Το απόλυτο ποδοσφαιρικό festival προσγειώθηκε στην Θεσσαλονίκη

Το απόλυτο ποδοσφαιρικό festival προσγειώθηκε στην Θεσσαλονίκη

bet365

Ο Χρήστος Κιούσης σας προτείνει τον απόλυτο ποδοσφαιρικό προορισμό γι αυτό το Σαββατοκύριακο. Το Offside Festival στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες του για τους πιστούς της στρογγυλής Θεάς.

Βόλφσμπουργκ – Μπράουνσβαϊγκ με επιστροφή, αν καταλογιστεί κόκκινη κάρτα (21+).

Το ποδόσφαιρο όπως θα έπρεπε να είναι. Μπάλα, ομάδες, ιστορίες, πρωταγωνιστές, παίκτες, προπονητές, μάνατζερς. Μακριά από δικαστικές αίθουσες, επιτροπές, οπαδικά ΜΜΕ και άλλες ελληνικές ομορφιές. Το offside football festival προσγειώθηκε πέρισυ για πρώτη φορά στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης κι ενθουσίασε ακόμα κι ανθρώπους που έχουν πλήρως αποκηρύξει τα ελληνικά γήπεδα και την “ατμόσφαιρά” τους. Ντοκιμαντέρ με διεισδυτική ματιά σε παρασκήνια αγαπημένων ομάδων, ζωές μεγάλων σταρ κι αθλητικές ιστορίες πίσω από τη δόξα και τους τίτλους. Ίσως κατανοώντας τους χαρακτήρες πίσω από τους ήρωες γίνουμε καλύτεροι φίλαθλοι, αποσυνδέσουμε την επιτυχία από την ανιδιοτελή αγάπη με κάτι που συνδεθήκαμε στα παιδικά μας χρόνια. Ίσως ακόμα και να καταφέρουμε να επικρατήσει η αγάπη έναντι της βίας και της καταστροφής.

Φέτος το offside festival επανέρχεται με καταπληκτικές ταινίες και συναρπαστικούς ήρωες, όπως ο τεράστιος Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς με την ιστορία του στην ταινία “Becoming Zlatan”, όπου ο 35χρονος σταρ μάς αποκαλύπτεται και μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά στη ζωή του και στο πως έφτασε ως εδώ.

Στην ταινία “Celtic Soul” ένας κωμικός κι ένας αθλητικογράφος διασχίζουν Καναδά, Ιρλανδία και Σκωτία, μέχρι να καταλήξουν στον “Παράδεισο” του Celtic Park και με αυτόν τον παράδοξο τρόπο, μας διηγούνται 200 χρόνια κέλτικης ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Στο ντοκιμαντέρ “Get shirty” παρακολουθούμε την άνοδο και την πτώση της θρυλικής εταιρίας Admiral, μιας φίρμας από το Λέστερ της Αγγλίας που ευθύνεται για ιστορικά σχέδια εμφανίσεων, όπως την καφέ εμφάνιση της Κόβεντρι και που ήταν η πρώτη εταιρία που έφτιαξε εμφανίσεις για παιδιά, ώστε να μοιάζουν αυτά με τους ποδοσφαιρικούς τους ήρωες.

Η ταινία “Inside a volcano: The rise of Icelandic football” μας δείχνει όλη την απίθανη ιστορία της ανόδου του ισλανδικού ποδοσφαίρου, μέχρι τη συμμετοχή μιας χώρας 330.000 κατοίκων στο Euro2016. Παιδιά που έκαναν προπονήσεις στο χιόνι, μέχρι να κατακτήσουν ένα άπιαστο παιδικό όνειρο, την πρόκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Οι μεγάλες στιγμές αλλά και τα δάκρυα στην πορεία της Εθνικής Γαλλίας από το 1996 έως το 2016, μέσα από την ταινία “Les Bleus une autre histoire de France 1996-2016”. Από την ομάδα φαινόμενο του Ζιντάν μέχρι τα δάκρυα του Γκριεζμάν στον τελικό κόντρα στην Πορτογαλία και με αναφορές σε όλες τις ενδιάμεσες κορυφές και πτώσεις στη απόδοση αυτής της σπουδαίας ομάδας.

Στο “Lobanofskiy forever” μαθαίνουμε πληροφορίες και ανέκδοτες ιστορίες για το προπονητικό φαινόμενο του Βαλερί Λομπανόφσκι, του προπονητή που οδήγησε στην πρώτη κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου μια σοβιετική ομάδα. Πάικτες, προπονητές, δημοσιογράφοι που τον γνώρισαν περιγράφουν αυτόν τον θρύλο των πάγκων.

Η ταινία “The other kids” μας μεταφέρει σε περιοχές του κόσμου, όπου μια ποδοσφαιρική υποτροφία είναι ίσως η μόνη ευκαιρία που έχουν κάποια παιδιά για να επιβιώσουν. Ο μικρός Mobiru Rigan από την Ουγκάντα ονειρεύεται να γίνει ο νέος Φερνάντο Τόρες, αλλά πριν σκοράρει στα γήπεδα, γνώρισε την οικογενειακή εγκατάλειψη σε μια χωματερή, πριν τον ανακαλύψει ένας προπονητής και του δώσει μια αληθινή ευκαιρία ζωής.

“Una Meravigliosa Stagione Fallimentare” λέγεται το φιλμ που περιγράφει την ακραία ιστορία της Μπάρι, μιας ομάδας που πλήρωσε το ποδοσφαιρικό σκάνδαλο του 2011 στην Ιταλία, έχασε τον κόσμο της και ξαναχτίστηκε βήμα βήμα μέσα από δημοπρασίες, χρεωκοπίες και καμπάνιες εξαγοράς. Μιας ομάδας που πριν 3 χρόνια κανείς δεν ήθελε να υποστηρίζει, αλλά τώρα όλοι θα ήθελαν να αποτελέσουν μέρος αυτής της εξαιρετικής ιστορίας.

Πως άραγε θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα από το μηδέν; Στην ταινία “WIN! NYFC” περιγράφεται η σύμπραξη της Manchester City και των New York Yankees για τη δημιουργία αυτής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νέας Υόρκης, με έδρα το διάσημο Yankee Stadium και με την Αγία Τριάδα των Αντρέα Πίρλο, Νταβίντ Βίγια και Φρανκ Λάμπαρντ στο ρόστερ της.

Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης πριν “φύγει” μας άφησε ένα σπουδαίο φιλμ για την ιστορία, τις καταβολές, τις κοινωνικές προεκτάσεις του φαινομένου ΠΑΟΚ. Στο ντοκυμαντέρ “90 χρόνια ΠΑΟΚ – Νοσταλγώντας το μέλλον” ο δημιουργός του επισκέφτηκε μέρη και ανθρώπους που αντιπροσωπεύουν 100% την ασπρόμαυρη φανέλα και απέσπασε από αυτούς συγκινητικές εξομολογήσεις και ιστορίες.

Το Offside Festival 2017 διεξάγεται από αύριο 26 έως την Κυριακή 28 Μαίου στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και είναι ο ιδανικός προορισμός για τους αγνούς ποδοσφαιρόφιλους όλης της Β. Ελλάδας και όχι μόνο! Περισσότερες πληροφορίες στο www.offsidefestival.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.