδη αναφέραμε.

Στο Ζέεφελντ είναι ο Κασάμι, ο Μπουχαλάκης, ο Ζντιέλαρ και βέβαια ο Σιώπης. Από όλους αυτούς προφανώς αν το πλάνο του προπονητή εξελιχθεί ομαλά, ένας μένει. Οι άλλοι αποχαιρετούν. Και εδώ είναι που εμφανίζονται τα ερωτηματικά. Ο Μπουχαλάκης είναι βέβαιο ότι θα φύγει. Πιθανότατα μάλιστα να ακολουθήσει την περσινή διαδρομή του Κασάμι, και να βρεθεί στη Νότιγχαμ. Φεύγει όμως όπως όλα δείχνουν και ο Ελβετός που –παραδόξως- σε δύο φιλικά, δεν πήρε δευτερόλεπτο συμμετοχής στις θέσεις «6-8». Ο Κασάμι που είναι απίθανο πως τα έχει καταφέρει με τόσο ταλέντο, να μην μπορεί έστω να υπερασπιστεί τη θέση του στο ρόστερ.

Πάμε λοιπόν λογικά για έναν από τους Ζντιέλαρ-Σιώπη, με τον «παραμένοντα» να ξέρει ότι εάν και εφόσον θα «ξεκινήσει» τον συναγωνισμό από την τελευταία θέση. Και τα δύο αυτά παιδιά όμως χρειάζονται χώρο και ευκαιρίες. Ο Ζντιέλαρ έδειξε με τον Σίλβα ότι είναι χαφ υψηλού επίπεδου, και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει ήδη συμμετοχές στην εθνική Σερβίας. Πέρσι ο Μπέντο τον «εξαφάνισε» και πάλι καλά που βρέθηκε η Μαγιόρκα για μερικούς μήνες. Ο Σιώπης από την άλλη είναι ήδη... εθνική Ελλάδας. Θα είναι κρίμα όσα βήματα μπροστά έκανε την τελευταία διετία, να τα χάσει ανάμεσα σε πάγκο και κερκίδα.

Πραγματικά η κατάσταση έτσι όπως σχηματίζεται προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός είναι κοντά στον Οφόε, ενώ και η περίπτωση του Ζιλέ είναι εύκολη. Λογικά μπορεί να τους έχει και τους δύο, στο επόμενο στάδιο της προετοιμασίας του. Άρα οι αποφάσεις που έρχονται για τον άξονα είναι κοντά. Να δούμε άρα πως σκοπεύει ο προπονητής να διαχειριστεί την όλη κατάσταση.
Ο Χάσι που δεν φταίει βέβαια που βρίσκεται με 40 παίκτες στα χέρια του, και που είναι υποχρεωμένος να γίνει δυσάρεστος σε πολλούς. Ήδη έκοψε μια ντουζίνα πριν την Αυστρία, ενώ όπως λέγεται αφήνει έξω από την πτήση για Βέλγιο και τον Μανουέλ Ντα Κόστα που έχει πάρει το μήνυμα να βρει την επόμενη ομάδα του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής