Βέρμπης: «Η ομάδα έχει τη δυναμική να φτάσει στη Σούπερ Λιγκ»

Gazzetta team
Βέρμπης: «Η ομάδα έχει τη δυναμική να φτάσει στη Σούπερ Λιγκ»

bet365

Το Αιγάλεω πανηγύρισε το περασμένο Σάββατο την επιστροφή του στη Γ' Εθνική, μετά από τρία χρόνια. Ο Δημήτρης Βέρμπης, εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας των δυτικών προαστίων, ανέφερε στο gazzetta.gr πως η άνοδος ήταν στόχος από την αρχή της σεζόν.

Το Σίτι σφράγισε την άνοδο του χάρη στη νίκη με 3-1 επί του Χαραυγιακού στον αγώνα μπαράζ της Ριζούπολης. Είχε προηγηθεί η κατάκτηση της πρώτης θέσης του 2ου Ομίλου της Α' ΕΠΣΑ. Καταλυτικό ρόλο στη φετινή πορεία του Αιγάλεω έπαιξε ο Δημήτρης Βέρμπης, όντας πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 20 γκολ, σκοράροντας μάλιστα και στον τελικό ανόδου.

Ο έμπειρος επιθετικός μίλησε στο gazzetta.gr για τη στήριξη του κόσμου και της διοίκησης προς τους ποδοσφαιριστές, καθώς και για την προοπτική επιστροφής του Αιγάλεω στη Σούπερ Λίγκ. Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα παραμονής του στο σύλλογο, ενόψει της νέας σεζόν.

-Δημήτρη, πως είναι το κλίμα στην ομάδα μετά την άνοδο;

«Κατευθείαν μετά τον αγώνα έφυγε ένα πολύ μεγάλο βάρος από τις πλάτες μας. 'Ηταν μια πολύ δύσκολη χρονιά και θα έλεγα ανακουφιστικό πιο πολύ για τους παίκτες. Ο κόσμος σίγουρα πετάει στα σύννεφα, όπως και εμείς. Είδαμε τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να δικαιώνονται».

-Πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια του κόσμου της πόλης σε αυτή σας την προσπάθεια;

«Στο επίπεδο που βρισκόμαστε οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν έχουμε παίξει με τόσο κόσμο στο πλευρό μας. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τους περισσότερους, αλλά και πολύ ωραίο. Η ομάδα έχει μεγάλη δυναμική, πολύ κόσμο, κάτι που φάνηκε και στον αγώνα του Σαββάτου».

-Ήταν στόχος σας από την αρχή της σεζόν ή προέκυψε στην πορεία;

«Μόνος στόχος της ομάδας ήταν η άνοδος. Από την αρχή της χρονιάς η διοίκηση έκανε αρκετές κινήσεις. Επίσης, κράτησε και το βασικό της κορμό από πέρσι».

-Το Αιγάλεω έχει μια μακρά παράδοση στην Α' Εθνική, συμμετοχή στην Ευρώπη κλπ. Θεωρείς πως η άνοδος στη Γ' Εθνική είναι μια αρχή, ώστε η ομάδα να επιστρέψει εκεί που ανήκει;

«Σίγουρα ναι. Πρόκειται για μια ομάδα με μεγάλες παραστάσεις. Από κει και πέρα μόνο βήμα βήμα η ομάδα θα πάει μπροστά. Το ένα ληθαράκι μπήκε φέτος. Με υπομονή και πολύ δουλειά, η ομάδα έχει τη δυναμική να φτάσει εκεί που ανήκει, στη Σούπερ Λίγκ».

Ο Βέρμπης άνοιξε το σκορ για το Αιγάλεω στο μπαράζ ανόδου κόντρα στο Χαραυγιακό.

-Μετά το τέλος του αγώνα με το Χαραυγιακό, πανηγυρίσατε μαζί με τη διοίκηση και τον πρόεδρο. Πόσο σημαντική ήταν η υποστήριξή τους;

«Δεν έχω λόγια να χαρακτηρίσω τη στήριξή τους. Ήταν κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο. Υπήρξαν πολλές δυσκολίες μέσα στη χρονιά. Προσωπικά εγώ είχα ένα σοβαρό τραυματισμό και με στήριξαν όσο δεν πάει. Αλλά νομίζω πως τελικά δικαιώθηκαν».

-Φέτος ήσουν ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας, στην πορεία προς τη Γ' Εθνική. Σε προσωπικό επίπεδο, ποιοι είναι οι στόχοι σου από δω και πέρα;

«Το καλοκαίρι ήρθα για να πετύχουμε το στόχο της ανόδου. Από κει και πέρα θεωρώ πως είναι μέσα στις δικές μου ικανότητες, όποια προσπάθεια γίνει και του χρόνου. Θα συζητήσουμε με την ομάδα, θα τους πω τι σκέφτομαι και σε καλό κλίμα θα βρούμε τη λύση. Υπάρχει καλή θέληση και απ' τις δύο πλευρές».

Μάντσεστερ Σ. – Γουέστ Μπρομ με επιστροφή, αν ο Στέρλινγκ σκοράρει (21+).

Νίκος Ελευθερίου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα