To τέλος εποχής και το... μοναστήρι!

To τέλος εποχής και το... μοναστήρι!

To τέλος εποχής και το... μοναστήρι!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το τέλος εποχής ,που για μία 20ετία δυνάστευσε το ελληνικό ποδόσφαιρο με σκανδαλωδώς ευνοημένη μία ομάδα, για τον πανικό αυτών, που δεν αντέχουν το 50-50 και για το Kαραϊσκάκη ,που δεν είναι και τόσο... μοναστήρι!

Φθάσαμε στον Απρίλιο του 2017 και μπορούμε να πούμε, ότι είμαστε στο τέλος εποχής. Μία εποχή, που κράτησε μία 20ετία, όπου μία ομάδα, ο Ολυμπιακός ήταν ο μόνιμα ευνοημένος σε όλα τα επίπεδα και σάρωσε τους τίτλους, χωρίς να τους αξίζει αρκετές χρονιές και δημιουργώντας μία άνιση κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πολύ απλά διότι στερούσε τη δυνατότητα από άλλες ομάδες να διεκδικήσουν την παρουσία τους στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ και να βάλουν τα 25 εκ. ευρώ στο ταμείο τους. Στην αρχή της χρονιάς, βλέπαμε ότι υπήρχε η διάθεση να σταματήσει η δράση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να επανέλθει η ισονομία. Πήρε αρκετό χρονικό διάστημα, αλλά σήμερα μπορούμε να πούμε ναι , ότι είμαστε μία ανάσα από το τέλος εποχής. Τέλος εποχής για την καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τέλος εποχής για το σύστημα, που διέλυσε ομάδες. Τέλος εποχής για το ένας να παίρνει το πρωτάθλημα και όλοι οι άλλοι να πάνε να …..

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Είναι φανερό, πλέον, ότι το σύστημα, που ήλεγχε το ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια όχι απλά κλονίζεται, αλλά πέφτει με γοργούς ρυθμούς. Είναι φανερό και από τις διαιτησίες , που βλέπουμε κάθε Σαββατοκύριακο. Δεν γίνονται λάθη σε βάρος όλων των άλλων ομάδων και υπέρ μίας. Γίνονται λάθη σε βάρος όλων των ομάδων , αλλά και λάθη, που έχουν ευνοήσει όλες τις ομάδες.Αυτό είναι το 50-50

Πλέον τα στόματα ανοίγουν και μιλάνε. Και μαθαίνουμε , ότι γίνονται ντου στα αποδυτήρια των διαιτητών. Και πιο παλιά είχαμε, αλλά τα στόματα έμεναν κλειστά. Σήμερα τα στόματα παρατηρητών, διαιτητών , παικτών , ανοίγουν όσο προχωράει ο καιρός. Και κάνουν καταγγελίες, που αποδεικνύουν, πως λειτουργούσε το σύστημα τόσο καιρό.

Δεν ξέρω ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι και ελπίζω , ότι δεν θα ξαναζήσουμε τα επόμενα χρόνια την εύνοια της ΜΙΑΣ και μόνο ομάδας, άσχετα αν λέγεται Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ , η Παναθηναϊκός. Ελπίζω, ότι θα μπούμε σε μία εποχή , που σίγουρα τα διαιτητικά λάθη θα υπάρχουν , αλλά δεν θα είναι κατευθυνόμενα και δεν θα έχουν σκοπό. Και θα μπούμε σε μία εποχή, που το λάθος θα τιμωρείται και όποιος το κάνει δεν θα αναβαθμίζεται επειδή είναι ….δικός μας , όπως ήταν εδώ και χρόνια. Αυτό που είναι σίγουρο είναι, ότι φθάνουμε στο τέλος εποχής. Μία εποχή , που μας στέρησε τις Κυριακές μας. Στέρησε το γήπεδο από όλο τον κόσμο, που αγαπάει το ποδόσφαιρο και δεν άντεχε την αδικία και αυτό, που έβλεπε.

Στην προηγούμενη εποχή για παράδειγμα δεν θα μαθαίναμε ποτέ, ότι δέχθηκε επίθεση ο παρατηρητής του αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ . Θα το πνίγανε. Εδώ οι τύποι αυτοί δήλωναν ότι δίδαξαν ήθος σε αγώνα , που οπαδοί της ομάδας τους έκαναν επίθεση σε παίκτες του Παναθηναϊκού με την λήξη του περίφημου ντέρμπι «κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη». Και έλεγαν με περίσσιο θράσος κιόλας, ότι «οι παίκτες του Παναθηναϊκού προκάλεσαν τους οπαδούς και για αυτό δέχθηκαν επίθεση». Το άσπρο-μαύρο ζούσαμε 20 χρόνια τώρα. Ε αυτό τελείωσε. Πάει μας άφησε. Και ο πανικός τους φαίνεται από τον τρόπο που αντιδρούν. Αυτοί που έλεγαν χρόνια τώρα «όποιος μιλάει για την διαιτησία δηλητηριάζει το ποδόσφαιρο» βγαίνουν μετά από κάθε παιχνίδι και λένε, ότι «μας αδικούν οι διαιτητές». Κλαίνε σαν την Μάρθα Βούρτση. Σε άλλη εποχή δεν υπήρχε περίπτωση να κληθεί σε απολογία ο Σεμπά για την κλωτσιά στον Αραούχο, πριν την ρεβάνς κυπέλλου με την ΑΕΚ. Θα τον καλούσαν, αν τον καλούσαν το καλοκαίρι , για να μην παίξει στα …φιλικά. Τώρα , όμως, κλήθηκε ο Σεμπά την Τρίτη και δεν θα παίξει με την ΑΕΚ. Όπως σωστά κλήθηκε ο Λέτο για την ανοησία, που έκανε και θα χάσει την ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ , όπως κλήθηκε πιο παλιά ο Πατίτο για την αγκωνιά που έριξε και έφαγε τρεις αγωνιστικές. Αυτό ένα πράγμα μας δείχνει. Ότι το σύστημα ξεριζώνεται και μπαίνουμε σε μία άλλη εποχή, που όλοι ελπίζουμε, ότι θα αποδίδεται δικαιοσύνη. Το σύστημα είχε βαθιές ρίζες , για αυτό και ήταν δύσκολο να ξεριζωθεί, αλλά φαίνεται, ότι όταν υπάρχει βούληση όλα γίνονται.

Επίσης με όλα αυτά τα στόματα, που ανοίγουν μάθαμε ότι το Καραϊσκάκη δεν είναι …μοναστήρι. Εκτός αν στα μοναστήρια την «πέφτουν» στους παίκτες στο ημίχρονο, όπως κατήγγειλε παίκτης του Πλατανιά, η την «πέφτουν» στον παρατηρητή του αγώνα και στους διαιτητές, όπως επώνυμα καταγγέλθηκε μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Τώρα που τα στόματα ανοίγουν θα μάθουμε και άλλα πράγματα, που θα αποδεικνύουν, πως εμείς οι λίγοι, που χρόνια τώρα μιλάγαμε για την χούντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ήμασταν γραφικοί, ούτε ευφάνταστοι, απλά λέγαμε την αλήθεια, που τώρα και από εδώ και πέρα θα βγαίνει στο φως….

*Η μη παρουσία στην θέση του προέδρου του Γιάννη Αλαφούζου από εδώ και πέρα ουσιαστικά δεν θα αλλάξει κάτι. Ο Αλαφούζος έβαζε και θα βάζει τα χρήματα και αυτός θα παίρνε τις αποφάσεις. Εκτός αν βρεθεί κάποιος άλλος και έρθει αύριο, μεθαύριο και δείξει , ότι θέλει να βοηθήσει οικονομικά . Κάτι , που δεν φαίνεται στον ορίζοντα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.